AnonymBruker Skrevet 3. januar 2022 #1 Skrevet 3. januar 2022 Ungen er under 2 år. Liker ikke pasta, ris, poteter, grønnsaker, saus. Ei heller couscous osv. Spiser kun kjøtt/fisk. Er ellers glad i frukt og bær, brød, pålegg osv. Hvordan kan man gå frem for å gjøre middagstilbehøret mer interessant? Anonymkode: 97312...03d
AnonymBruker Skrevet 3. januar 2022 #2 Skrevet 3. januar 2022 Bare fortsett å servere det til barnet. Dette har med konsistens og utseende. Barn ser på mat med et annet bilde enn det vi gjør. Hva med å lage potetpannekaker, flate røstipoteter blandet med andre grønnsaker? Før gjemte jeg ting i maten som barna sa de ikke likte. De spiste det og ikke et ord som kunne minne om klaging 😅 Når jeg fortalte det i ettertid begynte de faktisk å spise det de ikke likte. Det går seg til 🙂 Anonymkode: 8dd43...669 4
AnonymBruker Skrevet 3. januar 2022 #3 Skrevet 3. januar 2022 Spiser barnet noe av grønnsaker? Kjøtt + grønt er jo ikke en dårlig middag. Så er det bare å fortsette å tilby de andre tingene hver gang. Ikke med noe spisepress, men legg litt tilbehør på fatet og si at du kan spise hvis du vil. Vi har gjort dette med brokkoli i over et år med vår to-åring. Tror ikke han rørte en eneste liten bit på hele året. Men så slo han til en dag og spiste all sin egen + all min brokkoli uten et ord 😛 det er nok noe med å venne seg til tanken, og å se at de voksne spiser og koser seg med disse tingene. Anonymkode: f842b...904 1
AnonymBruker Skrevet 3. januar 2022 #4 Skrevet 3. januar 2022 Her ble løsningen at ungen ikke fikk kjøtt/fisk før en viss mengde {pasta, ris, poteter} og grønnsaker var spist. Det fortsatte inntil ungen hadde skjønt at det ikke gikk å snike seg utenom. Det aldri var ikke et liker-ikke problem, bare et liker-kjøtt/fisk-best problem. Tror heller ikke det er det med din unge. Anonymkode: dd4c9...b17 1
AnonymBruker Skrevet 3. januar 2022 #5 Skrevet 3. januar 2022 Lar barnet bare spise, det kommer nok etterhvert Anonymkode: 70340...edf 3
AnonymBruker Skrevet 3. januar 2022 #6 Skrevet 3. januar 2022 AnonymBruker skrev (4 minutter siden): Her ble løsningen at ungen ikke fikk kjøtt/fisk før en viss mengde {pasta, ris, poteter} og grønnsaker var spist. Det fortsatte inntil ungen hadde skjønt at det ikke gikk å snike seg utenom. Det aldri var ikke et liker-ikke problem, bare et liker-kjøtt/fisk-best problem. Tror heller ikke det er det med din unge. Anonymkode: dd4c9...b17 Hvordan gikk du frem da? Her havner nemlig maten på gulvet 😒 Ikke har han bra nok språk til å kommunisere skikkelig heller. Anonymkode: 97312...03d
AnonymBruker Skrevet 3. januar 2022 #7 Skrevet 3. januar 2022 Kan det tenkes at konsistensen på kokte/varmebehandle grønnsaker er problemet? Vi skar grønnsaker som kan spises rå i staver/biter. Hadde de i egne små skåler som var bare hans (ekstra stas) som han kunne plukke fra som han ville. Kokte grønnsaker måtte han bli større for å bli trygg på. Anonymkode: 2a60d...912 1
AnonymBruker Skrevet 3. januar 2022 #8 Skrevet 3. januar 2022 Saus ville heller ikke vår ha. Tror det er relativt vanlig blant små barn? Men elsket rømme, så en rømmeklatt å dyppe i var stor motivator til å spise. Anonymkode: 2a60d...912
AnonymBruker Skrevet 3. januar 2022 #9 Skrevet 3. januar 2022 AnonymBruker skrev (1 time siden): Ungen er under 2 år. Liker ikke pasta, ris, poteter, grønnsaker, saus. Ei heller couscous osv. Spiser kun kjøtt/fisk. Er ellers glad i frukt og bær, brød, pålegg osv. Hvordan kan man gå frem for å gjøre middagstilbehøret mer interessant? Anonymkode: 97312...03d Hva mener du med «tilbehør»? Du beskriver jo et barn som kun spiser nettopp tilbehøret. Trikset for å gjøre middagen mer interessant er å tilberede den ordentlig. Tar fisk eller kjøtt vekk fokuset fra maten på bordet? Ok. Da serverer du middag uten kjøtt eller fisk til frem til barnet klarer å se dem på bordet uten å miste fokus. Anonymkode: 1eef3...11b 1
AnonymBruker Skrevet 4. januar 2022 #10 Skrevet 4. januar 2022 AnonymBruker skrev (17 timer siden): Hvordan gikk du frem da? Her havner nemlig maten på gulvet 😒 Ikke har han bra nok språk til å kommunisere skikkelig heller. Anonymkode: 97312...03d Du lar være å gjøre det, la barnet spise det det ønsket av det som rr på bordet Anonymkode: 70340...edf
AnonymBruker Skrevet 4. januar 2022 #11 Skrevet 4. januar 2022 AnonymBruker skrev (3 minutter siden): Du lar være å gjøre det, la barnet spise det det ønsket av det som rr på bordet Anonymkode: 70340...edf Lar være å gjøre hva da? Alt han ikke vil ha havner på gulvet, uansett om han ser det han vil ha eller ikke. Anonymkode: 97312...03d
AnonymBruker Skrevet 4. januar 2022 #12 Skrevet 4. januar 2022 AnonymBruker skrev (19 timer siden): Hva mener du med «tilbehør»? Du beskriver jo et barn som kun spiser nettopp tilbehøret. Trikset for å gjøre middagen mer interessant er å tilberede den ordentlig. Tar fisk eller kjøtt vekk fokuset fra maten på bordet? Ok. Da serverer du middag uten kjøtt eller fisk til frem til barnet klarer å se dem på bordet uten å miste fokus. Anonymkode: 1eef3...11b Eeh, tilbehøret er jo ris, pasta, poteter, grønnsaker, saus etc., og det er dét ungen ikke spiser… kjøtt og fisk er ikke tilbehør i en middag, det er jo hovedingrediensene! Anonymkode: 87056...751
AnonymBruker Skrevet 4. januar 2022 #13 Skrevet 4. januar 2022 Lag hele retter i stedet for å plasser tre "hauger" på tallerkenen. Pai, wok, gryteretter, vårruller, blomkålpizza, supper fra bunnen. Er voksen og spiser heller ikke poteter, ris eller ren couscous. Det er jo ingen smak i slikt. Anonymkode: d3ea8...984
AnonymBruker Skrevet 4. januar 2022 #14 Skrevet 4. januar 2022 AnonymBruker skrev (2 minutter siden): Eeh, tilbehøret er jo ris, pasta, poteter, grønnsaker, saus etc., og det er dét ungen ikke spiser… kjøtt og fisk er ikke tilbehør i en middag, det er jo hovedingrediensene! Anonymkode: 87056...751 For dere kanskje, men ikke for veldog mange. Anonymkode: cb36a...5c5
Arkana Skrevet 4. januar 2022 #15 Skrevet 4. januar 2022 Jeg ville latt poteter, ris, pasta og saus være og konsentrert meg om å få ham til å spise grønnsaker. Det er der det er mest næring å hente. Der ville jeg startet med å se på andre tilberedningsmåter enn de dere bruker nå. Kokte grønnsaker kan være ganske kjedelig så prøv noe annet. Gulrotstaver bakt i ovnen med litt honning, olje, salt og pepper er veldig godt. Pastinakkpuré er nydelig. Aspargesbønner som kokes 1-2 minutter og deretter freses raskt i litt smør med presset hvitløk. (Jamie Oliver påstår at barn spiser alle grønnsaker som er stekt i hvitløkssmør og jeg tror det kan være noe sannhet i det.) Blomkål deles i mindre buketter, blandet med olje og karri og bakt i ovnen til de begynner på bli litt småbrent i tuppene (det elsker våre barn). Stuede rotgrønnsaker (forkokte terninger av rotgrønnsaker blandet med hvit saus). Maiskolber synes våre er veldig godt. Om barnet ikke vil ha varmebehandlede grønnsaker er det akkurat like sunt å servere dem rå. Ha et fat med f.eks. agurkstaver, paprika, små blomkålbuketter, cherrytomater, sukkererter osv til middagen. Lag evt en enkel dip til. 2
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå