Gå til innhold

Hvordan lager man havregrøt fra bunnen av?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Hvilke ingredienser trenger man? Hvor lenge skal det stekes? Kokes? Eller stå i ovnen? 

Anonymkode: 73008...c7e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Man bruker havregryn vann, og litt salt. Kanskje melk i stedet for eller i tillegg til vann. Jeg bruker oppskriften som står på havregrynspakken, jeg. 🙂

Anonymkode: a032a...773

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Man bruker havregryn vann, og litt salt. Kanskje melk i stedet for eller i tillegg til vann. Jeg bruker oppskriften som står på havregrynspakken, jeg. 🙂

Anonymkode: a032a...773

Hvordan vêt jeg når den er ferdig? 

Anonymkode: 73008...c7e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det står en oppskrift på pakken, gjør det ikke? 😊

Anonymkode: fb74b...0b2

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ungene her liker grøten når den er lagd på melk. Jeg bare blander alt og koker det i 5 min mens jeg rører. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bruk heller melk enn vann. Smaker vesentlig mye bedre. 

Anonymkode: c5d4d...812

  • Liker 11
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Hvordan vêt jeg når den er ferdig? 

Anonymkode: 73008...c7e

Koketiden står i oppskriften, jeg syns jeg får greit resultat når jeg følger den.

Anonymkode: a032a...773

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min kjappe metode er som følger:

like mengder melk og lettkokte havregryn blandes i en skål. 
liten klype salt 
Settes i mikro på full styrke i 3 minutter.

Rør om etter du tar den ut. Dryss over litt raspet eple, nøtter el brunt sukker, kanel, What ever 🤪

 

 

Anonymkode: 1d27c...280

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oppskrift kommer an på hva du har lyst til å ha i. Man kan leke masse med havregrøt!

Grunnoppskrift i ovn: like deler væske og gryn, litt salt, 20 minutter på 175 grader.

På komfyr: 1 del gryn og 1,5 del væske, litt salt, kok på middels varme til det har passe konsistens.

I mikro: en del gryn, to deler væske, litt salt. Ett minutt på full varme, røre rundt, så 30-60 sekunder til.

Tid er basert på lettkokte gryn, du må omtrent doble tid med vanlig gryn.

Hvordan du vil fordele andeler vann/melk/juice/fløte avgjør du selv, jeg foretrekker enten halvt om halvt med vann og melk, eller mest vann og en skvett fløte. Jeg har kanel i når jeg lager grøten, noen bruker frukt/bær, eller andre krydder.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Havregrøt er trolig noe av det enkleste som kan lages. Oppskriften står på havregrynpakka. At det i det hele tatt finnes et marked for ferdiglaget er et mysterium. 

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (På 22.1.2022 den 23.53):

Bruk heller melk enn vann. Smaker vesentlig mye bedre. 

Anonymkode: c5d4d...812

Hvorfor? Havre er jo ekstremt «melkete» i seg selv (derav havremelk). Jeg tviler sterkt på at du i en blindtest ville kjent forskjell.

Det verste man kan gjøre er å koke havren. Ender opp med et slimete kliss. Det enkleste er å helle varmt vann over havregryn, salte, la stå, røre, tilsette litt mer vann, røre, vente. Vanne ut til den er løs, ikke klister-aktig. Toppe med frø, nøtter, bær, sirup og så spise.

At det blir etterspurt oppskrift er ikke uforståelig - havregrøt er en av de tingene mange lager såpass feil at det er uspiselig. Å be om grøt eller takke ja til det uten å ha kontroll på tilberedningen er derfor noe jeg har sluttet med.

Anonymkode: ea531...8bf

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Anonymus Notarius
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Hvorfor? Havre er jo ekstremt «melkete» i seg selv (derav havremelk). Jeg tviler sterkt på at du i en blindtest ville kjent forskjell.

Det verste man kan gjøre er å koke havren. Ender opp med et slimete kliss. Det enkleste er å helle varmt vann over havregryn, salte, la stå, røre, tilsette litt mer vann, røre, vente. Vanne ut til den er løs, ikke klister-aktig. Toppe med frø, nøtter, bær, sirup og så spise.

At det blir etterspurt oppskrift er ikke uforståelig - havregrøt er en av de tingene mange lager såpass feil at det er uspiselig. Å be om grøt eller takke ja til det uten å ha kontroll på tilberedningen er derfor noe jeg har sluttet med.

Anonymkode: ea531...8bf

Det tror jeg man skal være ganske "smaksblind" for ikke å kjenne :P Havregrøt kokt på vann smaker forferdelig.

Jeg lager alltid havregrøt på slump. Tar et par never gryn, heller oppi melk og koker opp. Heller oppi mer melk hvis det blir for tjukt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lager kjapp frokost-grøt rett i en kopp, bare slå over kokende vann fra vannkokeren.

1 dl lettkokte havregryn i en kopp

2 dl kokende vann fra vannkoker

1 liten klype salt

rør godt rundt, og la stå mens jeg går på badet. Legge gjerne et tefat over til lokk.

Perfekt grøt hver gang :)

 

Anonymkode: 0fbf4...e98

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Grøten min blir alltid så klissete.. noen som vet hvorfor?

Anonymkode: cf4ee...289

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Til info : fikk jeg ikke til den havregrøten! Men takk for oppskriftene. Jeg prøver igjen! 

Anonymkode: 73008...c7e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (57 minutter siden):

Hvorfor? Havre er jo ekstremt «melkete» i seg selv (derav havremelk). Jeg tviler sterkt på at du i en blindtest ville kjent forskjell.

Det verste man kan gjøre er å koke havren. Ender opp med et slimete kliss. Det enkleste er å helle varmt vann over havregryn, salte, la stå, røre, tilsette litt mer vann, røre, vente. Vanne ut til den er løs, ikke klister-aktig. Toppe med frø, nøtter, bær, sirup og så spise.

At det blir etterspurt oppskrift er ikke uforståelig - havregrøt er en av de tingene mange lager såpass feil at det er uspiselig. Å be om grøt eller takke ja til det uten å ha kontroll på tilberedningen er derfor noe jeg har sluttet med.

Anonymkode: ea531...8bf

Det ville jeg absolutt. Jeg lager faktisk stort sett havregrøt med havremelk, og det smaker usedvanlig mye bedre enn med vann. Havregrøt laget på vann smaker rett og slett ganske vondt fordi det, vel, knapt smaker noe i det hele tatt. 

Anonymkode: c5d4d...812

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (23 minutter siden):

Det ville jeg absolutt. Jeg lager faktisk stort sett havregrøt med havremelk, og det smaker usedvanlig mye bedre enn med vann. Havregrøt laget på vann smaker rett og slett ganske vondt fordi det, vel, knapt smaker noe i det hele tatt. 

Anonymkode: c5d4d...812

Er ikke havremelk det samme som morsmelk? 

Anonymkode: 73008...c7e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (46 minutter siden):

Er ikke havremelk det samme som morsmelk? 

Anonymkode: 73008...c7e

Nei.

Anonymkode: c5d4d...812

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...