Brunhilde Skrevet 7. februar 2022 #21 Skrevet 7. februar 2022 Athena79 skrev (På 2.2.2022 den 21.06): Hel ost ,smaker bedre, ja. Og den er billigere, per kilo. Nemlig. Jeg kjøper hel ost, gjerne stykke Norvegia på ca en kilo, så deler jeg den i 4 og har en del i kjøleskapet som jeg høvler av, mens de andre raspes og fryses ned til bruk på pizza, lasagne og annet som smaker godt med ost.
AnonymBruker Skrevet 7. februar 2022 #22 Skrevet 7. februar 2022 AnonymBruker skrev (På 4.2.2022 den 17.56): Av miljømessige hensyn kjøper jeg ikke skivet ost, altfor mye plast for pengene. Anonymkode: 66cd8...08c Der tar du feil. https://www.forskningsdagene.no/artikler/-overraskende-at-ost-i-skiver-er-mest-miljvennlig!t-714 Anonymkode: 6b8e5...525
AnonymBruker Skrevet 9. april 2022 #23 Skrevet 9. april 2022 Merker dere forskjell på smak også eller mest at den blir tørr? Jeg synes ikke de skivede jeg har kjøpt smaker så mye, så vet ikke om jeg skal gidde å kjøpe en hel hvis det ikke er noen forskjell😅 Anonymkode: 16ad4...92f
AnonymBruker Skrevet 9. april 2022 #24 Skrevet 9. april 2022 Synnøve Finden hvitost er god og er i 450 g bilter Anonymkode: 7ad92...7be
AnonymBruker Skrevet 9. april 2022 #25 Skrevet 9. april 2022 AnonymBruker skrev (På 7.2.2022 den 14.58): Der tar du feil. https://www.forskningsdagene.no/artikler/-overraskende-at-ost-i-skiver-er-mest-miljvennlig!t-714 Anonymkode: 6b8e5...525 Sitat Forklaringen ligger i at all osten vanligvis blir spist opp når den kommer ferdigskivet, mens det ellers ofte blir igjen ei ”lefse” som kastes i det andre tilfellet, noe som ikke er bra for miljøet. Hvor vanlig er det at folk kaster denne lefsa, som den her kalles? Her spiser vi alt. Rasper den på pizza eller taco, lager ostesmørbrød eller kutter den i tynne staver som legges på skiva. Anonymkode: 7d3e9...925
AnonymBruker Skrevet 9. april 2022 #26 Skrevet 9. april 2022 Skivet ost har en tendens til å være noe mer tørr enn det man kanskje ønsker. Blokkost er bedre, dog der kan man og finne variasjon da ost er vanskelig å lage. Blokkost varer lenge, spesielt om man ikke åpner pakken, da kan den ligge lenge i kjøleskapet. Jeg har ost som er 3+ år gammel i kjøleskapet. Jo eldre, jo mer smak. Noen oster som Østavind er tørr selv i blokkost form. Men det er en ost med mye god smak 😄 Om man er redd for matsvinn, kan ost raspes opp og legges i frysen, klar til å brukes til pizza, lasagne ol. Anonymkode: 05d28...2c1
Forundret.. Skrevet 9. april 2022 #27 Skrevet 9. april 2022 AnonymBruker skrev (På 2.2.2022 den 16.58): Ja, hel ost er som regel bedre enn skivet. Syns skivene er for tjukke og fort blir tørre i kanten Anonymkode: 42959...2b1 Helt enig. Her i huset er favoritten norwegia.
AnonymBruker 42 Skrevet 9. april 2022 #28 Skrevet 9. april 2022 Skivet er bare dugelig som "smelteost" (da er det ingen forskjell) synes jeg. Det er ofte den er på tilbud, og da er den billigere enn standard og grei å bruke på ostesmørbrød, pizza, lasagne osv...
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå