AnonymBruker Skrevet 31. januar 2022 #1 Skrevet 31. januar 2022 Jeg veit f.eks at potet, når man koker den så blir stivelsen til glukose, men og man putter dem i kjøleskapet etterpå så synker karbohydratene igjen. Har kjøpt en pose med frossen grønnsaker og lurer på om disse inneholder mindre karbohydrater enn de ferske som man koker siden de har blitt frosset etter første oppkok 🤔 Noen som vet mer om dette? Anonymkode: 8762d...5bb
AnonymBruker Skrevet 31. januar 2022 #2 Skrevet 31. januar 2022 1. Stivelse og glukose er det samme når det gjelder energiinnhold som menneskekroppen kan bruke. 2. Poteter er ikke en grønnsak. Anonymkode: f3acd...609 1
MapleSirup Skrevet 31. januar 2022 #3 Skrevet 31. januar 2022 Nei. YouTube har flere fine opplysningsfilmer om kosthold for alle aldersgrupper. 1
AnonymBruker Skrevet 31. januar 2022 #4 Skrevet 31. januar 2022 AnonymBruker skrev (2 timer siden): 1. Stivelse og glukose er det samme når det gjelder energiinnhold som menneskekroppen kan bruke. 2. Poteter er ikke en grønnsak. Anonymkode: f3acd...609 Jeg spurte jo ikke om energiinnhold da. Glukose er en form for sukker mens stivelse er karbohydrat. Det finnes ulike årsaker til hvorfor noen velger det ene over det andre. Potet er dog ganske likt andre rotgrønnsaker som gulrot som også inneholder mye stivelse, så jeg brukte det som et eksempel. Anonymkode: 8762d...5bb
AnonymBruker Skrevet 31. januar 2022 #5 Skrevet 31. januar 2022 Om noen Lavkarbofolk veit mer om dette så svar gjerne 🤗 Anonymkode: 8762d...5bb
Lilletrille79 Skrevet 31. januar 2022 #6 Skrevet 31. januar 2022 AnonymBruker skrev (7 minutter siden): Jeg spurte jo ikke om energiinnhold da. Glukose er en form for sukker mens stivelse er karbohydrat. Det finnes ulike årsaker til hvorfor noen velger det ene over det andre. Potet er dog ganske likt andre rotgrønnsaker som gulrot som også inneholder mye stivelse, så jeg brukte det som et eksempel. Anonymkode: 8762d...5bb Stivelse er lange kjeder med glukoseenheter😀 1 2
AnonymBruker Skrevet 31. januar 2022 #7 Skrevet 31. januar 2022 Lilletrille79 skrev (9 minutter siden): Stivelse er lange kjeder med glukoseenheter😀 Altså greia er jo at en rå potet ikke er søt på samme måte som en kokt potet, kan vi være enig i det? 😅 Enkelte ting blir søtere når man varmebehandler de, men så kan de bli mindre søte av å kjøle de ned også. Anonymkode: 8762d...5bb
Lilletrille79 Skrevet 31. januar 2022 #8 Skrevet 31. januar 2022 AnonymBruker skrev (8 minutter siden): Altså greia er jo at en rå potet ikke er søt på samme måte som en kokt potet, kan vi være enig i det? 😅 Enkelte ting blir søtere når man varmebehandler de, men så kan de bli mindre søte av å kjøle de ned også. Anonymkode: 8762d...5bb Jeg skjønner hva du mener😀når du koker poteten så ødelegger du celluloseveggen i poteten slik at stivelsen blir mer tilgjengelig. Tror derfor ikke man kan få den effekten tilbake igjen ved å fryse den🤔
AnonymBruker Skrevet 1. februar 2022 #9 Skrevet 1. februar 2022 Jeg som har fruktosemalapsorbasjon (tarmen er dårlig til å ta opp fruktsukker fra maten) så tåles i hvert fall grønnsaker fra frysedisken mye bedre enn ferske. Råd fra sykehuset. Så noe mindre fruktose må det ihvert fall være i dem. Anonymkode: 074e2...52c 1
AnonymBruker Skrevet 1. februar 2022 #10 Skrevet 1. februar 2022 AnonymBruker skrev (14 timer siden): Jeg som har fruktosemalapsorbasjon (tarmen er dårlig til å ta opp fruktsukker fra maten) så tåles i hvert fall grønnsaker fra frysedisken mye bedre enn ferske. Råd fra sykehuset. Så noe mindre fruktose må det ihvert fall være i dem. Anonymkode: 074e2...52c Takk for svar! 😊Ja jeg også har på følelsen at jeg tåler de bedre! Anonymkode: 8762d...5bb
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå