AnonymBruker Skrevet 14. januar 2022 #1 Skrevet 14. januar 2022 Man hører jo så mye om at for mye oppdrettslaks er ugunstig for helsa (og miljøet). Hva med ørret fra oppdrett? Er det like ille, eller sniker den seg unna denne problemstillingen? Ørret er jo også dyrere, tyder det på at det sunnere på noe vis? Gjelder både middagsfisk og røkt som pålegg. Anonymkode: e2ad3...60d
AnonymBruker Skrevet 14. januar 2022 #2 Skrevet 14. januar 2022 Ørret inneholder noe mindre fett enn laks, og er dermed et magrere alternativ. Oppdrettsfisk fôres med pellets, derfor inneholder de mindre miljøgifter enn villfisk men også mindre omega 3- fettsyrer. Siden ørret er magrere vil man potensielt kunne finne mindre konsentrasjon av de fettløselige miljøgiftene i den, men konsentrasjonen avhenger av hva hver spesifikke fisks diett, så dette vil variere i villfisk. Derimot er miljøkonsekvensene av oppdrettsanleggene nok den samme for all type oppdrettsfisk som holdes på samme måte, noe laks og ørret i stor grad gjør. Anonymkode: b9ed6...4be
AnonymBruker Skrevet 14. januar 2022 #3 Skrevet 14. januar 2022 Anthony William medical medium sier at det er best å velge laks, ørret og sardiner. Anonymkode: 08882...103
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå