AnonymBruker Skrevet 1. februar 2022 #1 Skrevet 1. februar 2022 Hei. Jeg har flyttet til USA og blir stadig invitert på type spleiselag til venner og bekjente, og de spør alltid om jeg ikke kan ta med «something Norwegian”? eh, jo da… noen som har tips til ting jeg kan lage og ta med som er litt norskt, men som samtidig har råvarer man enkelt får tak i i USA? Som amerikanere kan tenkes å like? Kan være både varm mat, kald mat, eller type deserter/kaker. Anonymkode: fc0dc...c20
Buddhahode Skrevet 1. februar 2022 #2 Skrevet 1. februar 2022 Lefse med laks. Fenalår. Ribbe. Kransekake. Skolebrød. 3
AnonymBruker Skrevet 1. februar 2022 #3 Skrevet 1. februar 2022 Hva med gravlaks? Det er kjempeenkelt. https://www.matprat.no/oppskrifter/tradisjon/gravet-laks/ Anonymkode: 5f55c...2fe 1
AnonymBruker Skrevet 1. februar 2022 #4 Skrevet 1. februar 2022 Buddhahode skrev (10 minutter siden): Lefse med laks. Fenalår. Ribbe. Kransekake. Skolebrød. fenalår og ribbe i USA, ja. Right. Anonymkode: 2fb27...c70 8
AnonymBruker Skrevet 1. februar 2022 #5 Skrevet 1. februar 2022 Rømmegrøt, sodd, lapper/sveler, vafler, noe med rotgrønnsaker? Anonymkode: 475c2...78b
AnonymBruker Skrevet 1. februar 2022 #7 Skrevet 1. februar 2022 For øvrig er vel laks det de fleste forbinder med Norge, så hvis du får tak i det er det jo flott. USA er stort, så det hadde hjulpet litt å få vite hva du faktisk får tak i. Anonymkode: 2fb27...c70 1
AnonymBruker Skrevet 1. februar 2022 #8 Skrevet 1. februar 2022 Røkt laks og eggerøre 😀 Anonymkode: 22702...6e5 3 1 1
AnonymBruker Skrevet 1. februar 2022 #11 Skrevet 1. februar 2022 Røkt laks med eggerøre og gressløk/ramsløk. Det bør la seg handle inn, selv i USA. Anonymkode: 62d70...562 3
Hunter7 Skrevet 1. februar 2022 #12 Skrevet 1. februar 2022 45 minutter siden, AnonymBruker said: fenalår og ribbe i USA, ja. Right. Anonymkode: 2fb27...c70 Fenalår kan bestilles f.eks. her: https://norwegianfoodstore.com/collections/meat-2/products/stranda-cured-sheep-meat-100-gram-fenalar eller her: https://www.scandinavianfoodstore.com/norwegian-food/norwegian-meats/willys-fenalår Ribbe fås kjøpt i Asian food stores med ferskvaredisk. 3
AnonymBruker Skrevet 2. februar 2022 #13 Skrevet 2. februar 2022 Mer dessert enn koldtbord, men eplekake i rund springform (gjerne med vaniljekrem)? Anonymkode: c971c...92e 1
AnonymBruker Skrevet 2. februar 2022 #14 Skrevet 2. februar 2022 Lunsjretter/Middag: Betasuppe/lapskaus, kjøttkaker, laks, fiskesuppe, fiskekaker, grovt brød eller rundstykke med pålegg, grøt, Dessert: Vafler, lapper, eplekake, Dronning Mauds pudding, potetkaker med smør og sukker. Anonymkode: 410ba...f91
Butter Skrevet 2. februar 2022 #15 Skrevet 2. februar 2022 Frokost/lunsj/middag: selbu blå, røkelaks, norsk spekeskinke (må vel bestilles da). Komper (ser du også spør om ting du kan lage). Så er det jo evt får-i-kål og pinnekjøtt rundt høst og jul, men dette er jo mer en middag i seg selv da enn til et koldtbord. Smøre lefser med kremost og fylle med røkelaks, spekeskinke, m.m. Dessert: norsk ostekake (i usa spiser de vel mer «baked» variant?) Norske vafler, som nevnes her. Tilslørte bondepiker. fant disse under fanen «typisk norsk» på det søte liv. Endel å ta av her: https://www.detsoteliv.no/recipes/30
Butter Skrevet 2. februar 2022 #16 Skrevet 2. februar 2022 Før man svarer hadde det for så vidt vært greit å vite hvor «vågale» folk er i omgangskretsen din. For mange er nok både pinnekjøtt, får-i-kål og fenalår noe som aldri vil falle i smak. Det samme med brunost, særlig ekte geitost. Og norske vafler og norsk melkesjokolade og kanskje norsk gouda (norvegia) mer enn nok. Men for andre er det jo nettop pinnekjøtt man vil ha og det å smake norske vafler litt kjedelig. 2
AnonymBruker Skrevet 2. februar 2022 #17 Skrevet 2. februar 2022 Butter skrev (5 timer siden): Før man svarer hadde det for så vidt vært greit å vite hvor «vågale» folk er i omgangskretsen din. For mange er nok både pinnekjøtt, får-i-kål og fenalår noe som aldri vil falle i smak. Det samme med brunost, særlig ekte geitost. Og norske vafler og norsk melkesjokolade og kanskje norsk gouda (norvegia) mer enn nok. Men for andre er det jo nettop pinnekjøtt man vil ha og det å smake norske vafler litt kjedelig. Hehe, ikke så «vågale». Tror kanskje det hadde vært litt heftig. ts Anonymkode: fc0dc...c20
AnonymBruker Skrevet 2. februar 2022 #18 Skrevet 2. februar 2022 Tusen takk til alle for gode forslag! ts Anonymkode: fc0dc...c20
AnonymBruker Skrevet 2. februar 2022 #19 Skrevet 2. februar 2022 Bodde i USA i mange år selv, og vi lagde ofte potluck brunch i vennegjengen. Om du har vaffeljern så er det godt og lettvint (gjerne med både syltetøy, brunost og rømme som toppings). Ellers er hvetebakst, f.eks kringle fylt med vaniljekrem, en slager. En annen dessert (som jeg ELSKER selv) som slo an er rabarbragrøt, men det er jo en stund til rabarbra er i sesong. Om du gidder å lage lefse selv (folkens, dette er ikke noe man får kjøpt på amerikanske supermarked 😂) så vil jeg forsåvidt tro lefserull med røkelaks også ville falt i smak. Men det er ikke akkurat en lettvint løsning. Jeg brukte forresten handle diverse skandinaviske matvarer på IKEA, om du har en i nærheten. Kanskje blir du inspirert der. Anonymkode: f5157...857 1
Agathe Skrevet 3. februar 2022 #20 Skrevet 3. februar 2022 Kjøttkaker og et godt brød. Hvis du vil være vågal så kjøper du kaviar på Ikea og lager brødskiver med ost og kaviar, eller egg og kaviar. Ellers så er alt av norsk gjærbakst populært, men melet de har i USA gjør at det blir litt annerledes enn vi er vant til her. Kaker: Bløtkake eller verdens beste!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå