Gå til innhold

Trenger tips til gode og sunne middager (hverdagsmat)


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Her er noen oppskrifter jeg har prøvd i det siste som jeg likte:

https://www.matprat.no/oppskrifter/familien/ovnsstekt-laks-med-hotte-risnudler/

https://www.matprat.no/oppskrifter/rask/sloppy-joes/

https://www.matprat.no/oppskrifter/kos/svinefilet-i-pho/

https://www.matprat.no/oppskrifter/kos/meksikanske-kyllingfajitas/

https://www.rema.no/oppskrifter/fisk/laks/laks-og-asiatisk-ris-med-gronnsaker/

https://meny.no/oppskrifter/wok/wok-med-strimlet-svinekjott/

Ellers er jeg veldig glad i:
- Lys lapskaus. Lager store mengder og fryser ned porsjonsvis
- Betasuppe med svineknoke og byggryn, dette er nok litt mer "kosemat" siden knoken tar litt tid
- Makaroniform, fordi man kan ta så mye forskjellig oppi og gjøre det akkurat så sunt eller usunt man selv vil
- Hjemmelaget blomkålsuppe med kjøttboller av lys farse i
- Reinsdyrtaco, sååå mange gode smaker i dette
- Hjemmelaget hvit pizza
- Fiskeboller i karrisaus
- Stekt ris med grønnsaker, egg og kylling
- Laksetaco
- Fiskepinner i pita med masse grønt og aioli

  • Liker 1

Vi har småbarn, så middagene blir litt deretter 😛 Vi spiser alltid sunt, og mye fisk, og ting må være enkelt og raskt å tilberede. Noen av det på ukesmenyen denne og forrige uke: 

- dampet torsk med rotmos (søtpotet, kålrabi, gulrot), kokte poteter, stekt chorizo, og rød pesto 

- bakt laks med pasta rørt sammen med lett creme fraiche, erter, purre, sopp, og blomkål

- tortelloni med kyllingkjøttdeig og sævvs laget av tomatbokser, sopp, squash, paprika, løk, og masse oregano og basilikum

- fiskekaker med bakte rotgrønnsaker (søtpotet, potet, kålrabi og gulrot, og pastinakk og beter om butikken har å bjuda på), med hjemmelaget dressing av Drømmelett med ketchup, ingefær og hvitløk. Kan gjerne has i grove pitabrød. 

- tacogryte. Karbonadedeig stekt med hjemmelaget tacokrydder, sopp, løk, paprika, tomatbokser, så har vi salat og chilibønner ved siden av (en av ungene blir hysterisk om bønnene er oppi gryten..)

- fiskepuddinggrateng. Fiskepudding stekt i terninger, med hvitsaus og makaroni, med et dryss griljemel på. Serveres ønskede grønnsaker (går mye i blomkål, brokkoli, og erter, gjerne frossenpose slengt i mikroen...) 

- kyllingwok med nudler. Diverse grønnsaker og kylling stekt med krydder (går mye i spisskumin og karri), med nudler og ønsket sævvs. Sweet chili, soyasaus, eller en kremet variant hvor vi bare har kokosmelk og currypaste oppi med grønnsakene. 

Anonymkode: cb127...f69

  • Liker 1

Lager alltid større porsjoner og fryser ned.

Chana masala

1 gul løk 
2 fedd hvitløk 
0,5 dl rapsolje 
2 ss garam masala 
1 ts gurkemeie  
1/4 - 1/2 ts chilipulver (smak til) 
2 bokser hakka tomater 
1 boks kikerter, skylt og avrent 
litt salt (smak til) 

Fres hakka løk og hvitløk i olje i en kjele.

Tilsett krydderet, la det frese litt. Rør! Det skal ikke bli brent.

 Sleng oppi tomater og kikerter, la det koke ca 10 min. Smak til med ev. mer krydder og salt.


Søtpotetgryte

1 gul løk 
2 fedd hvitløk 
1 ss fersk ingefær, finhakket 
1 ts gurkemeie 
2 ss rød curry paste 
4 dl vann 
1/2 terning grønnsaksbuljong 
1 boks kokosmelk (ca. 4 dl) 
1 boks hermetiske finhakkede tomater (ca. 4 dl) 
3 ss peanøttsmør(Lager selv med kun peanøtter)                                                               2 små eller 1 stor søtpotet 
1 boks kikerter

Toppes med: 
3 vårløk 
1 lime 
Koriander 
1 dl salte peanøtter, hakket

Finhakk løk og hvitløk. Varm opp en kjele til medium varme og fres løk og hvitløk i en spiseskje rapsolje noen minutter.

Tilsett så curry paste, gurkemeie og finhakket ingefær. Tilsett vann, buljongterning og hermetiske tomater, og kok opp. La putre i noen minutter.

Skrell søtpotet og kutt i terninger. Tilsett søtpoteten og småkok i 10-15 minutter, til søtpoteten er mør.

Tilsett så kokosmelk og peanøttsmør, og rør godt rundt. La gryten putre videre i 5 minutter og tilsett skylte kikerter på slutten av koketiden.

Ved servering toppes gryten med finkuttet vårløk, peanøtter, koriander og saften av lime.

Gulrot og ingefærsuppe med byggryn 

600 g  Gulrøtter  
2 Store sjalottløk  
3 fedd  Hvitløk                                                       1 l  Vann/grønnsakskraft  
0.25 Chili   
2 ts  Fersk ingefær  
0.5 Appelsin, saften  
Byggryn 

Skrell gulrøtter og kutt dem i terninger. Hakk opp løk og hvitløk og surr det sammen med gulrøtter på middels varme.

Tilsett finhakket ingefær og chili. Bruk  en romslig kjele med litt olje.

Tilsett så grønnsakskraft eller buljong. La det koke til det er mørt.

Rør inn appelsinsaft og bruk en stavmikser for å gjøre suppen glatt. Kok opp igjen og smak til med salt. Server med byggryn.


Linsegryte

1 gul løk 
2–3 hvitløksfedd 
2–3 ss stekeolje f.eks. rapsolje 
2–4 ts rød curry paste smak til, det er stor forskjell på merkene  
1 boks hermetiske tomater 4 dl 
1 liten boks kokosmelk 2 ½ dl 
1 grønnsaksbuljongterning eller 1 ss pulver 
2 små bokser røde linser totalt 350 g, skylt 
2 never frisk spinat, grovhakket(valgfritt)

Varm oljen i en kjele, og stek løk og hvitløk i om lag 5 minutter til den er blank. Bland så curry paste godt inn. (Husk at det er varierende styrke på curry paste, så hvis du ikke vet styrken og har sarte ganer til bords, er det bedre om du starter med 1 ts, og heller tilsetter mer helt til slutt når du kan smake.)

Ha i tomater, kokosmelk og den knuste buljongterningen og la koke i ca. 5 minutter. Rør om av og til.

Tilsett linser og spinat. Rør til spinaten faller sammen.

Anonymkode: 8d928...515

  • Liker 1

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...