AnonymBruker Skrevet 19. januar 2022 #3 Skrevet 19. januar 2022 Timer? Noen minutter kanskje. Anonymkode: e656b...8f9 8
AnonymBruker Skrevet 19. januar 2022 #4 Skrevet 19. januar 2022 To-tre timer, cirka. Anonymkode: e4a4e...79a
AnonymBruker Skrevet 19. januar 2022 #5 Skrevet 19. januar 2022 Fra kjøleskapet? Når jeg begynner på matlagingen og tar ut alle varene jeg skal bruke. Fra fryseren - helst dagen før og lar den tine i kjøleskapet. Om jeg har glemt å gjøre det - så snart jeg begynner å bli sulten og kommer på det. Gjerne litt irritert da. Biff tar jeg gjerne ut litt før matlaging for å romtemperere. Men ikke kjøttdeig. Anonymkode: 18afb...bbb 5
Djungelvrål Skrevet 19. januar 2022 #6 Skrevet 19. januar 2022 Slenger kjøttdeig til tining i microen. Biff, kjøtt og fisk tiner i kjøleskap natta over.
AnonymBruker Skrevet 19. januar 2022 #7 Skrevet 19. januar 2022 Mener du fryseren? Anonymkode: 11e58...64a 3
AnonymBruker Skrevet 19. januar 2022 #8 Skrevet 19. januar 2022 Gammel myte at kjøtt må / skal / bør "avklimatiseres" før stekes https://www.godt.no/aktuelt/i/BRBXMe/matblogger-vil-knuse-biffmyte-gordon-ramsay-tar-feil Anonymkode: 9bdc1...12a 2
AnonymBruker Skrevet 19. januar 2022 #9 Skrevet 19. januar 2022 Eh den tar jeg rett fra kjøleskapet og ned på stekepanna Anonymkode: 11f03...2ad 2
AnonymBruker Skrevet 19. januar 2022 #10 Skrevet 19. januar 2022 0 minutter. Anonymkode: bc6a0...2f3 3
AnonymBruker Skrevet 19. januar 2022 #11 Skrevet 19. januar 2022 AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Gammel myte at kjøtt må / skal / bør "avklimatiseres" før stekes https://www.godt.no/aktuelt/i/BRBXMe/matblogger-vil-knuse-biffmyte-gordon-ramsay-tar-feil Anonymkode: 9bdc1...12a Her diskuteres tining. Anonymkode: 47052...95b
MarianneE Skrevet 20. januar 2022 #12 Skrevet 20. januar 2022 60 til 30 minutter før. Lar den få tilnærmet romtemperatur før jeg steker den. 1
AnonymBruker Skrevet 20. januar 2022 #14 Skrevet 20. januar 2022 AnonymBruker skrev (6 timer siden): Her diskuteres tining. Anonymkode: 47052...95b Mener du her i tråden? Spørsmålet var jo hvor lenge før matlaging man tar kjøttdeigen ut av kjøleskapet. Da må vi nesten anta at kjøttdeigen har kjøleskapstemperatur tvers igjennom. Da trengs ikke tining. Selv tar jeg ikke kjøttdeig ut fra kjøleskapet før maks. et par minutter før steking. Jeg har tenkt at kvernet kjøtt ikke skal ligge i romtemperatur over tid. Anonymkode: 64481...501 3
Million Skrevet 20. januar 2022 #15 Skrevet 20. januar 2022 Jeg tar det ut når jeg skal bruke det. Det er en myte at det "bør" tas ut lenge før man skal steke kjøttet. Og kjøttdeig er kvernet kjøtt, det skal ikke ligge i romtemperatur. 2
AnonymBruker Skrevet 20. januar 2022 #16 Skrevet 20. januar 2022 Kommer an på hva jeg skal steke i, er det teflon er det mindre viktig en rustfritt skal du derimot brune kjøttdeigen ikke koke! er det viktig at man steker den godt på begge sidene før man begynner å hakke den opp. Det er mye viktigere en temperaturen Anonymkode: dfe8f...8f1 1
Gjest En dråpe i havet Skrevet 20. januar 2022 #17 Skrevet 20. januar 2022 Kjøleskap : 0 min Fryser: ca 30-45min lunket++varmt vann.
xaca Skrevet 20. januar 2022 #18 Skrevet 20. januar 2022 15-30 min for å romtemperere. Har hørt at det er ikke bra å steike kaldt kjøttdeig på kaldt panne, for da koker kjøttdeigen bare, fordi væsken slipper ut altfor tidlig.. og så blir det tørt å smakløst kjøtt. 😏
AnonymBruker Skrevet 20. januar 2022 #19 Skrevet 20. januar 2022 Det kommer an på hva jeg skal bruke kjøttdeigen/karbonadedeigen til. Skal jeg bare steke direkte den tar jeg den ut når jeg skal bruke den. Skal jeg lage karbonader, kjøttkaker, hamburger, eller kjøttpudding tar jeg den ut fra kjøleskapet en times tid før jeg begynner å jobbe med den. Anonymkode: fb1a5...be8
AnonymBruker Skrevet 20. januar 2022 #20 Skrevet 20. januar 2022 Kjøttdeig temperer jeg ikke! Om den er fryst, tas den fra fryseren til kjøleskapet ca 24 timer før. Anonymkode: 6db29...22b
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå