Gjest Haster Skrevet 12. oktober 2002 #1 Del Skrevet 12. oktober 2002 Hei. Venter middagsgjester nå i kveld kl. 20.00. Skal lage fløtegratinerte poteter. Hva skal jeg ha i fløte eller melk, begge deler? Løk? Håper dere kan hjelpe meg kjempefort! TAKK!!!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anie Skrevet 12. oktober 2002 #2 Del Skrevet 12. oktober 2002 En enkel oppskrift: Legg skivede poteter, krydder og løk lagvis i en form. Tilslutt heller du på fløte.. Over det hele strør du på litt ost. Så stekes det i ovnen. Godt og enkelt Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
@lfa Skrevet 12. oktober 2002 #3 Del Skrevet 12. oktober 2002 Jeg bruker bare fløte, ikke melk. Men det går an å "spe" med melk hvis du synes fløte blir for mektig. Bruker hvitløk, ikke løk... Men det er smakssak. Vet om folk som bruker løk i stedet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Væren Skrevet 12. oktober 2002 #4 Del Skrevet 12. oktober 2002 *Løper og henter kokeboken min* Her er oppskrift: 4 porsjoner 750 gr skrelte poteter evt. 1 hvitløksbåt 150 gr revet sveitser- eller cheddarost salt malt, hvit pepper 1 egg 2 dl fløte 2 dl melk 50 gr smør De skrelte potetene skjæres i tynne skiver som tørkes i et håndkle. Smør en ikke altfor høy ildfast form. Formen kan evt. først gnis inn med en knust hvitløksbåt. Legg potetskivene lagvis i formen med osten. Dryss med salt og malt, hvit pepper. Visp sammen egg, fløte og melk. Hell dette over potetene. På toppen legges smør i små klatter og litt ekstra revet ost. Formen settes på nederste rille i stekeovnen, som er forvarmet til 180-200 gr. La potetene steke i ovnen til de er møre og lysebrune på toppen. Før servering kan potetene evt. drysses med tørket merian eller fransk krydderblanding. Håper dette var til hjelp, ha en koselig kveld! Hilsen Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Hjelp Skrevet 13. oktober 2002 #5 Del Skrevet 13. oktober 2002 Tusen takk for raske svar! Dere er helt utrolige!!!! Potetene med knallbra og festen veldig vellykket!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest pulverheksa Skrevet 15. oktober 2002 #6 Del Skrevet 15. oktober 2002 Vet det er litt sent for haster. Men en kjappere måte å lage gratinerte poteter på er å koke de først. Skjær rå poteter i tynne skiver og ha i en kjele med fløte/melk, krydder, hvitløk og kok potetene møre. Hell alt over i en ildfast form strø revet ost over og gratiner til osten er smeltet og gylden. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest care Skrevet 15. oktober 2002 #7 Del Skrevet 15. oktober 2002 Husk å ha godt meg hvitløk i, det blir kjempegodt. Jeg bruker også ingefær i, det kan anbefales. Jeg kan også anbefale røstipoteter til gode måltider, det er kjempegodt. :blunke: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå