Gå til innhold

Ribbesaus


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hvordan lager dere ribbesausen? 😊

Anonymkode: 3d905...993

Skrevet

Bruner smør og mel. Ha i litt finhakket løk mot slutten. 
Spe med kraft fra ribba og vann.

Har gjerne i litt ekstra kraft/buljong (flytende/terninger/pulver)

Smak om det trengs mer salt og/eller pepper.  

Begynner tidlig på sausen, blir bare ekstra god om den står å småputrer en time eller to eller tre. 
Godt med en liiiten  fløteskvett eller skje med creme fraîche helt til slutt.

  • Liker 1
Skrevet

Vær så snill å aldri bruk kun vann eller buljong i brun saus. Aldri.

Bruk alltid kjøttkraft, og i hvertfall til selskapsmat! 

Ellers finner du oppskrift om du googler. 

  • Liker 1
Skrevet

Jeg kutter opp løk, hvitløk og gulerøtter som jeg legger under ribba. Damper ribba i vann og øl. Når ribba er ferdigstekt har jeg grønnsakene og kraften i en gryte, koker det litt med fløte og tilsetter krydder dersom det trengs. Moser alt med stavmikser til slutt. 

  • Liker 2
Skrevet
AnonymBruker skrev (9 timer siden):

Hvordan lager dere ribbesausen? 😊

Anonymkode: 3d905...993

Bruker bare sky, rett og slett kun det flytende i bunn av panna. Synes ikke saus passer til ribbe men det er nå min smak.

  • Liker 3
Skrevet (endret)

Bruner smør og mel til det er mørkt og fint uten å være svidd (!). Koker kraft på et par koteletter, løk, gulrot. sellerirot, purre og laurbærblad som jeg sper med. Til slutt har jeg i kraften fra ribba som har godgjort seg på en seng av grønnsaker i mange timer. 

Smaker (selvfølgelig) til med salt og pepper, og gjerne bittelitt Vegeta, syns den gir en ekstra god smak. Aldri fløte eller creme fraiche i ribbesaus her i huset.

Endret av Brunhilde
  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...