Gå til innhold

Hvorfor fører skjenkestopp til at folk ikke spiser ute mer? Maten er da like god?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Inspirert av skjenkestopp tråden.
Jeg lurer på HVORFOR skjenkestopp fører til at det går dårlig for restauranter? 

En gjeng eller familie hadde gledet seg til å dra ut å spise sammen, er det da plutselig ikke verd å gjøre om man ikke kan drikke alkohol? Maten er jo like god? Mye annet godt man kan drikke? Brus, iste , smoothie osv. hyggen med familie/venner blir det samme, maten blir det samme. Det eneste som endrer seg er hva man må drikke. Og det er et så stort problem at resturantene stenger dørene eller sliter med å få det til å gå rundt ? Kan noen forklare meg hvorfor?

  • Liker 5
Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Restaurantene tjener mer på salg av alkohol.

Anonymkode: 6e88e...3f0

  • Liker 13
Skrevet

Mange ønsker jo å kunne nyte en øl eller ett-2 glass vin til maten, det er den totale opplevelsen, ikke kun maten eller kun alkoholen.

Enkelte retter er faktisk bedre med ett glass vin også

  • Liker 8
Skrevet

Hvis du fikk kun veganske retter når du spiste ute? Hadde du giddet? Når menyen er drastisk redusert, er også kundekretsen.

  • Liker 8
AnonymBruker
Skrevet
Morpheus skrev (1 minutt siden):

Hvis du fikk kun veganske retter når du spiste ute? Hadde du giddet? Når menyen er drastisk redusert, er også kundekretsen.

Den nye noma i Danmark virker digg da. Den ville jeg prøvd

Anonymkode: 59c51...c68

AnonymBruker
Skrevet
Cyndaquil skrev (4 minutter siden):

Inspirert av skjenkestopp tråden.
Jeg lurer på HVORFOR skjenkestopp fører til at det går dårlig for restauranter? 

En gjeng eller familie hadde gledet seg til å dra ut å spise sammen, er det da plutselig ikke verd å gjøre om man ikke kan drikke alkohol? Maten er jo like god? Mye annet godt man kan drikke? Brus, iste , smoothie osv. hyggen med familie/venner blir det samme, maten blir det samme. Det eneste som endrer seg er hva man må drikke. Og det er et så stort problem at resturantene stenger dørene eller sliter med å få det til å gå rundt ? Kan noen forklare meg hvorfor?

Tydelig at du ikke evner å sette pris på et godt sammensatt måltid.

Brus og iste er ok på BK.

Anonymkode: 36cf0...d64

  • Liker 10
AnonymBruker
Skrevet

Jeg drikker ikke alkohol, og synes det er kjipt at favorittrestauranten min må stenge fordi den ikke tjener nok uten alkoholsalg. Synes folk kunne støtte opp om næringen i denne tiden og gå på de restaurantene som er åpne. Hvis vi vil ha igjen noen bransje etter at regjeringen(e)s herjinger en gang er ferdig.

Anonymkode: 63528...1f4

  • Liker 6
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Den nye noma i Danmark virker digg da. Den ville jeg prøvd

Anonymkode: 59c51...c68

Eller den er kanskje vegetarisk

Anonymkode: 59c51...c68

AnonymBruker
Skrevet

Restaurantene påstår jo at omtrent alt overskuddet de har består av det de tjener på å selge alkohol.

Selv spiser jeg ikke ute fordi jeg syns det er det rene vanvidd å betale 300 kroner for en enkelt middag og 140 kroner for et halvfullt glass med vin.

Anonymkode: 7d14b...aaa

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Restaurantene påstår jo at omtrent alt overskuddet de har består av det de tjener på å selge alkohol.

Selv spiser jeg ikke ute fordi jeg syns det er det rene vanvidd å betale 300 kroner for en enkelt middag og 140 kroner for et halvfullt glass med vin.

Anonymkode: 7d14b...aaa

Glad du ikke er min venninne. Man får da billigere mat enn 300 kr? Gleden ved å spise ute sammen er mye mer enn å bli mett, liksom. 

Anonymkode: 09f1b...fdd

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Tror mange også lar være å reise ut å spise mat/middag grunnet smittesituasjonen og de strenge tiltakene.

Anonymkode: bafd2...4e6

  • Liker 4
AnonymBruker
Skrevet
Cyndaquil skrev (9 minutter siden):

Inspirert av skjenkestopp tråden.
Jeg lurer på HVORFOR skjenkestopp fører til at det går dårlig for restauranter? 

En gjeng eller familie hadde gledet seg til å dra ut å spise sammen, er det da plutselig ikke verd å gjøre om man ikke kan drikke alkohol? Maten er jo like god? Mye annet godt man kan drikke? Brus, iste , smoothie osv. hyggen med familie/venner blir det samme, maten blir det samme. Det eneste som endrer seg er hva man må drikke. Og det er et så stort problem at resturantene stenger dørene eller sliter med å få det til å gå rundt ? Kan noen forklare meg hvorfor?

det er nok heller covid-19 som forårsaker det du.

Anonymkode: 94f26...22c

  • Liker 2
Skrevet
Cyndaquil skrev (9 minutter siden):

Inspirert av skjenkestopp tråden.
Jeg lurer på HVORFOR skjenkestopp fører til at det går dårlig for restauranter? 

.............

Fordi mange norske restauranter åpenbart ikke lever av å selge måltider, og velger å holde stengt når det er eneste mulighet.

AnonymBruker
Skrevet

Det er fordi det finnes endel alkoholikere i Norge, dessverre. 

Anonymkode: a32b7...477

  • Liker 4
AnonymBruker
Skrevet
Morten1 skrev (15 minutter siden):

Mange ønsker jo å kunne nyte en øl eller ett-2 glass vin til maten, det er den totale opplevelsen, ikke kun maten eller kun alkoholen.

Enkelte retter er faktisk bedre med ett glass vin også

Om det var matforbud, så ville folk fremdeles dratt til restaurant for å drikke.

Anonymkode: a32b7...477

Skrevet

Jeg går fremdeles ut og spiser, men mye mindre, og det er ikke bare fordi de ikke har alkohol. Det er fordi det er en pandemi på gang. 

Skjønner godt at flere steder må stenge, noen tjener mest på alkoholen, i tillegg er jo det å pare mat og drikke en kunst, en utdannelse til og med. For deg er drikke bare en tørsteslukker, for andre er det en elementær del av retten.

Så nei, maten smaker faktisk ikke det samme med en smoothie til i stedet for en rødvin. Eier du ikke smaksløker? 

  • Liker 6
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (11 minutter siden):

Restaurantene påstår jo at omtrent alt overskuddet de har består av det de tjener på å selge alkohol.

Selv spiser jeg ikke ute fordi jeg syns det er det rene vanvidd å betale 300 kroner for en enkelt middag og 140 kroner for et halvfullt glass med vin.

Anonymkode: 7d14b...aaa

Hvis du fyller vinglassene fulle så har du nok uansett misforstått opplevelsen med mat og vin sammen.

Anonymkode: 7679d...7f4

  • Liker 6
AnonymBruker
Skrevet

Tja spiste på Egon på lørdag, eneste åpne matstedet her nå, pleier å være masse folk til vanlig, også under pandemien, nå var det nesten ingen, så tror det går like mye på at folk er opptatt av tiltakene og covidsituasjonen.

Anonymkode: 81b9f...da9

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

For restaurantene har en mye lavere inntjening på mat og brus enn de har på alkohol. "Verste" er jo de som bare bestiller vann fra krana, da tjener de nesten ingenting på deg.

Når de har lavere inntjening så koster det mer å ha ansatte på jobb, utgifter som strøm, innkjøp osv blir dyrere. Så klart kommer det også færre fordi færre ønsker å spise et måltid ute uten muligheten for alkohol servert. Det betyr ikke at folk er alkoholikere som enkelte så uvitne påstår, men at man gjerne har forskjellige behov for servering. Jeg drikker helst brus/vann til maten, men har full forståelse for at andre ønsker et glass vin. Jeg er ikke brusoholiker for valget jeg tar akkurat.

Anonymkode: 29185...c7e

  • Liker 6
Skrevet
1 minutt siden, AnonymBruker said:

Om det var matforbud, så ville folk fremdeles dratt til restaurant for å drikke.

Anonymkode: a32b7...477

Tror heller folk hadde valgt ett utested for å drikke enn en restaurant, men men.. Å dra for å oppleve en sosial matopplevelse er noe annet enn å dra ut for å drikke og være sosial. 

  • Liker 4

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...