Gå til innhold

Hvor lenge lar du ovnsbakt ørret stå i stekeovn?


Anbefalte innlegg

Skrevet

På pakka står det 15 min. jeg følger aldri den. Lar min stå i 40 min. Føler det smaker bedre da. Men hvor lenge lar dere den stå hos dere? Skal lage meg middag nå fordi jeg har lyst. Lar dere den stå i bare 15 min?🤔

Og forresten, hvor lenge steker dere den i panne? (har aldri stekt den før).

Anonymkode: 141ae...7cb

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Til den er gjennomstekt og flaker seg lett når jeg trykker på den. 15-20 min? 
Blir den ikke tørr etter 40 min?

Anonymkode: a1b80...964

Skrevet

15 på pakken betyr som regel 35 minutter ja. 

Skrevet

12 minutter. Steker aldri fisk lenger enn det. Den flaker seg lett og er samtidig. Er det frossen fisk er det 24 minutter ca.

Anonymkode: 9ab98...0a7

  • Liker 2
Skrevet

10-15, avhengig av tykkelsen, i oppvarmet ovn.

Liker rød fisk litt rosa/rød i kjernen, gjenomsteker man blir den for tørr. 

Anonymkode: 7e9dd...c8c

  • Liker 1
Skrevet

Ca. 15 - 20 minutter. Steker som regel sammen med gulrøtter og potetbåter, og de er også klar etter 15 - 20 minutter.

Etter 40 minutter er fisken alt for tørr etter min smak.

Anonymkode: 5de2e...af5

Skrevet

10 minutter 

Anonymkode: 81399...a9e

  • Liker 1
Skrevet

Max 10 min! Samme med laks.

Anonymkode: d7487...069

  • Liker 1
Skrevet

40 minutter er jo drepen! Har du null peiling på matlaging?

Anonymkode: 0c711...04a

  • Liker 1
Skrevet

Rundt 15-20 min avhengig av tykkelse. Jeg glemte fisken en gang, så den sto i nærmere 30 min, det var ikke noe godt 😶 

Anonymkode: b7782...d7e

Skrevet
AnonymBruker skrev (På 22.1.2022 den 4.19):

På pakka står det 15 min. jeg følger aldri den. Lar min stå i 40 min. Føler det smaker bedre da. Men hvor lenge lar dere den stå hos dere? Skal lage meg middag nå fordi jeg har lyst. Lar dere den stå i bare 15 min?🤔

Og forresten, hvor lenge steker dere den i panne? (har aldri stekt den før).

Anonymkode: 141ae...7cb

Til den er lett mørkerosa i midten. Laks og ørret er som lam - steker du det til det er null tegn til råhet i den er den kraftig overstekt og vil smake tørt. Det er ikke farlig å spise den rå, så å ta den for tidlig er vesentlig bedre enn å ta den for sent.

Hvor lang tid det tar avhenger av stykkets størrelse, temperatur og tykkelse. Så tid? Til den er ferdig.

Anonymkode: f503c...4ed

  • Liker 1
Skrevet

Er dette ørret uten folie? Altså ikke innbakt, ovnsstekt fisk? Blir den ikke tørr da etter 40 minutter?

Innpakket i folie med babygulrøtter, persille og løk inne i buken på fisken og rundt den, blir det knallgode saftige grønnsaker til.

Anonymkode: e7bcc...f1c

Skrevet

10-40 minutter, avhengig av temperatur og størrelse.
Foretrekker steke på lav temperatur over litt lengre tid.

Men om jeg ovnsbaker grønnsaker på 175g, og skal ha en sånn tynn ørretfilet, så legger jeg inn fisken ca 10-12 min før grønnsakene er ferdig.

Bruker rundt 10 min i stekepannen også, på filet, og middels varme, og lar fisken hvile noen minutter i pannen mens jeg lager saus, før jeg legger på tallerkenen

Skrevet

Det er veldig mange påfallende dumme spørsmål her inne nå for tiden. Det er dumt for det tar oppmerksomheten bort fra de seriøse spørsmålene og folk gidder til slutt heller ikke å svare eller engasjere seg.

Anonymkode: 036b4...de5

  • Liker 3

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...