Gå til innhold

Hvordan lager jeg tomatsuppe fra bunnen av?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Jeg er elendig på å lage mat fra bunnen av

Anonymkode: 28153...22a

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

2 bokser hakkede tomater 
1 liter vann med  grønnsaksbuljong 
2 boks tomatpurè 
1/2 gul løk 
1/2 ts chilipulver 
2 fedd hvitløk 
1 potte basilikum 
olivenolje 
Smak til med salt og pepper 
Sukker

Slik gjør du 

Hakk løk og hvitløk. Fres dette i en kjele på middels varme i olivenolje, løken skal ikke få farge. Løken skal bli blank og myk.

Tilsett boksene med tomater og tomatpurè oppi kjelen sammen med løk.

Varm vannet sammen med grønnsaksbuljongen.  Når dette koker, tilsett vannet oppi kjelen med tomater. Tilsett litt sukker, dette er for at suppen ikke skal bli bitter.

La suppen småkoke i ca 20 minutter, rør om en gang i blant

Kjør gjennom suppen med en stavmikser. Hvis den blir for tykk tilsetter du litt ekstra vann, men husk den skal være litt tykk

Smak til med salt, pepper og litt mer sukker hvis du trenger det.

Hakk basilikumblader og dryss på toppen

Obs stor porsjon så er genialt å fryse ned :) Og om man ønsker å lage den mere mettede tilsetter jeg ferdig (skylte) linser som jeg kjører glatt med stavmikseren.

Anonymkode: 4af94...076

Skrevet

Min tomatsuppe er sykt god! 

 

Jeg har hvitløk, rød løk, gulerot, seleri, hønsekraft, bokser med tomat og creme frachise

AnonymBruker
Skrevet

Du Googler en oppskrift..

Anonymkode: b98d1...202

  • Liker 4
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (2 timer siden):

2 bokser hakkede tomater 
1 liter vann med  grønnsaksbuljong 
2 boks tomatpurè 
1/2 gul løk 
1/2 ts chilipulver 
2 fedd hvitløk 
1 potte basilikum 
olivenolje 
Smak til med salt og pepper 
Sukker

Slik gjør du 

Hakk løk og hvitløk. Fres dette i en kjele på middels varme i olivenolje, løken skal ikke få farge. Løken skal bli blank og myk.

Tilsett boksene med tomater og tomatpurè oppi kjelen sammen med løk.

Varm vannet sammen med grønnsaksbuljongen.  Når dette koker, tilsett vannet oppi kjelen med tomater. Tilsett litt sukker, dette er for at suppen ikke skal bli bitter.

La suppen småkoke i ca 20 minutter, rør om en gang i blant

Kjør gjennom suppen med en stavmikser. Hvis den blir for tykk tilsetter du litt ekstra vann, men husk den skal være litt tykk

Smak til med salt, pepper og litt mer sukker hvis du trenger det.

Hakk basilikumblader og dryss på toppen

Obs stor porsjon så er genialt å fryse ned :) Og om man ønsker å lage den mere mettede tilsetter jeg ferdig (skylte) linser som jeg kjører glatt med stavmikseren.

Anonymkode: 4af94...076

Tusen takk for god forklaring og oppskrift 

Anonymkode: 28153...22a

Skrevet

-Koker opp 8dl vann med 1 buljiongterning i

-putter 4ss mel i en gryte og tilsetter buljiongvannet i en tynn stråle under omrøring

-har i 1 glass med tomatpurre, koker i 5min.

-tilsetter krydder etter ønske

Serverer gjerne med egg, makaroni, bacon.. alt etter smak og behag

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (21 timer siden):

Du Googler en oppskrift..

Anonymkode: b98d1...202

Nettopp!!!!

Anonymkode: 0ab0f...2aa

AnonymBruker
Skrevet

Man kan lage tomatsuppe fra bunnen helt uten å bruke mel og sukker. @Rucula sin hørtes best ut. 

Anonymkode: f7b4b...71a

  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (5 timer siden):

Man kan lage tomatsuppe fra bunnen helt uten å bruke mel og sukker. @Rucula sin hørtes best ut. 

Anonymkode: f7b4b...71a

den er meget god! :) 

AnonymBruker
Skrevet

Jeg freser løk og hvitløk, har oppi en boks hakket tomat, grønnsaksbuljong og salt og pepper. Koker makaroni om jeg vil ha det oppi. Orker ikke bruke mikser eller noe, spiser den som den er.

Anonymkode: e406e...c32

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...