Gå til innhold

Kan pizzadeig heve på benken over natten eller må den stå kaldt?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Er det noen som vet?:)

Anonymkode: 6796e...a04

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Du kan ha den i kjøleskapet, men da må du bruke kaldt vann pga gjæren. 

Anonymkode: 6f5f8...4c1

Skrevet
AnonymBruker skrev (15 minutter siden):

Du kan ha den i kjøleskapet, men da må du bruke kaldt vann pga gjæren. 

Anonymkode: 6f5f8...4c1

Jeg vet at jeg kan ha den der, spørsmålet er om jeg kan ha den på benken i romtemperatur.

Anonymkode: 6796e...a04

Skrevet

Nei

Anonymkode: ec6bd...62d

Skrevet
AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

Jeg vet at jeg kan ha den der, spørsmålet er om jeg kan ha den på benken i romtemperatur.

Anonymkode: 6796e...a04

Det er ikke lurt over natten. Vil da heve mye over. Den utvikler bra smak i kjøleskapet over natten. 

Anonymkode: 1a79e...71b

Skrevet
AnonymBruker skrev (8 minutter siden):

Det er ikke lurt over natten. Vil da heve mye over. Den utvikler bra smak i kjøleskapet over natten. 

Anonymkode: 1a79e...71b

Ja, men konsistensen ble så rar og litt seig sist jeg gjorde det.

Anonymkode: 6796e...a04

Skrevet
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Ja, men konsistensen ble så rar og litt seig sist jeg gjorde det.

Anonymkode: 6796e...a04

Deigen overhever og faller sammen i romtemperatur, altså glutenet feiler og det blir ikke luftig i det hele tatt. Tar jo 5 min å fikse sammen en deig da, og kanskje 30 minutter å heve om du tar sukker i deigen + varmt vann, så er best å bare gjøre det dagen etter 

Anonymkode: ec6bd...62d

Skrevet

Dette er kjemi. Jo lenger i romtemperatur, jo mindre gjær. Det går antakelig dersom du bruker ekstremt lite gjær. I følge min pizza-app skal fu bruke 0,32 gram tørrgjær til 900 gram mel og 550 gram mel.

  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (18 minutter siden):

Deigen overhever og faller sammen i romtemperatur, altså glutenet feiler og det blir ikke luftig i det hele tatt. Tar jo 5 min å fikse sammen en deig da, og kanskje 30 minutter å heve om du tar sukker i deigen + varmt vann, så er best å bare gjøre det dagen etter 

Anonymkode: ec6bd...62d

Aiaiai, du hadde ikke blitt populær på pizza-gruppene på Facebook. Å heve pizzabunnen mindre enn 48 timer er galskap der.

  • Liker 3
Skrevet

Du har nå spurt om lasagne og pizza. Hva blir det neste?

Anonymkode: db72e...39a

  • Liker 2
Skrevet

Jeg prøvde det en gang, lukta øl i hele leiligheten dagen etter. Vil ikke anbefale det, nei.

Anonymkode: d812a...2eb

Skrevet

Med lite gjør kan du heve den over natten på benken :)

Skrevet

Da må du i så fall bruke mindre gjær.

Anonymkode: 76fb4...58f

Skrevet
AnonymBruker skrev (38 minutter siden):

Du har nå spurt om lasagne og pizza. Hva blir det neste?

Anonymkode: db72e...39a

Atte hva for noe?? Det har jeg da ikke gjort! Hold deg til saken!

Anonymkode: 6796e...a04

Skrevet
AnonymBruker skrev (36 minutter siden):

Atte hva for noe?? Det har jeg da ikke gjort! Hold deg til saken!

Anonymkode: 6796e...a04

Men om du hadde hadde det selvsagt vært helt OK. Ikke bry deg om sånne surpumper, spør i vei. :) 

Anonymkode: 76483...517

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...