Gjest gjesta Skrevet 15. oktober 2005 #1 Del Skrevet 15. oktober 2005 Noen som har gode oppskrifter? Har tenkt å lage glass med forskjellig godteri til tanter og slikt, og kanskje legge litt i cellofan-poser og pynte pakkene med. Etter et mislykka forsøk på ei KK-oppskrift ifjor, vil jeg gjerne ha oppskrifter som dere har prøvd ut og vet blir gode På forhånd takk! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
liv Skrevet 15. oktober 2005 #2 Del Skrevet 15. oktober 2005 Er dropslaging aktuelt da? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjesta Skrevet 16. oktober 2005 #3 Del Skrevet 16. oktober 2005 Er dropslaging aktuelt da? ← Jah, det og Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 17. oktober 2005 #4 Del Skrevet 17. oktober 2005 Panduro hobby har det meste innen dette området. Der kan du få ferdigpakker med alle ingredienser og oppskrifter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjesta Skrevet 18. oktober 2005 #5 Del Skrevet 18. oktober 2005 Men er ikke de pakkene svindyre? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Spacegirl Skrevet 18. oktober 2005 #6 Del Skrevet 18. oktober 2005 Jeg pleier å lage seigmenn, men nå har jeg mista oppskriften. Så hvis noen har en god oppskrift på seigmenn, blir jeg veldig glad Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 18. oktober 2005 #7 Del Skrevet 18. oktober 2005 Turkish delight 4 kopper sukker 1 liter vann 1 ts sitronsaft 1 kopp maisenna 1 ts kremortartari 1 ½ ss rosevann rød konditorfarge ¾ kopp melis ¼ kopp maisenna Bland sukker, 1½ kopp av vannet og sitronsaft i en kjele og kok opp. La koke uten lokk til den består kuletesten. Ta av varmen. I en annen kjele blandes maisenna og kremortartari med nok av vannet til det blir en glatt grøt. Rør inn resten av vannet og visp godt til blandingen koker og tykner. Hell den varme sirupen gradvis inn i maisennablandingen, mens du visper hele tiden. La småkoke uten lokk i 1 time eller til blandingen blir gjennomsiktig og en lys brunfarge. Rør av og til. Rør in nrosevann og litt konditorfarge. Bre blandingen i en oljet form og la stå udekt i minst 3 timer eller over natten. Skjær ut firkanter og rull dem i en blandingen av melis og maisenna. Gammeldagse fløtekarameller 5 dl sukker 2,5 dl helmelk 1 ss lys sirup 60 g smør 1 knivsodd salt ½ boks kondensert melk 1 knivsodd kremortartari 1 ts vaniljeessens Bland sukker, melk, sirup, smør og salt i en tykkbunnet gryte. Sett på sterk varme og rør hele tiden til smøret har smeltet. Kok blandingen i 5 minutter. Skru ned varmen og rør inn kondensert melk og kremortartari. Kok blandingen i 20-25 minutter mens du rører hele tiden. Drypp en dråpe i kaldt vann, kan den rulles til en kule er massen ferdig. Ta gryten fra varmen og rør inn vanilje. Hell massen i godt smurt form og skjær den i firkanter når den er kald. Lys nougat med honning og nøtter 400-500 g blandede nøtter, grovhakket 2 ½ dl sukker 1¼ dl honning 1 ½ ss glucose (fra apotek) 2 ss vann 2 eggehviter 1 ts vaniljeessens eller vaniljesukker rispapir Rist nøttene ved 180 grader i 5-10 minutter. Rør sukker, honning, glucose og vann sammen på middels varme til sukkeret har smeltet. Fortsett å koke blandingen, uten å røre den, til en dråpe dryppet i kaldt vann kan formes til en kule. Brukes du sukkertermometer skal det vise 143 grader. Ta sirupen fra varmen. Stivpisk eggehvitene og visp inn den varme sirupen til en stiv masse. Bruk håndmikser eller maskin. Rør inn vanilje og nøttene som fortsatt er varme. Kle en form, ca 20x20 med rispapir og hell nougatmassen i. Glatt overflaten til og dekk med rispapir. Legg på en spekefjel med en vekt oppå og sett i kjøleskap over natten. Hvelv ut av formen og skjær i rektangler. Sjokoladekarameller 60 g smør 3 dl kremfløte 1 ½ dl sirup 150 g sukker 1 ss vaniljesukker 3 ss kakaopulver Bland alt i en vid kjele. La småkoke uten lokk på middels varme i ca 1 time. Rør jevnlig. Drypp litt av massen i kaldt vann, kan den rulles til en kule er den ferdig. Hell på smurt matpapir i en flat form. Klipp den i ruter når den er nesten kald. Truffe de framboise - bringebærtrøffel (ca 30 stk) 150 g melkesjokolade 80 g frosne bringebær 10 g glukose (ca 1 ts) 25 g smør 200 g sjokolade kakao Finhakk sjokolade. Tin bærene og kjør dem glatt i foodprocessor, sil av steinene. Kok opp puréen med glukose og tøm over sjokoladen mens du rører. Rør inn smør og sett til avkjøling. Trill kuler av massen som settes kaldt til de blir harde. Dypp dem så i smeltet sjokolade og rull i kakao. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjesta Skrevet 19. oktober 2005 #8 Del Skrevet 19. oktober 2005 Du er super, Arkana! :-D Menneh... "kremortartari"??? Hva er det og hvor kjøpes det? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 19. oktober 2005 #9 Del Skrevet 19. oktober 2005 Menneh... "kremortartari"??? Hva er det og hvor kjøpes det? ← Du får kjøpt det på apotek. Kremortartari finnes f.eks. i bakepulver, og bruker bl.a. for å hindre krystallisering av sukker. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjesta Skrevet 19. oktober 2005 #10 Del Skrevet 19. oktober 2005 Takk takk Har du noen favoritt blant disse? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 19. oktober 2005 #11 Del Skrevet 19. oktober 2005 Vel, jeg er svak for karamellene da, begge typene. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjesta Skrevet 19. oktober 2005 #12 Del Skrevet 19. oktober 2005 Jeg hadde tenkt å lage disse først ja Er det vanskelig å få det bra til? Har du noen erfaringer å dele? .. Av en eller annen grunn har jeg inntrykk av at det er fryktelig vanskelig å lage karameller og slikt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 19. oktober 2005 #13 Del Skrevet 19. oktober 2005 (endret) Nei, det er ikke vanskelig. Det viktigste er egentlig dråpetesten, så lenge den er bestått går det bra. Koker du karamellen for lite blir den bare bløt og stivner ikke slik den skal. Disse blir "myke" karameller, men hvis du liker dem litt hardere koker du massen litt lenger. Endret 19. oktober 2005 av Arkana Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå