AnonymBruker Skrevet 26. januar 2022 #1 Skrevet 26. januar 2022 Hei! Kjøpte denne kyllingen for ca en uke siden, https://matlevering.coop.no/globalassets/productimages/167447_7025110161925_a1c1.jpg?ref=C675C17C6D Siste forbruksdato er 30/1, så noen dager til det. Men jeg har åpnet opp pakningen, og deretter lagt den tilbake i kjøleskapet, går det bra? Det står jo at siste forbruksdato er 30/1? Anonymkode: b5df3...0b2
AnonymBruker Skrevet 26. januar 2022 #2 Skrevet 26. januar 2022 Lukter den bra, så er alt OK. Anonymkode: 421d3...bf1
AnonymBruker Skrevet 26. januar 2022 #3 Skrevet 26. januar 2022 Min erfaring er at kylling fort blir ur, og det gjerne før utløpsdato om den er åpnet. Til og med uåpnet begynner de ofte å blåse seg opp i forkant av utløpsdato. Det er jo se - lukt som gjelder, men selv ville jeg vært tvilende. Lukter den bra, er det vel greit. Anonymkode: 38575...68d
AnonymBruker Skrevet 26. januar 2022 #4 Skrevet 26. januar 2022 I utgangspunktet er svaret mitt nei. I det du bryter forpakningen kommer det bakterier fra utsiden, og kjøttet forringes raskere. Du har også lett kommet bort i kjøttet med noe når du åpnet, eller tok ut noe. Med kylling kan det bli skummelt veldig raskt. Det jeg gjør når jeg kjøper større pakker er å pakke direkte ned i fryser i ziplockposer, og ta opp igjen morgenen (tining i kjøleskap) før tilberedning. Anonymkode: ae38e...91d 3
AnonymBruker Skrevet 26. januar 2022 #5 Skrevet 26. januar 2022 Det har jeg gjort en gang, ikke anbefalt! 18 år og uerfaren på kjøkkenet, forgiftet hele kollektivet da jeg stekte den 😬 Anonymkode: 3bf2d...1b8 1
AnonymBruker Skrevet 26. januar 2022 #6 Skrevet 26. januar 2022 AnonymBruker skrev (23 minutter siden): I utgangspunktet er svaret mitt nei. I det du bryter forpakningen kommer det bakterier fra utsiden, og kjøttet forringes raskere. Du har også lett kommet bort i kjøttet med noe når du åpnet, eller tok ut noe. Med kylling kan det bli skummelt veldig raskt. Det jeg gjør når jeg kjøper større pakker er å pakke direkte ned i fryser i ziplockposer, og ta opp igjen morgenen (tining i kjøleskap) før tilberedning. Anonymkode: ae38e...91d Hvorfor i alle dager står det siste forbruksdato er 30/1 da? Anonymkode: b5df3...0b2
AnonymBruker Skrevet 26. januar 2022 #7 Skrevet 26. januar 2022 AnonymBruker skrev (22 minutter siden): Det har jeg gjort en gang, ikke anbefalt! 18 år og uerfaren på kjøkkenet, forgiftet hele kollektivet da jeg stekte den 😬 Anonymkode: 3bf2d...1b8 Gjorde hva? Anonymkode: b5df3...0b2
AnonymBruker Skrevet 26. januar 2022 #8 Skrevet 26. januar 2022 AnonymBruker skrev (25 minutter siden): Min erfaring er at kylling fort blir ur, og det gjerne før utløpsdato om den er åpnet. Til og med uåpnet begynner de ofte å blåse seg opp i forkant av utløpsdato. Det er jo se - lukt som gjelder, men selv ville jeg vært tvilende. Lukter den bra, er det vel greit. Anonymkode: 38575...68d Den lukter ikke noe spesielt. Så jeg kan dø om jeg spiser den, om den potensiell har bakterier i seg? Anonymkode: b5df3...0b2
Zwish Skrevet 26. januar 2022 #9 Skrevet 26. januar 2022 (endret) AnonymBruker skrev (37 minutter siden): Hei! Kjøpte denne kyllingen for ca en uke siden, https://matlevering.coop.no/globalassets/productimages/167447_7025110161925_a1c1.jpg?ref=C675C17C6D Siste forbruksdato er 30/1, så noen dager til det. Men jeg har åpnet opp pakningen, og deretter lagt den tilbake i kjøleskapet, går det bra? Det står jo at siste forbruksdato er 30/1? Anonymkode: b5df3...0b2 Ville og tenkt at datoen forutsatte fortsatt vakuum/ubrutt pakke. Som fler skriver kommer bakterier lettere inn når den først er åpnet. selv takler jeg ikke spise kylling på/over dato om jeg er det minste i tvil og ville ikke spist en åpnet pakke. Du kunne fryst da du åpna. Endret 26. januar 2022 av Zwish 4
Meadow Skrevet 26. januar 2022 #10 Skrevet 26. januar 2022 AnonymBruker skrev (7 minutter siden): Hvorfor i alle dager står det siste forbruksdato er 30/1 da? Anonymkode: b5df3...0b2 Det forutsetter såklart at den ikke er åpnet. 6
