AnonymBruker Skrevet 20. januar 2022 #1 Del Skrevet 20. januar 2022 Jeg jobber i dag med arealplanlegging i en kommune, og vurderer å bytte til privat sektor pga. lønn. Jeg kunne tjent minst 200 000 kroner mer i året i det private. Har heller ingen frynsegoder i min nåværende jobb, og vi er underbemannet og jobber konstant i motbakke mtp. det politiske miljøet her så det begynner å bli veldig få grunner igjen for å fortsette i det offentlige. Men hvordan er det i det private? Har hørt det er så fryktelig mye stress der, og at man iblant må jobbe overtid og i helger osv.? Anonymkode: cc777...bf1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. januar 2022 #2 Del Skrevet 20. januar 2022 Jeg tror forskjellen har blitt mye mindre. Tidligere var der mer stress i det private, mens det offentlige hadde tryggere arbeidsplass, mindre stress, bedre pensjon o.s.v. Nå har det blitt økende stress i det offentlige, økt sjanse for oppsigelser og endringer og pensjonen blir dårligere. Anonymkode: e13fb...e67 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. januar 2022 #3 Del Skrevet 20. januar 2022 Kjenner ikke til akkurat ditt fagfelt, men ja, i det private kan du risikere jobbe overtid og helg, du kan få en "særlig selvstendig stilling" hvor overtid ikke gir ekstra lønn, det kan være mer stress. Underbemanning er ikke nødvendigvis ett ord som brukes i privat, det sies heller "du må jobbe raskere". Pensjon kan bli dårligere, mindre frihet, sjef som pålegger mye og kun bryr seg om tall. Eller du kan få null overtid/helg, godt betalt overtid, null stress, mer enn nok bemanning, god pensjon og andre goder, full frihet og en omsorgsfull sjef. Det private arbeidsmarkedet er stort, og variasjonene er veldig store. Jeg jobber i annet felt. Først privat med mye frihet, sinnsykt dårlig lønn og lite goder, og ustabilt arbeidsmiljø. Gikk til offentlig, gikk opp 20% i lønn, dårlig bemanning men lite stress. Gikk videre til privat igjen, samme lønn, pluss overtidsbetaling, lite stress, bedre pensjon og mange goder. Anonymkode: 2b93f...753 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Albbas Skrevet 20. januar 2022 #4 Del Skrevet 20. januar 2022 Det er jo et veldig åpent spørsmål da... Det private består jo av tusenvis av ulike bedrifter, noen bittesmå, noen svære, og alt innimellom. De finnes i alle varianter. Mye overtid? Noen steder ja, noen steder nei. Bedre lønn? Noen steder ja, noen steder nei. Frynsegoder? Noen steder ja, noen steder nei. Overtidsbetaling? Noen steder ja, noen steder nei. De fleste i min omgangskrets som jobber i det private jobber lite overtid. Inkludert min mann. Selv har jeg bare jobbet i det offentlige. Ingen overtid i nåværende jobb, men bytter snart til en (offentlig) jobb med mye overtid. Dette er ting du bør spørre om på intervju. De fleste redelige selskaper er ærlige, for har de mye overtid vil de helst ha inn noen som trives med overtid. Mitt inntrykk er at overtid i det private ikke er så vanlig når man ikke er leder, men alle selskaper kan jo plutselig havne i pressede situasjoner, og noen bransjer er verre enn andre. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Loff77 Skrevet 20. januar 2022 #5 Del Skrevet 20. januar 2022 AnonymBruker skrev (1 time siden): Jeg jobber i dag med arealplanlegging i en kommune, og vurderer å bytte til privat sektor pga. lønn. Jeg kunne tjent minst 200 000 kroner mer i året i det private. Har heller ingen frynsegoder i min nåværende jobb, og vi er underbemannet og jobber konstant i motbakke mtp. det politiske miljøet her så det begynner å bli veldig få grunner igjen for å fortsette i det offentlige. Men hvordan er det i det private? Har hørt det er så fryktelig mye stress der, og at man iblant må jobbe overtid og i helger osv.? Anonymkode: cc777...bf1 Kjør på, utrolig befriende å jobbe med profesjonelle. Kom deg vekk mens du kan Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. januar 2022 #6 Del Skrevet 20. januar 2022 Det offentlige har dessuten i enkelte tilfeller statlig pensjon og ordninger det private ikke kan matche Anonymkode: 55560...303 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. januar 2022 #7 Del Skrevet 20. januar 2022 Loff77 skrev (11 minutter siden): Kjør på, utrolig befriende å jobbe med profesjonelle. Kom deg vekk mens du kan De jeg jobber med nå er absolutt profesjonelle, og som arealplanlegger i det offentlige setter jeg jo veldig pris på å kunne vektlegge andre hensyn enn de rent økonomiske, så det er derfor jeg har blitt her såpass lenge... Nytter ikke å være idealist og jobbe for naturvern, klima, arkitektur og slikt i det private, hvor man jobber direkte for utbyggere som generelt kun tenker kortsiktig profitt. Men ja, de lave lønningene, stresset og mangelen på andre fordeler (annet enn trygg jobb da, det er noe jeg selvsagt setter pris på) gjør at jeg har vurdert å gå over i det private. Høres ut som det er stor forskjell fra selskap til selskap, det hadde jeg ikke tenkt på. I det offentlige er forskjellene mellom de ulike kommunene ganske små. Anonymkode: cc777...bf1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. januar 2022 #8 Del Skrevet 20. januar 2022 Jeg tenker mer arbeid, krav og stress jeg da siden du som arealplanlegger må produsere innen kortere frist og dermed blir det kveldsarbeid og overtid. Fordelen (eller ulempe?) er vel at man kan være mer kreativ og innovativ i et konsulentselskap. Tiltakshaver/utbyggere prøver jo alltid å hoppe bukk over regler, så det kan være frustrerende og. Kanskje du har noen tidligere medstudenter du kan spørre? Anonymkode: dbe0b...f82 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. januar 2022 #9 Del Skrevet 20. januar 2022 6 hours ago, AnonymBruker said: I det offentlige er forskjellene mellom de ulike kommunene ganske små. Anonymkode: cc777...bf1 Nei det er da store forskjeller mellom kommunene også. Jeg jobber opp mot mange kommuner, og det er store forskjeller i veldig mye... En kommune med svak økonomi som sliter med å tiltrekke seg arbeidskraft kan ha en helt annen arbeidstilværelse enn en kommune med god økonomi som fremstår attraktiv for søkere (obs: god økonomi i kommunen er ikke nødvendigvis ensbetydende med at man er attraktiv som arbeidsgiver). Det varierer også kraftig mellom fagfelt. I kommune A kan bygg og plan være overarbeidet mens de har full kontroll innen helse og omsorg, mens det kan være helt motsatt i kommune B. Kommuner som konkurrerer om arbeidskraft med hverandre kan også finne på å innføre spesielle goder for å tiltrekke seg folk. En del kommuner gir for eksempel høye stipender til sykepleierstudenter som binder seg til å jobbe i kommunen i x år. Andre tilbyr gratis bosted. Anonymkode: 22250...ac8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå