Sheik Skrevet 19. januar 2022 #1 Skrevet 19. januar 2022 Jeg har fått i oppdrag å bake gulrotkake til fredag, tenkte å bake selve kaken i morgen, men kan jeg skrelle gulrøttene i dag allerede? Hvordan skal jeg oppbevare dem i såfall? Jeg er helt grønn på dette. Jeg vet at noen bruker å skrelle gulrøtter og poteter og legge i kaldt vann i kjøleskapet til dagen etter, men er redd gulrøttene vil trekke til seg for mye væske og kaken vil bli for bløt. Noen som har tips eller erfaringer? 😊
AnonymBruker Skrevet 19. januar 2022 #2 Skrevet 19. januar 2022 Det er jo bare å skrelle de og pakke de inn i plastfolie f.eks. Eller legge de i en boks. En gulrot råtner ikke på 15 timer. Anonymkode: 8636a...5bf
AprilLudgate Skrevet 19. januar 2022 #3 Skrevet 19. januar 2022 Jeg hadde ikke gjort akkurat det, fordi gulroten nettopp skal gi mye saftighet til kaka. Gulrøtter tørker endel ut. Om du tenker kun på skrellinga og ikke raspingen så fungerer gulrot i vann supert. Om du synes det blir for mye vann bare tar du litt tørkepapir og legger det oppå litt. 3
Brunhilde Skrevet 19. januar 2022 #5 Skrevet 19. januar 2022 Hvor lang tid tar det egentlig å skrelle gulrøtter? Du sparer kanskje 5 minutter på å gjøre det i dag. Hadde ikke giddet. 5
AnonymBruker Skrevet 19. januar 2022 #6 Skrevet 19. januar 2022 Sheik skrev (2 timer siden): Jeg har fått i oppdrag å bake gulrotkake til fredag, tenkte å bake selve kaken i morgen, men kan jeg skrelle gulrøttene i dag allerede? Hvordan skal jeg oppbevare dem i såfall? Jeg er helt grønn på dette. Jeg vet at noen bruker å skrelle gulrøtter og poteter og legge i kaldt vann i kjøleskapet til dagen etter, men er redd gulrøttene vil trekke til seg for mye væske og kaken vil bli for bløt. Noen som har tips eller erfaringer? 😊 Hvorfor skal du skrelle gulrøttene? Altså - en kake skal ha raspede gulrøtter i, og jeg forsikrer deg om at ingen, noensinne vet om du har skrellet dem. Dropp hele skrullinger. Ønsker du å raspe gulrøttene (med skal, det er null poeng å kaste bort tid på å skrelle gulrøtter, noensinne) i dag: legg dem på et stykke tørkerull i en tett boks i kjøleskapet. Anonymkode: 629ba...300 3
AnonymBruker Skrevet 19. januar 2022 #7 Skrevet 19. januar 2022 Jeg hadde heller laget gulrotkaken i dag om du har bedre tid - synes det er en av kakeslagene som bare blir bedre av å stå en dag. Anonymkode: ebad3...030 3
Gjest Kerrs Pink Skrevet 19. januar 2022 #8 Skrevet 19. januar 2022 Ja, ikke skrell dem, skyll de godt bare. Rasp noen på fint og noen på grovt, så får du litt forskjellig konsistens. Og lage kaken 1 el 2 dager i forveien er bare bra! Glasuren hiver du på rett før servering 😋 lykke til
AnonymBruker Skrevet 19. januar 2022 #9 Skrevet 19. januar 2022 AnonymBruker skrev (3 timer siden): Hvorfor skal du skrelle gulrøttene? Altså - en kake skal ha raspede gulrøtter i, og jeg forsikrer deg om at ingen, noensinne vet om du har skrellet dem. Dropp hele skrullinger. Ønsker du å raspe gulrøttene (med skal, det er null poeng å kaste bort tid på å skrelle gulrøtter, noensinne) i dag: legg dem på et stykke tørkerull i en tett boks i kjøleskapet. Anonymkode: 629ba...300 Kunne ikke vært mer enig. Hele skrullinger er ikke noe å samle på, bare å droppe. 👍 Anonymkode: 72076...6ec 3
Sheik Skrevet 19. januar 2022 Forfatter #10 Skrevet 19. januar 2022 Takk for svar folkens 😊 det ble ikke noe av hverken skrelling eller rasping i dag da det oppstod noe uforventet. Får ta alt i morgen i stedet.
Gjest Kerrs Pink Skrevet 19. januar 2022 #11 Skrevet 19. januar 2022 Sheik skrev (14 minutter siden): Takk for svar folkens 😊 det ble ikke noe av hverken skrelling eller rasping i dag da det oppstod noe uforventet. Får ta alt i morgen i stedet. Og kaka blir helt sikkert kjempegod! Åh nå fikk jeg lyst på gulrotkake altså... må kanskje bake selv også. I morgen! 🙂
Sheik Skrevet 19. januar 2022 Forfatter #12 Skrevet 19. januar 2022 Kerrs Pink skrev (10 minutter siden): Og kaka blir helt sikkert kjempegod! Åh nå fikk jeg lyst på gulrotkake altså... må kanskje bake selv også. I morgen! 🙂 Ja, bare å bake 😄 kaka er jo kjempelett og vanskelig å feile på egentlig! Til og med for en amøbe som meg 🤪
Brunhilde Skrevet 20. januar 2022 #13 Skrevet 20. januar 2022 Kerrs Pink skrev (8 timer siden): Og kaka blir helt sikkert kjempegod! Åh nå fikk jeg lyst på gulrotkake altså... må kanskje bake selv også. I morgen! 🙂 Jeg tror også den blir god, og jeg fikk også lyst til å bake en gulrotkake. Den er genial å ha i fryseoboksen i tilfelle gjester.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå