AnonymBruker Skrevet 14. januar 2022 #1 Skrevet 14. januar 2022 Tenker mer på årsaker som har mer med holdbarhet og matsikkerhet å gjøre enn smak. Kanskje noen typer eggeretter? Ville du brukt kokt pasta som har ligget i kjøleskap i 6 dager? Anonymkode: c818e...3a0
AnonymBruker Skrevet 14. januar 2022 #2 Skrevet 14. januar 2022 Gulrot og ingefærsuppe Indisk daal Chili sin carne Chana masala Ang pasta 6 dager i kjøleskap så ville jeg ikke spist det nei Anonymkode: f4e0e...245
Gjest Føsleguri Skrevet 14. januar 2022 #3 Skrevet 14. januar 2022 (endret) Slettet - leste spørsmålet feil. Endret 14. januar 2022 av Føsleguri
Zooey Skrevet 14. januar 2022 #4 Skrevet 14. januar 2022 Salat med dressing. De blir fort uspiselig. 5
AnonymBruker Skrevet 14. januar 2022 #5 Skrevet 14. januar 2022 AnonymBruker skrev (2 timer siden): Tenker mer på årsaker som har mer med holdbarhet og matsikkerhet å gjøre enn smak. Kanskje noen typer eggeretter? Ville du brukt kokt pasta som har ligget i kjøleskap i 6 dager? Anonymkode: c818e...3a0 Big NO! Ville ellers styrt unna retter med melkeprodukter. Og retter med mye fett. Anonymkode: 83c4b...11d
AnonymBruker Skrevet 14. januar 2022 #6 Skrevet 14. januar 2022 AnonymBruker skrev (2 timer siden): Tenker mer på årsaker som har mer med holdbarhet og matsikkerhet å gjøre enn smak. Kanskje noen typer eggeretter? Ville du brukt kokt pasta som har ligget i kjøleskap i 6 dager? Anonymkode: c818e...3a0 Jeg ville ikke ha brukt 6 dager gammel pasta, nei. Men jeg koker gjerne både pasta og ris og oppbevarer det i 3 dager. Det viktige med pasta og ris er å kjøle det ned hurtig, få det inn i kjøleskapet og så holde det kaldt til det skal spises. Ikke ta med pasta på jobb, skole eller tur om du ikke har kjøleelement som gjør jobben. Det er i verste fall farlig, i beste fall slankende. Det jeg ikke lager og oppbevarer er fisk. Og jeg er helt sikker på at det er trygt sånn rent teoretisk. Men jeg får alltid vondt i magen av fiskeretter oppbevart over ett døgn. Synd, egentlig, for jeg liker fisk. Og det er et bry å lage ferskt hver gang - det lukter … fisk. Egg holder seg helt utmerket i kjøleskap, og har fordelen av at det lukter når det er utgått på dato, så egg uroer meg ikke det minste. Tenker du lage store kvanta av mat og spise som hjemmelaga ferdigmat? Frys den i ferdige porsjoner. Pg hva enn du gjør: ikke hør på de mange, dårlige kjerringrådene på Internett. Hør på fagfolk. Man har forsket mye på mat. Bruk kunnskapen til å ikke gjøre feilene besteforeldrene dine kunne gjøre i god tro fordi man ikke viste bedre. Anonymkode: f2efd...96f
AnonymBruker Skrevet 14. januar 2022 #7 Skrevet 14. januar 2022 Blandet salat fordi den blir vassen, alt av renskåret kjøtt og fisk som stekes i panne pga det blir tørt og/eller får ikke den samme konsistensen eller smaken Anonymkode: 10f32...564
AnonymBruker Skrevet 14. januar 2022 #8 Skrevet 14. januar 2022 Eggeretter funker helt fint. Faktisk så koker jeg en haug med egg eller lager omelett (eller rettere sagt frittata) i ildfast form i ovnen av 20-25 egg. Man kan også lage i muffinsformer. Det er også et tips til tapas forresten. Pasta derimot hadde jeg ikke brukt etter 6 dager. Mest fordi jeg ikke liker pasta. Anonymkode: 65d50...7e1 2
AnonymBruker Skrevet 14. januar 2022 #9 Skrevet 14. januar 2022 AnonymBruker skrev (53 minutter siden): Gulrot og ingefærsuppe Indisk daal Chili sin carne Chana masala Ang pasta 6 dager i kjøleskap så ville jeg ikke spist det nei Anonymkode: f4e0e...245 Leste feil. Glem svaret Anonymkode: f4e0e...245
AnonymBruker Skrevet 14. januar 2022 #10 Skrevet 14. januar 2022 Lager jeg mer enn at det kan spises opp på maks 2-3 dager, så fryser jeg heller ned det ekstra i passe porsjoner. Ikke prøvd å fryse pasta, men ris fungerer kjempefint å koke opp litt ekstra og fryse ned i porsjonspakker. Bare ha det over i stor, vid bolle og avkjøl raskt. Fordeler risen flatt i fryseposer, så tiner det raskt. Varmer i mikro. Tror jeg uansett hva det var ville vært svært skeptisk og slitt med å spise retter som har stått 6-7 dager 😕 Anonymkode: 7c17b...4f5 1
AnonymBruker Skrevet 14. januar 2022 #11 Skrevet 14. januar 2022 Takk for svar! Kjæresten hadde tenkt å bruke kokt pasta etter 5-6 dager og jeg ble veldig urolig. Det er en bakterie (botulisme?) som kan oppstå i våt pasta, men vet ikke helt hvor mange dager det er trygt. Og den bakterien trenger ikke skape vond lukt heller. Men tror det er lurt å la være etter så lang tid. Også synes jeg det er sinnsykt med alle TikTok kontoene som lager mealprep for en uke. Mye er ikke godt etter 6 dager! Vasne grønnsaker etc Reker blir jo sinnsykt fort dårlig, sett ukentlig mealprep med reker på Reddit og fikk litt sjokk.. Anonymkode: c818e...3a0 1
AnonymBruker Skrevet 14. januar 2022 #12 Skrevet 14. januar 2022 Alt med melkeprodukter/pasta lager jeg kun mer av om det er til dagen etter. Med unntak av lasagne. Anonymkode: 9f0c7...17c
AnonymBruker Skrevet 15. januar 2022 #13 Skrevet 15. januar 2022 8 hours ago, AnonymBruker said: Ville du brukt kokt pasta som har ligget i kjøleskap i 6 dager? Nei absolutt ikke. Det kan være helseskadelig Anonymkode: 87cc1...22f
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå