Tough cookie Skrevet 24. desember 2021 #1 Skrevet 24. desember 2021 (endret) Kjæresten min skal lage julemiddag og sier han skal bruke pinnekjøttsjy som eneste væske i kålrotstappen. Jeg synes det er altfor fett og mektig, og har vokst opp med en mor som ikke bruker sjy i kålrotstappen og synes det er aller best. Hva er vanlig? Endret 24. desember 2021 av Tough cookie
AnonymBruker Skrevet 24. desember 2021 #2 Skrevet 24. desember 2021 Jeg bruker sjyen til pinnekjøtt i stappa. Sjyen til ribba ville jeg laget saus på. Anonymkode: 88a5e...d55 7
Djungelvrål Skrevet 24. desember 2021 #3 Skrevet 24. desember 2021 Ska du ha kålrotstappe til ribbe?? 3
Sheik Skrevet 24. desember 2021 #4 Skrevet 24. desember 2021 Jeg bruker kun kålrotstappe til pinnekjøtt, men da bruker jeg smør og fløte, ikke noe kraft fra pinnekjøtt, nei... 4
Tough cookie Skrevet 24. desember 2021 Forfatter #5 Skrevet 24. desember 2021 Peonjenta skrev (54 minutter siden): Ska du ha kålrotstappe til ribbe?? Skrev feil, pinnekjøtt selvfølgelig🙂 Ts
Taluno Skrevet 24. desember 2021 #6 Skrevet 24. desember 2021 Vi har nesten alltid litt sjy i kålrotstappe, med mindre vi øl-damper pinnekjøttet. Aldri opplevd at stappen virker fett eller mer mektig av å bruke sjy. Men vi kombinerer ofte, litt sjy og litt fløte. Det er ikke uvanlig bruke sjy, og det er heløer ikke uvanlig droppe sjy. Alle har sine foretrukne fremgangsmetoder og tradisjoner. Det er heller ikke uvanlig at det blir "konflikter" over ulike tradisjoner til jul 😛 Om det kun er stappa som dere er "uenig" om, så er det bare lage begge deler... Kok opp kålrot (og potet/gulrot om dere bruker det), ta av halvparten å lage med sjy, og halvparten med din foretrukne metode. 6
AnonymBruker Skrevet 24. desember 2021 #7 Skrevet 24. desember 2021 Bruker hvit saus og sjy fra pinnekjøttet som væske i kålrabistappa. Veldig godt! Anonymkode: 5083d...547
AnonymBruker Skrevet 24. desember 2021 #8 Skrevet 24. desember 2021 Ja, pleier å ha opp i en liten dæsj. Og en en skvett fløte! Anonymkode: edbfb...1ce 1
AnonymBruker Skrevet 24. desember 2021 #9 Skrevet 24. desember 2021 Alle gjør det veldig forskjellig. Respekter hand tradisjon. Neste år kan du lage på din måte 🙂 Jeg spiser alltid ribbe. I år blir det dansk juleand fordi min samboer er dansk. Så vi lager annenhvert år. Det blir vår tradisjon 😀 Anonymkode: 8855d...a6e 1
Gjest supernova_87 Skrevet 24. desember 2021 #10 Skrevet 24. desember 2021 Jeg tenker du sparer deg selv en del krangler med å tenke at når andre lager maten så lager de maten, og om det blir dårlig vet alle det, og man trenger verken si noe underveis eller etterpå, annet enn at det var riktig godt om det var det. Å bli voksen er å innse at andre har andre tradisjoner og liker ting annerledes enn oss selv. Jeg lager kålrabistappen med smør og fløte. Synes den blir for salt med sjy fra pinnekjøttet. Evt. kan du jo si hva dere pleier, men ikke krangle.
AnonymBruker Skrevet 24. desember 2021 #11 Skrevet 24. desember 2021 det er en smak sak. Bruker sjy til saus for de som vil. Tar kanskje en desj smør i stappa. Eller ingenting. Blir den for tjukk bruker jeg litt vann fra stappa. Grunnen til at jeg ikke bruker sjy i stappa er at jeg vil at det skal være en smakskontrast mellom stappa og pinnekjøttet🥰 Anonymkode: ae082...a17
AnonymBruker Skrevet 24. desember 2021 #12 Skrevet 24. desember 2021 Hadde ikke brukt det selv, men har ikke noe i mot å teste det. Ville stått på standby med noe fløte under tilsmaking. Vi pleier bruke smør, kremfløte, salt og pepper (og ca 1 potet per kålrabi). Det er så innarbeidet fra foreldrene mine at jeg påtar meg stappearbeidet ved anledning. Anonymkode: 08906...2bf
AnonymBruker Skrevet 24. desember 2021 #13 Skrevet 24. desember 2021 Jeg pleier å ha litt i. Anonymkode: fb704...82d
sicario Skrevet 24. desember 2021 #14 Skrevet 24. desember 2021 (endret) Tough cookie skrev (1 time siden): Kjæresten min skal lage julemiddag og sier han skal bruke pinnekjøttsjy som eneste væske i kålrotstappen. Jeg synes det er altfor fett og mektig, og har vokst opp med en mor som ikke bruker sjy i kålrotstappen og synes det er aller best. Hva er vanlig? Bruker kraft fra pinnekjøttet, gulerøtter for farge og litt sødme. Et par poteter for konsistens, revet muskat, pepper, smør og 2-3 Spiseskjeer hvit saus. Ikke salt da jeg bruker kraft fra pinnekjøttet. Endret 24. desember 2021 av sicario
Serafina. Skrevet 24. desember 2021 #15 Skrevet 24. desember 2021 Om det er vanlig aner jeg ikke, men det høres kjempegodt ut. 1
Anim92 Skrevet 24. desember 2021 #16 Skrevet 24. desember 2021 Bruker det alltid, men det er den absolutt minste ting jeg hadde giddet å lage drama om i jul😳😅 1
AnonymBruker Skrevet 24. desember 2021 #17 Skrevet 24. desember 2021 Peonjenta skrev (2 timer siden): Ska du ha kålrotstappe til ribbe?? Ja hvorfor ikke? Smaker godt både til ribbe og pinnekjøtt. Anonymkode: 41b67...74c 4
AnonymBruker Skrevet 24. desember 2021 #18 Skrevet 24. desember 2021 Det må være litt skjy i stappa ja! 😁 Anonymkode: 4a98d...06e
Gjest Hipparchia Skrevet 24. desember 2021 #19 Skrevet 24. desember 2021 Mamma gjør det og når jeg har lagd selv ser jeg de fleste oppskrifter på nett og i kokebøker har kraft/sjy som ingrediens.
Gjest Blondie65 Skrevet 24. desember 2021 #20 Skrevet 24. desember 2021 Jeg pleier også det. Men det er snakk om litt. Jeg har også i potet og gulrot og bruker godt smør og kremfløte.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå