Gå til innhold

Hvordan koke perfekt luftig, men klebrig ris?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg koker ofte ris, men det varierer veldig hvor bra den blir. 

Merker forskjell på forskjellige rismerker også. 

Jeg pleier å vaske risen, og så tar jeg oppi vann til litt under fingerleddet mitt. Setter tuppen av fingeren der den rører risen også skal vannet gå opp til det første leddet på fingeren. 

Resultatet varierer veldig. 

Hvordan koke perfekt ris så den blir luftig men klebrig? 

Anonymkode: 59564...f63

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg kjøper alltid god jasmin ris på internasjonale butikker. 

Skyller risen bare litt, 2 deler vann og 1 del ris, koker opp vannet med 1 ss rapsolje og litt salt, når vannet koker har jeg i risen, rører rundt, har på lokk og skrur ned platen til 2, lar det stå i ca 20 min, lar det stå noen minutter så rører litt i gryten rett før servering.

  • Nyttig 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...