Gå til innhold

Nå starter jeg på keto igjen, blir du med?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Jeg skal gå på lavkarbo igjen! Og er med! Jeg fikk en skade som gjorde at jeg ikke klarte å lage egen mat i noen måneder (brakk arm og bein, klin umulig å gjøre noenting) , min far lager ikke lavkarbo.  Nå er jeg nesten restituert, gipsen er borte og jeg har kommet meg på keto igjen. 

Anonymkode: 7d0a0...cf8

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

Ja, nå er det ny giv! Men jeg er keto++, altså nullkarbo. For helsa sin skyld. Jeg har allerede fikset overvekten med lavkarbo og har holdt meg der. Jeg merket forresten at jo mindre karbohydrater jeg spiste, jo fortere gikk jeg ned i vekt. Vekta stod bom stille hvis jeg gikk over 20 gram karbohydrater per dag.

Jeg opplevde mye positive effekter av lavkarbo, men enda mer da jeg gikk til nullkarbo. Særlig IBS-plager (fiber og FODMAP fra planter) og ledd- og muskelvondter (oksalater). Jeg har gått over til et carnivore-ish kosthold. Jeg spiser i utgangspunktet bare kjøtt og andre animalske råvarer og drikker vann til. Jeg tillater litt krydder (men har fått mindre og mindre sans for det etterhvert). Jeg spiser ingen planter og ingenting fiber. Og kroppen takker meg!

Men skeiet litt ut i jula og må komme på rett kjøl igjen. Har begynt å få litt vondt i ryggen igjen. Magen har heldigvis leget seg i løpet av carnivore-perioden, så jeg tåler mye mer enn før uten å ende på porselenstronen. Blir fortsatt oppblåst og sånt og glemmer mellom hver gang jeg spiser planter hvor ubehagelig det føles.

I dag blir det taco. Kjøttdeig stekt i meierismør og baconfett, litt tacokrydder, seterrømme, ost. Hopper over tacosausen. Og så bare blander jeg det sammen. Mmm!

Anonymkode: 5dcee...f06

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (23 minutter siden):

Ja, nå er det ny giv! Men jeg er keto++, altså nullkarbo. For helsa sin skyld. Jeg har allerede fikset overvekten med lavkarbo og har holdt meg der. Jeg merket forresten at jo mindre karbohydrater jeg spiste, jo fortere gikk jeg ned i vekt. Vekta stod bom stille hvis jeg gikk over 20 gram karbohydrater per dag.

Jeg opplevde mye positive effekter av lavkarbo, men enda mer da jeg gikk til nullkarbo. Særlig IBS-plager (fiber og FODMAP fra planter) og ledd- og muskelvondter (oksalater). Jeg har gått over til et carnivore-ish kosthold. Jeg spiser i utgangspunktet bare kjøtt og andre animalske råvarer og drikker vann til. Jeg tillater litt krydder (men har fått mindre og mindre sans for det etterhvert). Jeg spiser ingen planter og ingenting fiber. Og kroppen takker meg!

Men skeiet litt ut i jula og må komme på rett kjøl igjen. Har begynt å få litt vondt i ryggen igjen. Magen har heldigvis leget seg i løpet av carnivore-perioden, så jeg tåler mye mer enn før uten å ende på porselenstronen. Blir fortsatt oppblåst og sånt og glemmer mellom hver gang jeg spiser planter hvor ubehagelig det føles.

I dag blir det taco. Kjøttdeig stekt i meierismør og baconfett, litt tacokrydder, seterrømme, ost. Hopper over tacosausen. Og så bare blander jeg det sammen. Mmm!

Anonymkode: 5dcee...f06

Oj, så bra! Helse handler jo mye om å prøve ut på egen kropp, hva som gjør den godt. Hvor lang tid tok det totalt, og hvor lang tid tok de ulike fasene? 

Anonymkode: f7ec0...6b6

Lenke til kommentar
Del på andre sider

dæven for noen hårete mål du har!! ønsker bare å si at jeg heier på deg. 10 tusen skritt 5 dager i uka, styrketrening og ketogent kosthold - ja det er vel ikke tvil engang om at dette går veien for deg da!! kunne ønske jeg greide det samme!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Oj, så bra! Helse handler jo mye om å prøve ut på egen kropp, hva som gjør den godt. Hvor lang tid tok det totalt, og hvor lang tid tok de ulike fasene? 

Anonymkode: f7ec0...6b6

Gikk ned 25 kg på 9 måneder med lavkarbo. Så har jeg holdt meg ca der med lavkarbo. Men merket at jeg tillot meg selv litt og litt mer etter som årene gikk (og påfølgende vektendringer...). Og det ble flere og flere utskeielser, så jeg måtte ta meg selv i nakkeskinnet igjen. Jeg må ha klare regler for meg selv. Litt sukker og så havner jeg på kjøret. Det er samme om det er frukt eller godteri. Litt søtt avler mer søtt som avler mer søtt. Men det rare er jo at jo lengre man holder seg borte fra søtt, jo lettere er det å holde seg borte fra søtt. Så man må bare komme over kneika og være sterk en periode og så er det lett.

Har spist lavkarbo/carnivore i 13 år. Begynte å gå mot carnivore for tja... 4 år siden tror jeg det er. Reduserte gradvis til jeg satt igjen med bare animalsk. Jeg foretrekker faktisk ofte bare salt som krydder. Spiser gjerne en medium rare saltet biff med rester av stekefettet som saus. Rå eggeplomme funker også bra som saus. Jeg spiser også en del meieiriprodukter. Jeg får av og til litt upasteurisert melk (tankmelk) og drikker det. Magen tåler upasteurisert melk mye bedre enn pasteurisert. Lager av og til naturell yoghurt av denne melka. 

Jeg liker å bruke hele dyret. Såkalt nose-to-tail. Jeg spiser en bit lever hver dag (men hater smaken, så jeg sluker det rått med litt vann fordi da kjenner jeg INGEN smak). Jeg koker beinkraft som jeg drikker litt av hver dag. Innmat og beinkraft er supermat. Jeg skulle gjerne spist andre innmater også, men det er veldig vanskelig å få tak i... Lever er vanskelig nok å finne til tider... Ellers tar jeg ingen kosttilskudd annet enn D3 i månedene med R fordi jeg har kontorjobb og får ikke alltid til å være ute i sola de få timene den er oppe på vinteren... Kanskje jeg får i meg nok gjennom maten, men tenker at det ikke gjør noe å ta kosttilskuddet. Det er jo nesten umulig å få overdose av vitamin D.

Jeg har også redusert antall måltider over årene. Fra 6-7 på "vanlig norsk kosthold", til 3-4 på lavkarbo og over tid har jeg blitt OMAD (one meal a day). Av og til spiser jeg to ganger, men vanligvis bare en gang.

Anonymkode: 5dcee...f06

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
GrynetMolvik skrev (4 minutter siden):

dæven for noen hårete mål du har!! ønsker bare å si at jeg heier på deg. 10 tusen skritt 5 dager i uka, styrketrening og ketogent kosthold - ja det er vel ikke tvil engang om at dette går veien for deg da!! kunne ønske jeg greide det samme!!

10.000 de dagene jeg ikke trener styrke. Det er enkelt da jeg ikke har bil, og går 3 km hver vei. Så går jeg en halvtime ekstra og de 10.000 er i mål. Styrke kun 3 ganger i uken. Dette er altså ikke umulig. 

Anonymkode: d609a...e55

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker

Nei, jeg er ikke med. Har prøvd keto, alt for mye styr.

Å telle kalorier er for meg det absolutt enkleste. Det går på auto etter 2-3 uker.

Anonymkode: 87df8...0ef

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

10.000 de dagene jeg ikke trener styrke. Det er enkelt da jeg ikke har bil, og går 3 km hver vei. Så går jeg en halvtime ekstra og de 10.000 er i mål. Styrke kun 3 ganger i uken. Dette er altså ikke umulig. 

Anonymkode: d609a...e55

Hver vei til jobb. Hente unger uten bil, handle uten min. I går gikk jeg 14.000 uten noen ekstra tur. 

Anonymkode: d609a...e55

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Ja, nå er det ny giv! Men jeg er keto++, altså nullkarbo. For helsa sin skyld. Jeg har allerede fikset overvekten med lavkarbo og har holdt meg der. Jeg merket forresten at jo mindre karbohydrater jeg spiste, jo fortere gikk jeg ned i vekt. Vekta stod bom stille hvis jeg gikk over 20 gram karbohydrater per dag.

Jeg opplevde mye positive effekter av lavkarbo, men enda mer da jeg gikk til nullkarbo. Særlig IBS-plager (fiber og FODMAP fra planter) og ledd- og muskelvondter (oksalater). Jeg har gått over til et carnivore-ish kosthold. Jeg spiser i utgangspunktet bare kjøtt og andre animalske råvarer og drikker vann til. Jeg tillater litt krydder (men har fått mindre og mindre sans for det etterhvert). Jeg spiser ingen planter og ingenting fiber. Og kroppen takker meg!

Men skeiet litt ut i jula og må komme på rett kjøl igjen. Har begynt å få litt vondt i ryggen igjen. Magen har heldigvis leget seg i løpet av carnivore-perioden, så jeg tåler mye mer enn før uten å ende på porselenstronen. Blir fortsatt oppblåst og sånt og glemmer mellom hver gang jeg spiser planter hvor ubehagelig det føles.

I dag blir det taco. Kjøttdeig stekt i meierismør og baconfett, litt tacokrydder, seterrømme, ost. Hopper over tacosausen. Og så bare blander jeg det sammen. Mmm!

Anonymkode: 5dcee...f06

Fantastisk 🤩 Så flink du har vært! 

Anonymkode: d609a...e55

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
1 hour ago, AnonymBruker said:

Gikk ned 25 kg på 9 måneder med lavkarbo. Så har jeg holdt meg ca der med lavkarbo. Men merket at jeg tillot meg selv litt og litt mer etter som årene gikk (og påfølgende vektendringer...). Og det ble flere og flere utskeielser, så jeg måtte ta meg selv i nakkeskinnet igjen. Jeg må ha klare regler for meg selv. Litt sukker og så havner jeg på kjøret. Det er samme om det er frukt eller godteri. Litt søtt avler mer søtt som avler mer søtt. Men det rare er jo at jo lengre man holder seg borte fra søtt, jo lettere er det å holde seg borte fra søtt. Så man må bare komme over kneika og være sterk en periode og så er det lett.

Har spist lavkarbo/carnivore i 13 år. Begynte å gå mot carnivore for tja... 4 år siden tror jeg det er. Reduserte gradvis til jeg satt igjen med bare animalsk. Jeg foretrekker faktisk ofte bare salt som krydder. Spiser gjerne en medium rare saltet biff med rester av stekefettet som saus. Rå eggeplomme funker også bra som saus. Jeg spiser også en del meieiriprodukter. Jeg får av og til litt upasteurisert melk (tankmelk) og drikker det. Magen tåler upasteurisert melk mye bedre enn pasteurisert. Lager av og til naturell yoghurt av denne melka. 

Jeg liker å bruke hele dyret. Såkalt nose-to-tail. Jeg spiser en bit lever hver dag (men hater smaken, så jeg sluker det rått med litt vann fordi da kjenner jeg INGEN smak). Jeg koker beinkraft som jeg drikker litt av hver dag. Innmat og beinkraft er supermat. Jeg skulle gjerne spist andre innmater også, men det er veldig vanskelig å få tak i... Lever er vanskelig nok å finne til tider... Ellers tar jeg ingen kosttilskudd annet enn D3 i månedene med R fordi jeg har kontorjobb og får ikke alltid til å være ute i sola de få timene den er oppe på vinteren... Kanskje jeg får i meg nok gjennom maten, men tenker at det ikke gjør noe å ta kosttilskuddet. Det er jo nesten umulig å få overdose av vitamin D.

Jeg har også redusert antall måltider over årene. Fra 6-7 på "vanlig norsk kosthold", til 3-4 på lavkarbo og over tid har jeg blitt OMAD (one meal a day). Av og til spiser jeg to ganger, men vanligvis bare en gang.

Anonymkode: 5dcee...f06

Dette er nesten nøyaktig min erfaring også. Bruker stort sett bare salt. Når jeg ikke spiser brød eller andre planteprodukter finner jeg mye mer smak i kjøttet. Spiser som regel to ganger om dagen, er ikke sulten oftere. Når jeg blir fysen på noe søtt holder det som regel med en klementin. Spiser MASSE egg.

Anonymkode: 1dabb...79d

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...