Zwish Skrevet 26. januar 2022 #11 Skrevet 26. januar 2022 AnonymBruker skrev (8 minutter siden): Den lukter ikke noe spesielt. Så jeg kan dø om jeg spiser den, om den potensiell har bakterier i seg? Anonymkode: b5df3...0b2 Sjansen for å dø er vel heller liten, men kraftig matforgiftning kan jo gjøre at man nærmest har lyst å dø. 2
AnonymBruker Skrevet 26. januar 2022 #12 Skrevet 26. januar 2022 AnonymBruker skrev (11 minutter siden): Hvorfor i alle dager står det siste forbruksdato er 30/1 da? Anonymkode: b5df3...0b2 Forutsetter uåpnet pakke. Der ligger den rå kyllingfileten i et beskyttet miljø, uten bakterier. I det du åpnet den tilføres det bakterier via luft, og via redskaper du har brukt til å åpne og å ta ut deler av pakken. Dø gjør du ikke. Kanskje det går bra. Eller kanskje får du en erfaring som gjør at du aldri spiser tilsvarende igjen. Anonymkode: ae38e...91d 1
AnonymBruker Skrevet 26. januar 2022 #13 Skrevet 26. januar 2022 Helvette, da kaster jeg den. Selvsagt uåpnet ja. Men neste gang jeg åpner pakken, da kan den holde maks 3-4 dager? Anonymkode: b5df3...0b2
AnonymBruker Skrevet 26. januar 2022 #14 Skrevet 26. januar 2022 Kjære vene, spis og kos deg! Om det ikke lukter fordervet, så er det hèlt trygt. Man kommer langt med lukt og sunn fornuft Anonymkode: 37582...dfb
AnonymBruker Skrevet 26. januar 2022 #15 Skrevet 26. januar 2022 Zwish skrev (6 minutter siden): Ville og tenkt at datoen forutsatte fortsatt vakuum/ubrutt pakke. Som fler skriver kommer bakterier lettere inn når den først er åpnet. selv takler jeg ikke spise kylling på/over dato om jeg er det minste i tvil og ville ikke spist en åpnet pakke. Du kunne fryst da du åpna. Så jeg kan forvente matforgiftning nå? Er trossalt nesten 8 dager siden den ble kjøpt. Anonymkode: b5df3...0b2
AnonymBruker Skrevet 26. januar 2022 #16 Skrevet 26. januar 2022 AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Kjære vene, spis og kos deg! Om det ikke lukter fordervet, så er det hèlt trygt. Man kommer langt med lukt og sunn fornuft Anonymkode: 37582...dfb Husk at jeg åpnet pakken for 8 dager siden. Anonymkode: b5df3...0b2
AnonymBruker Skrevet 26. januar 2022 #17 Skrevet 26. januar 2022 Den lukter forresten helt normalt. Anonymkode: b5df3...0b2
AnonymBruker Skrevet 26. januar 2022 #18 Skrevet 26. januar 2022 Det er ikke det at bakterier utenfra kommer til som er greien, det som skjer når du bryter vakumpakke er at du tilfører oksigen. Dette fører til at bakterier som allerede er der begynner å jobbe fortere. Samme greia med mais på box, lang holdbarhet, men åpner du den og tilfører luft så danner det seg mugg i maisen før utløpsdato. Hadde du fordelt kyllingen i poser tømt de for luft og vakumforseglet dem så ville nok all kyllingen holdt seg til utløpsdato. Nå får du bare bruke se og lukt metoden. Anonymkode: e03e1...bd9
AnonymBruker Skrevet 26. januar 2022 #19 Skrevet 26. januar 2022 AnonymBruker skrev (6 minutter siden): Det er ikke det at bakterier utenfra kommer til som er greien, det som skjer når du bryter vakumpakke er at du tilfører oksigen. Dette fører til at bakterier som allerede er der begynner å jobbe fortere. Samme greia med mais på box, lang holdbarhet, men åpner du den og tilfører luft så danner det seg mugg i maisen før utløpsdato. Hadde du fordelt kyllingen i poser tømt de for luft og vakumforseglet dem så ville nok all kyllingen holdt seg til utløpsdato. Nå får du bare bruke se og lukt metoden. Anonymkode: e03e1...bd9 Den lukter helt normalt. Anonymkode: b5df3...0b2
AnonymBruker Skrevet 26. januar 2022 #20 Skrevet 26. januar 2022 27 minutter siden, AnonymBruker said: Gjorde hva? Anonymkode: b5df3...0b2 Tilberedte den etter den hadde stått åpnet i kjøleskapet (i mindre enn en uke), før utløpsdato. Den luktet død og fordervelse, så spiste den ikke. Anonymkode: 3bf2d...1b8
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå