Gå til innhold

Koke potet rett i sausen..?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Kan jeg koke små poteter i brunsaus eller vil de ikke bli kokt..?

Anonymkode: 054ef...af2

Videoannonse
Annonse
Skrevet
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Kan jeg koke små poteter i brunsaus eller vil de ikke bli kokt..?

Anonymkode: 054ef...af2

De blir kokt på samme måte som om du koker de i vann.

Skrevet
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Kan jeg koke små poteter i brunsaus eller vil de ikke bli kokt..?

Anonymkode: 054ef...af2

Hvis du kutter de i terninger, vet ikke med hele poteter

Anonymkode: 18bd2...fb1

  • Liker 1
Skrevet

Syns det tar lengre tid å koke gulrøtter i tomatsaus..., men det blir kokt til slutt.

Anonymkode: 720f1...260

Skrevet
AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Syns det tar lengre tid å koke gulrøtter i tomatsaus..., men det blir kokt til slutt.

Anonymkode: 720f1...260

Det mener jeg å ha hørt er pga. syren i tomatene. Om det stemmer vil ikke brun saus ha samme effekt. 

Anonymkode: 8bae7...0c6

Skrevet

Er vel enklere å bare koke dem i mikroen. Kutt dem i biter i en skål med litt vann, og vent 5-6 minutter.

Skrevet
Hulderen skrev (21 timer siden):

De blir kokt på samme måte som om du koker de i vann.

Dette er feil. Saus =/= vann

Anonymkode: df36e...d68

Skrevet
AnonymBruker skrev (4 timer siden):

Dette er feil. Saus =/= vann

Anonymkode: df36e...d68

Saus er ikke vann, men brunsaus inneholder nok vann til at det burde funke helt fint. Det er hovedsakelig varmen som koker potetene, ikke vannet i seg selv. 

Anonymkode: 8bae7...0c6

  • Liker 1
Skrevet

Men skal sausen koke så lenge som potetene da? Saus bruker jo å bare skulle koke noen få minutter. Poteter skal koke 20-30 minutter avhengig av type og størrelse på dem.

Anonymkode: 5fdeb...45f

  • Liker 2
Skrevet
AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Men skal sausen koke så lenge som potetene da? Saus bruker jo å bare skulle koke noen få minutter. Poteter skal koke 20-30 minutter avhengig av type og størrelse på dem.

Anonymkode: 5fdeb...45f

Melbaserte sauser bør koke en stund for å få bort den rå melsmaken. Uansett blir jo ikke saus dårlig av å koke lenge fordi det er poteter i den.

Anonymkode: 3fbc3...8a7

  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Melbaserte sauser bør koke en stund for å få bort den rå melsmaken. Uansett blir jo ikke saus dårlig av å koke lenge fordi det er poteter i den.

Anonymkode: 3fbc3...8a7

Ja, de fleste sauser har bare godt av å koke litt ekstra. I alle fall sauser á la brun saus, som det var snakk om her. Evt. går det an å tilsette litt ekstra vann underveis om den skulle bli for tykk. 

Anonymkode: 8bae7...0c6

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...