Gå til innhold

Får ikke tak i grøtris her...


Anbefalte innlegg

Gjest Maikana
Skrevet

Jeg bor ikke i Norge, men lager i ny og ne norsk mat. Spesielt synes jeg det er gøy å lage skikkelig husmannskost til kjæresten min som er Australsk.

Nå har jeg altså utrolig lyst på risengrynsgrøt, men her finnes ikke grøtris å oppdrive.

Så jeg lurer på om noen vet om det er en annen type ris jeg kan bruke i stedet, evt dele oppskrifter?

Skrevet

Det burde vel gå an å bruke sushiris, men jeg vet ikke om smaken blir akkurat den samme. Prøv, da vel. Ha i en boks rømme i den ferdige grøten, så skjuler du en eventuell feil på smaken :)

Skrevet (endret)

Hva med risottoris, som arborio eller liknende? Jeg har sett oppskrifter der man anbefaler å bruke grøtris om man ikke får tak i risottoris, så man skulle tro det gikk an å gjøre det motsatt. ;)

Endret av Nilma
Skrevet

Jeg ville også prøvd meg med risottoris som Arborio el lignende.

Skrevet

Tenkte akkurat som Nilma da jeg så tittelen på tråden: Ettersom grøtris kan erstatte arborioris, må også det motsatte være tilfellet. :)

Og kanskje calasparra, dvs ris til paella, kan forsøkes?

Gjest Very Victoria
Skrevet

Du kan definitivt prøve risottoris.

Er det forresten noen som vet å oversette "risgrøt" til engelsk?

Skrevet

Vi kjøper sekker med jasminris, (i Norge), og når vi mangler grøtris bruker jeg jasminrisen. Det går kjempefint, en litt annerledes smak, men veldig god, syns jeg, og den "grøter seg" omtrent som grøtrisen gjør.

Skrevet
Du kan definitivt prøve risottoris.

Er det forresten noen som vet å oversette "risgrøt" til engelsk?

Trodde det var så enkelt som "rice porridgde"?

Skrevet

Lagde alltid grøt av arborio ris da jeg bodde i Australia! Yummy!

Skrevet

Kanskje du kan få noen til å sende deg en kasse...? ;)

Ser for meg at en A4 konvolutt fylt med grøtris i løsvekt kan skape oppstyr på postkontorene der....hihihi...

Skrevet

Jeg bor i Norge, og har bytta ut grøtrisen med Basmati. Nydelig!

Gjest Maikana
Skrevet

Tusen takk for svar folkens! Jeg får prøve meg med arborioris el. lignende, og bare lage etter vanlig oppskrift.

Nam! Da blir det risgrøt her snart, og iallefall til jul! :nisseblunk:

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...