Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Jeg og kjæresten har barnefri og tenkte å diske opp med en digg middag på lørdag, men trenger tips til noen retter!!=) Vi er ikke vegetarianere, ikke super glad i fisk eller junk. Takk på forhånd for tips!!=) 

K26

Anonymkode: c9d36...186

Fortsetter under...

Kanskje dere liker skalldyr selv om dere ikke er så glad i fisk?! Ferske reker er på sitt beste nå. Koselig å pille reker. Kjøp god loff, aioli, salat etc. Anbefaler også guacamole til, supergodt. 

  • Liker 1
Meadow skrev (3 minutter siden):

Kanskje dere liker skalldyr selv om dere ikke er så glad i fisk?! Ferske reker er på sitt beste nå. Koselig å pille reker. Kjøp god loff, aioli, salat etc. Anbefaler også guacamole til, supergodt. 

Reker er godt og noe vi begge liker, ingen dum ide! Takk for tipset! 😃

Anonymkode: c9d36...186

Hva med noen småretter og servere som tapas? Da blir dere sittende lenge rundt bordet og småspise. Kjøttboller, kyllingvinger, ovnsbakte potetbåter, scampi, spekemat, focaccia, aioli, tomater, oliven, oster, baconsurrede dadler osv. 

  • Liker 2

Jeg har lagt min elsk på en forenklet butter chicken-oppskrift som kan anbefales varmt: https://www.bbc.co.uk/food/recipes/butter_chicken_01541

Jeg pleier å bytte ut tomatpuré med ovnsstekte tomater, og ha masse koriander på toppen av curryen tilslutt. Ris (gjerne en smaksatt pilaff) og/eller naan eller yoghurtflatbrød til: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/quick-puffy-flatbreads.

Smaken blir veldig autentisk med enkle midler, og kyllingen bemerkelsesverdig mør. Men viktig å bruke lårfilet av kylling, det blir saftigere i curry enn kyllingbryst.

Anonymkode: 1483d...709

  • Liker 3

Annonse

Digg pizza! Men ikke vanlig skinke, ost og paprika. 

Parmaskinke, syltet rødløk, blåmuggost og ruccola. 

Hjemmelagde burgere. Kvern selv og ha i der dere måtte ønske av urter og krydder. 

En lamgtidskokt gryte. Kanskje oksehale?

Anonymkode: d656f...dc2

  • Liker 1

Her blir det curry med ris. Nærmere bestemt denne 👇
 

Søtpotetcurry med kokosris

2 løk, finhakket 
3 hvitløksfedd, finhakket 
ca. 2 cm fersk ingefær, finrevet 
olje til steking 
1 ss karripulver* 
1 boks (400g) kokosmelk 
1 bok (400g) hakkede tomater 
1/2 ts salt 
1 boks (300g) linser 
2 mellomstore søt poteter, skrelt, i terninger 
200g fersk spinat 
1/2 lime

Tilbehør

frisk koriander 
lime 
cashewnøtter

*jeg har brukt Curry, hot orientalsk krydder fra Hindu.

Stek løk, ingefær og hvitløk i litt olje over middelsvarme 5-10 minutter til myk. Løken skal ikke ha farge.

Tilsett karripulver og stek videre noen minutter for å frigjøre aromaene i krydderene.

Tilsett kokosmelk, hakkedetomater og linser (uten lake).

Rør sammen og la det koke opp. Smak til med salt.

Ha søtpotet i curryen og la det småkoke 15-20 minutter (gjerne under lokk) til søtpoteten er mør.

Det er fullt mulig å tilsette mer væske (vann) til curryen om du synes den trenger det. Husk å smake og ev. justere krydder i såfall.

Tilsett spinat og rør inn. Spinaten visner etterhvert i den varme curryen. Gjør dette gjerne i omganger om du ikke får plass til all spinaten på en gang.

Rør inn limesaft og smak til med salt. Curryen er klart for servering.

Server gjerne med kokosris, mer lime og gjerne noen ristede cashewnøtter.

Kokosris 
1 dl jasminris  
1 dl vann 
1 dl kokosmelk 
1 kvart stor lime

Bland ris, kokosmelk og vann i en kasserolle med tykk bunn. Rasp limeskallet og ha det i kasserollen. La det koke opp og siden småkoke.

La riset koke i 10 minutter eller til vesken har kokt inn. 

Anonymkode: fdc96...96f

  • Liker 2
AnonymBruker skrev (3 timer siden):

Usikker. Står mellom hjemmelaget chop suey eller takeaway pizza mannen vil ha 🤐

Anonymkode: 201fa...f76

Ble ingen av delene. Ble ytrefilet i dag 😅

Anonymkode: 201fa...f76

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...