Gå til innhold

Kan jeg ha åpnet kylling i over en uke i kjøleskapet?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Lukter den bra, så er alt OK.

Anonymkode: 421d3...bf1

Skrevet

Min erfaring er at kylling fort blir ur, og det gjerne før utløpsdato om den er åpnet. Til og med uåpnet begynner de ofte å blåse seg opp i forkant av utløpsdato. Det er jo se - lukt som gjelder, men selv ville jeg vært tvilende. Lukter den bra, er det vel greit. 

Anonymkode: 38575...68d

Skrevet

I utgangspunktet er svaret mitt nei. I det du bryter forpakningen kommer det bakterier fra utsiden, og kjøttet forringes raskere. Du har også lett kommet bort i kjøttet med noe når du åpnet, eller tok ut noe. Med kylling kan det bli skummelt veldig raskt. 

Det jeg gjør når jeg kjøper større pakker er å pakke direkte ned i fryser i ziplockposer, og ta opp igjen morgenen (tining i kjøleskap) før tilberedning. 

Anonymkode: ae38e...91d

  • Liker 3
Skrevet

Det har jeg gjort en gang, ikke anbefalt! 18 år og uerfaren på kjøkkenet, forgiftet hele kollektivet da jeg stekte den 😬

Anonymkode: 3bf2d...1b8

  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (23 minutter siden):

I utgangspunktet er svaret mitt nei. I det du bryter forpakningen kommer det bakterier fra utsiden, og kjøttet forringes raskere. Du har også lett kommet bort i kjøttet med noe når du åpnet, eller tok ut noe. Med kylling kan det bli skummelt veldig raskt. 

Det jeg gjør når jeg kjøper større pakker er å pakke direkte ned i fryser i ziplockposer, og ta opp igjen morgenen (tining i kjøleskap) før tilberedning. 

Anonymkode: ae38e...91d

Hvorfor i alle dager står det siste forbruksdato er 30/1 da?

Anonymkode: b5df3...0b2

Skrevet
AnonymBruker skrev (22 minutter siden):

Det har jeg gjort en gang, ikke anbefalt! 18 år og uerfaren på kjøkkenet, forgiftet hele kollektivet da jeg stekte den 😬

Anonymkode: 3bf2d...1b8

Gjorde hva?

Anonymkode: b5df3...0b2

Skrevet
AnonymBruker skrev (25 minutter siden):

Min erfaring er at kylling fort blir ur, og det gjerne før utløpsdato om den er åpnet. Til og med uåpnet begynner de ofte å blåse seg opp i forkant av utløpsdato. Det er jo se - lukt som gjelder, men selv ville jeg vært tvilende. Lukter den bra, er det vel greit. 

Anonymkode: 38575...68d

Den lukter ikke noe spesielt. Så jeg kan dø om jeg spiser den, om den potensiell har bakterier i seg?

Anonymkode: b5df3...0b2

Skrevet (endret)
AnonymBruker skrev (37 minutter siden):

Hei!

Kjøpte denne kyllingen for ca en uke siden, https://matlevering.coop.no/globalassets/productimages/167447_7025110161925_a1c1.jpg?ref=C675C17C6D 

Siste forbruksdato er 30/1, så noen dager til det.

Men jeg har åpnet opp pakningen, og deretter lagt den tilbake i kjøleskapet, går det bra? Det står jo at siste forbruksdato er 30/1?

Anonymkode: b5df3...0b2

Ville og tenkt at datoen forutsatte fortsatt vakuum/ubrutt pakke. Som fler skriver kommer bakterier lettere inn når den først er åpnet. selv takler jeg ikke spise kylling på/over dato om jeg er det minste i tvil og ville ikke spist en åpnet pakke. Du kunne fryst da du åpna. 

Endret av Zwish
  • Liker 4
Skrevet
AnonymBruker skrev (7 minutter siden):

Hvorfor i alle dager står det siste forbruksdato er 30/1 da?

Anonymkode: b5df3...0b2

Det forutsetter såklart at den ikke er åpnet. 

  • Liker 6
Skrevet
AnonymBruker skrev (8 minutter siden):

Den lukter ikke noe spesielt. Så jeg kan dø om jeg spiser den, om den potensiell har bakterier i seg?

Anonymkode: b5df3...0b2

Sjansen for å dø er vel heller liten, men kraftig matforgiftning kan jo gjøre at man nærmest har lyst å dø. 

  • Liker 2
Skrevet
AnonymBruker skrev (11 minutter siden):

Hvorfor i alle dager står det siste forbruksdato er 30/1 da?

Anonymkode: b5df3...0b2

Forutsetter uåpnet pakke. Der ligger den rå kyllingfileten i et beskyttet miljø, uten bakterier. I det du åpnet den tilføres det bakterier via luft, og via redskaper du har brukt til å åpne og å ta ut deler av pakken. 

Dø gjør du ikke. Kanskje det går bra. Eller kanskje får du en erfaring som gjør at du aldri spiser tilsvarende igjen. 

Anonymkode: ae38e...91d

  • Liker 1
Skrevet

Helvette, da kaster jeg den. Selvsagt uåpnet ja. 

Men neste gang jeg åpner pakken, da kan den holde maks 3-4 dager?

Anonymkode: b5df3...0b2

Skrevet

Kjære vene, spis og kos deg! Om det ikke lukter fordervet, så er det hèlt trygt. 

Man kommer langt med lukt og sunn fornuft :Nikke:

Anonymkode: 37582...dfb

Skrevet
Zwish skrev (6 minutter siden):

Ville og tenkt at datoen forutsatte fortsatt vakuum/ubrutt pakke. Som fler skriver kommer bakterier lettere inn når den først er åpnet. selv takler jeg ikke spise kylling på/over dato om jeg er det minste i tvil og ville ikke spist en åpnet pakke. Du kunne fryst da du åpna. 

Så jeg kan forvente matforgiftning nå? :)  Er trossalt nesten 8 dager siden den ble kjøpt.

Anonymkode: b5df3...0b2

Skrevet
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Kjære vene, spis og kos deg! Om det ikke lukter fordervet, så er det hèlt trygt. 

Man kommer langt med lukt og sunn fornuft :Nikke:

Anonymkode: 37582...dfb

Husk at jeg åpnet pakken for 8 dager siden. 

Anonymkode: b5df3...0b2

Skrevet

Den lukter forresten helt normalt.

Anonymkode: b5df3...0b2

Skrevet

Det er ikke det at bakterier utenfra kommer til som er greien, det som skjer når du bryter vakumpakke er at du tilfører oksigen. Dette fører til at bakterier som allerede er der begynner å jobbe fortere. 

Samme greia med mais på box, lang holdbarhet, men åpner du den og tilfører luft så danner det seg mugg i maisen før utløpsdato.

Hadde du fordelt kyllingen i poser tømt de for luft og vakumforseglet dem så ville nok all kyllingen holdt seg til utløpsdato. Nå får du bare bruke se og lukt metoden.

Anonymkode: e03e1...bd9

Skrevet
AnonymBruker skrev (6 minutter siden):

Det er ikke det at bakterier utenfra kommer til som er greien, det som skjer når du bryter vakumpakke er at du tilfører oksigen. Dette fører til at bakterier som allerede er der begynner å jobbe fortere. 

Samme greia med mais på box, lang holdbarhet, men åpner du den og tilfører luft så danner det seg mugg i maisen før utløpsdato.

Hadde du fordelt kyllingen i poser tømt de for luft og vakumforseglet dem så ville nok all kyllingen holdt seg til utløpsdato. Nå får du bare bruke se og lukt metoden.

Anonymkode: e03e1...bd9

Den lukter helt normalt.

Anonymkode: b5df3...0b2

Skrevet
27 minutter siden, AnonymBruker said:

Gjorde hva?

Anonymkode: b5df3...0b2

Tilberedte den etter den hadde stått åpnet i kjøleskapet (i mindre enn en uke), før utløpsdato. Den luktet død og fordervelse, så spiste den ikke. 

Anonymkode: 3bf2d...1b8

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...