AnonymBruker Skrevet 22. desember 2021 #1 Skrevet 22. desember 2021 Noen andre her? Hva spiser dere? 🥰 Anonymkode: fa2dd...1c2
AnonymBruker Skrevet 25. desember 2021 #2 Skrevet 25. desember 2021 Selv spiser plantebasert og lavkarbo,men deler noe av det jeg for det Middager. Blomkål- og peanøttsuppe 2 ss olje 1 rødløk finhakket 1 fedd hvitløk finhakket 4 tomater hakket 0.5 blomkål grovhakket 350 dl fullfett kokosmelk 2 ss peanøttsmør 1 lime saften 1 ss grønnsaksfond 0.5 ts sambal oelek (kan utelates) 1 ss tamari 1 ts paprikapulver 0.5 - 1 dl vann 0.5 potte fersk koriander 1 neve salte peanøtter hakket Bakt blomkål 0.5 blomkål 2 ss peanøttsmør 1 ss tamari 1 ts paprikapulver Fres rødløk og hvitløk i en kjele med olje. Freses til løken er mør. Tilsett hakket tomat og fres dette til tomaten blir myk. Tilsett blomkål, kokosmelk, peanøttsmør, limesaft, kyllingfond, sambal oelek, soyasaus og paprikapulver. Kok opp og la koke til blomkålen er kokt mør, ca. 10 minutter. Bruk en stavmikser eller en blender til å lage en jevn og klumpfri suppe. Spe med vann dersom suppen blir for tykk. Tilsett en neve hakket koriander i suppen. Varm opp før servering. Bakt blomkål Sett ovnen på over- og undervarme på 200 grader. Del blomkål i små buketter og legg dette i en brødpose. Tilsett peanøttsmør, soyasaus og paprikapulver i posen og bland godt inn i blomkålen. Legg i en ildfast form og stek på midterste rille i ovnen til blomkålen er mør. Ca. 15 minutter. Hell suppen i skåler og topp med bakt blomkål, koriander og peanøtter. Linsegryte 2 ss olje 2 fedd hvitløk 1 løk - finhakket 1/2 ts gurkemeie 1 ts garam masala 1/4ts chilli 1 ts malt cumin 2 bx hakkede tomater 7-9 dl grønnsaksbuljong (evt 9dl vann og noen terninger) ca 225g linser (grønne, brune, eller røde) 4 ss sitronsaft salt/pepper Skyll og rens linsene (ta bort ødelagte, eller misfargede). Stek løk og hvitløk i oljen til de er myke. Tilsett alt krydderet og la det frese med et minutt. Ha i tomater, linser og buljong. Kok til linsene er møre, og du har fått en stuing. (ca 45 min). Ha i sitronsaft og smak til med salt/pepper Serveres som den er eller med litt blomkålris Brokkolisuppe 1 stor brokkoli 1 løk 2 fedd hvitløk ½ grønn chili 1 ss frisk ingefær, revet ½ ts korianderfrø, knuste 8 dl grønnsaksbuljong 3 dl kokosmelk 100 g spinat Noen dråper limesaft Salt og pepper 1 ss olivenolje Skjær brokkolien i små biter. Skrell stilken og skjær den i små biter. Skrell og hakk løk og hvitløk. Finhakk chili og ingefær. Varm olivenolje i en kasserolle og fres løken et par minutter. Tilsett hvitløk, chili, ingefær, spisskummen og koriander. La det frese videre i ett minutt. Tilsett kraft og kok opp. Tilsett brokkoli og la det koke 5 minutter. Hell i kokosmelk og kok videre i 2 minutter. Tilsett spinat og kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og limesaft. Topp med noen brokkolibiter og spis med lavkarbobrød Tomatgryte 1 ss olje 2 fedd hvitløk - finhakkede 0,5 stk finhakket løk 0,5 stk finhakket rød chili 2 ss tomatpuré Ca 4 stk finhakkede soltørkede tomater 5 stk cherrytomater 1ts malt spisskummen 1dl grønne erter 2 ss hakket bladpersille Fres løk, hvitløk og chili i en varm panne, gjerne en panne som kan settes i ovn. Ha i tomatpuré og rør om. Ha i tomater og spisskummen. Rør godt. La sausen koke uten lokk i 10-12 minutter, til alt er mykt og sausen er passe tykk. Om sausen blir veldig tykk kan du ha i litt vann. Ha i erter i siste kokeminutt. Server med hakket bladpersille og lavkarbo brød Thai grønnsaksgryte med kokosmelk og sitron (stor gryte) 2 gulrøtter 2 pastinakk 1 liten kålrabi 1 liten brokkoli 1/2 purreløk 3 dl kokosmelk 4 kaffir lime blader 1 fedd hvitløk 1/2 ss hakket ingefær 1 klype gurkemeie tørket chiliflak salt og pepper 1/2 sitron Start med å rense og kutte grønnsakene i passe biter. Mindre biter blir raskere ferdig. Kok møre i saltet vann. Ha kokosmelk, kaffir lime bladene (kjøp en pakke og oppbevar resten i fryseren og ta frem ved behov) hvitløk, ingefær, gurkemeie og litt tørket chiliflak oppi en kjele og varm opp forsiktig. Smak til med salt og pepper, og evt om du ønsker mer av hvitløk, ingefær eller chili. Hell vannet av grønnsakene og ha over i kokosmelken. Helt til slutt, tilsett sitronsaften. Fylt portebellosopp 4 stk portebellosopp 1/2 blomkålhode 1 spisspaprika 3 hvitløksfedd ca 2 ss hakket frisk oregano ca 1 ss hakket frisk gressløk 1/2 finhakket chili salt rapsolje Start med å ta stilken av soppene og hul de forsiktig ut med en kniv. Hakk stilkene og resten av “innmaten”. Lag blomkålris ved å kjøre blomkålbukettene i stavmixerbeholderen din og bland så risen med soppen. Hakk resten av ingrediensene. Bland alle ingredienser og stek i noen minutter i en god olje. Salt til du føler det blir perfekt. Legg de uthulte soppene i en ildfastform og fyll fyllet i hver sopp.Stek på 200 grader i 7-8 minutter. Blomkålbiffer 1 stor blomkål 2 ts harissa (kan sløyfes) 2 ss olivenolje 1 dl grønnsakskraft/fond/buljong 2 sjalottløk 100 gr sopp 1/2 sitron - skall og saft Salt og pepper Sett stekeovnen på 200 grader Skjær blomkålen i to tykke skiver. Du må også skjære av en del på sidene slik at du får to flate sider (avskjæret tar du vare på) Pensle snittsidene med olivenolje og strø på med harissakrydder Stek blomkålen i oljepå middels varme i et par minutter på hver side slik at den får en gyllen farge og fin stekeskorpe Overfør blomkålen til en ildfast form og tilsett kraften - stek i ovnen på 200 grader til blomkålen er mør 10-20 minutter Mens blomkålen steker gjør du i stand toppingen Hakk løk og skjær soppen i biter - stek dette i olje på middels varme til løken er blank og soppen har fått farge Krydre med salt og pepper og raspet sitronskall. Smak til med sitronsaft Når blomkålen er ferdig danderes den på tallerken og toppes med soppblandingen Fylt aubergine 2 aubergine Olivenolje 1 fedd hvitløk finhakket 4 små champignon i skiver 0,25 rød paprika i terninger 5 sorte oliven i skiver 4 ss balsamicoeddik 1 ss grønnsaksfond 0,25 ts kajennepepper 0,25 ts paprikapulver 2 ss tomatpuré 200 gram hermetisk hakket tomat Salt og pepper Pizzakrydder Sett ovnen på over- og undervarme på 190 grader. Del auberginen i to på langs og skjær ruter i kjøttet med en skarp kniv, uten å komme gjennom skinnet. Pensle auberginen på innsiden, med olivenolje og strø over salt. Bak den på midterste rille i ovnen med skinnsiden ned. Bakes i 20 minutter. Grav ut det meste av innmaten, men la det være igjen litt, slik at auberginene holder formen når du fyller den. Ta vare på innholdet og bland dette inn i kjøttdeigblandingen. Stek hvitløk, champignon, paprika, oliven, balsamicoeddik, grønnsaksfond, kajennepepper, paprikapulver, salt og pepper. Tilsett tomatpuré, hakket tomat og aubergineinnmaten. La dette småkoke i 10 minutter, slik at litt av væsken fordamper. Legg auberginene i en ildfast form med skinnsiden ned og fyll de auberginerøren Legg over ski. Strø pizzakrydder over osten før du setter formen inn i ovnen på midterste rille. Stekes i 10 - 12 minutter. Frokoster Chiapudding 3 ss chiafrø 1.5 dl fullfett kokosmelk evt. lettvarianten for færre kalorier 0.5 dl vann 1 ts vaniljesukkr evt. noen dråper vaniljeekstrakt 100 gram bringebær 1 ss sukrinmelis eller annen søtning Toppingforslag Pasjonsfrukt Bær Sitronmelisse Rist kokosmelken godt før du åpner den. Bland chiafrø, kokosmelk, vann og vanilje sukkr i en skål eller boks. Sett chiapuddingen i kjøleskap og la den stå der frem til den har tyknet. Minst tre timer, og helst over natten. Lag bringebærsaus ved å varme frosne bringebær i en kjele. Tilsett sukrinmelis etter smak. Bruk en stavmikser til å lage bringebærsaus. Rør godt i chiapuddingen før du legger pudding og bringebærsaus lagvis i serveringsglass. Toppes med for eksempel pasjonsfrukt, bringebær, blåbær og sitronmelisse. Mandelgrøt 1,5 dl kokosmelk 2 toppede spiseskjeer mandelmel Søtning etter smak. Vispes sammen og kokes opp. Topper den med hjemmelagd peanøttsmør,bringebær og nektarin Smoothiebowl 1 avokado 1 dl kokosmelk fullfett 0.5 dl vann 4 ss sitronsaft 0.5 ts ingefær finhakket 1-2 ss sukrinmelis Toppingforslag Kokosmasse Blåbær Nøtter Alle ingrediensene bør være kaldefør de brukes, slik at smoothien blir kald til servering. Rist kokosmelken godt før du åpner den, slik at fettstoffene blander seg godt inn i kokosmelken. Bland alle ingrediensene i en blender og kjør til en fin masse. Smak til med rett mengde søtning. Hell smoothie i en skål og topp med den toppingen du ønsker Lunsj: Lavkarbobrød med avocado,tomat og ristet sesamfrø. Salat med salat,avocado,agurk,paprika,tomat,brokkoli,stekt sopp og oliven med en olje og eplesidereddik basert dressing. Anonymkode: ecb58...7d0 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå