AnonymBruker Skrevet 15. januar 2022 #1 Skrevet 15. januar 2022 Er det forskjell på kalorier egg ut i fra hvordan man tilbereder? Hvis man koker egget? Hvis man steker med plommen hel? Hvis man steker på begge sider? Hvis man lager eggerøre? Anonymkode: f8947...3af
Lill3My Skrevet 15. januar 2022 #2 Skrevet 15. januar 2022 AnonymBruker skrev (3 minutter siden): Er det forskjell på kalorier egg ut i fra hvordan man tilbereder? Hvis man koker egget? Hvis man steker med plommen hel? Hvis man steker på begge sider? Hvis man lager eggerøre? Anonymkode: f8947...3af Hvis du steker det bruker du sannsynligvis smør eller olje, så det blir litt høyere kcal-innhold. Koking tilfører ingen kalorier. All varmebehandling av egg (og en rekke andre matvarer som kjøtt,fisk og grønt), gjør at kroppen kan ta,til seg næringen (og kaloriene) i større grad enn om det var rått. Dette er ikke fordi kaloriinnholdet i maten endres, men fordi varmebehandlingen bla påvirker bindingene/strukturen slik at det enklere kan brytes ned og tas opp i tarmen
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå