Gå til innhold

Spennende tilbehør til ribbe


Anbefalte innlegg

Skrevet

Er det noen som har tilbehør til ribbe som er litt spennende? Noe utover surkål, rødkål og kokte grønnsaker?

Anonymkode: 62e56...1bd

Skrevet

Rødbetkaker er godt til ribbe og passer med resten av tilbehøret. Kan halvstekes i panne dagen før og stekes ferdig i ovnen på ettervarmen.

Ovnsbakte rosenkål med balsamico og honning.

Hvis du virkelig vil bort fra det vanlige kan du prøve kimchi. Det minner litt om surkål, men mye mer spennende. Ha vanlig surkål også om dette skal serveres juleaften.

Anonymkode: abdef...19d

  • Liker 1
Skrevet

Rødbetkaker hørtes faktisk godt ut!:D Smørdampet rosenkål? hva med bakte pærer, epler eller svisker?:)

Anonymkode: f2157...fd7

Skrevet

Rødbeter, suragurk, picles og sennep. Ikke noe varme grønnsaker andre enn poteter og surkål. Aldri hatt epler/pærer/svisker som andre har.

Anonymkode: d3b88...2a4

Skrevet

Kålrabistappe, stekte epler, kokte svisker, hele sylteagurker, tyttebærsyltetøy. 

Skrevet
AnonymBruker skrev (41 minutter siden):

Rødbetkaker er godt til ribbe og passer med resten av tilbehøret. Kan halvstekes i panne dagen før og stekes ferdig i ovnen på ettervarmen.

Ovnsbakte rosenkål med balsamico og honning.

Hvis du virkelig vil bort fra det vanlige kan du prøve kimchi. Det minner litt om surkål, men mye mer spennende. Ha vanlig surkål også om dette skal serveres juleaften.

Anonymkode: abdef...19d

Ovnsbakt rosenkål hørtes jo skikkelig godt ut. Det må jeg notere. Det samme med rødbetekaker.

Kimchi er jeg lite begeistret for, men det kan være fordi jeg ikke er så fan av surkål også.

Anonymkode: 62e56...1bd

Skrevet

Svisker er fantastisk godt til ribbe!

Anonymkode: 5f338...0f3

  • Liker 2
Skrevet

Trines Rødløksmarmelade. 

Glaserte poteter 

Lag en vri på surkål og rødkål. Blant annet løfter det å bruke skikkelig fond smaken enormt. 

Anonymkode: c0d9f...cd5

Skrevet

Karamelliserte poteter 😊

Vi er ikke noe glad i bare kokte poteter så hektisk perfekt for oss 

Anonymkode: 30285...0f5

Skrevet

Hjemmelaget agurksalat 

Anonymkode: aaf81...1fb

Skrevet

Gjør dere noe med sviskene?

Anonymkode: 62e56...1bd

Skrevet

Ida Gran Jansen har en ribbesausoppskrift med blant annet soyasaus i; litt annerledes.   (Jeg har ikke prøvd den)

Ribbesaus

  • 1 ss smør
  • 1 ss hvetemel
  • 5 dl ribbekraft*
  • 1 ss Kikkoman soyasaus
  • 1/2 ss worcestersaus

Oppskriften

*Ribbekraft finner du ved å følge denne oppskriften

Smelt smøret i en kjele og rør inn hvetemel.

Visp helt til smør/melet blir lys brunt, trekk kjelen av platen og visp inn ribbekraften.

Sett kjelen tilbake på platen og kok opp.

Rør inn Kikkoman soyasaus og worchestersaus.

La småkoke i 3 minutter.

Server sausen varm.

 

Skrevet

Svisker, rødløk og epler i båter stekt sammen med julepølse eller evt i litt ribbefett om du ikke skal ha pølse til. I stedet for tyttebær test ut granateple😋 

Anonymkode: d5a16...8ba

Skrevet

Jeg liker godt dette:

Stek rosenkål og hakket/knust hvitløk i smør. Ha i eplebåter, svisker og tranebær.

Stek litt og ta på honning og timian til slutt 

  • Liker 1
Skrevet

Jeg liker å ha en salat til med bitre og syrlige innslag som en motvekt til "alt det søte", f.eks. rucola, Granny Smith-eple, grovhakkede valnøtter, granateplekjerner, og sitronvinaigrette. 

Ovnsbakte rosenkål løfter rosenkålen betydelig sammenlignet med dampet/kokt rosenkål. 

Pleier å la svisker putre i solbærjuice/kirsebærjuice. 

Annonse
Skrevet

Jeg er ikke så glad i tyttebærsyltetøy, men når jeg blander det i rømme, så er det verdens beste tilbehør til det meste av kjøtt med brun saus, men spesielt til ribbe.

Skrevet
Brunhilde skrev (3 timer siden):

Jeg er ikke så glad i tyttebærsyltetøy, men når jeg blander det i rømme, så er det verdens beste tilbehør til det meste av kjøtt med brun saus, men spesielt til ribbe.

Det hørtes litt spennende ut. Hva slags forhold mellom rømme og tyttebærsyltetøy? Og tar du bare kjøpesyltetøy eller lager selv?

Skrevet

Det er vel kanskje ikke så veldig spennende, men i fjor tok jeg røstipoteter (trekantformede fra rema) og rødvinssaus til, og det ble skikkelig godt! Jeg har alltid mislikt kokte poteter, rødkål og surkål. Endelig var julemiddagen god for meg også. De andre spiste det de pleier. Jeg gjør det samme i år 🎅

Anonymkode: 6544a...c28

  • Liker 1
Skrevet
visp skrev (8 timer siden):

Det hørtes litt spennende ut. Hva slags forhold mellom rømme og tyttebærsyltetøy? Og tar du bare kjøpesyltetøy eller lager selv?

Jeg har som regel kjøpesyltetøy og smaker meg frem. 1/2 boks rømme og 1-2 gode ss med syltetøy pleier å fungere bra, syns jeg. Fikk det en gang som smaksprøve på en butikk og de fleste som har fått det servert har likt det godt.

  • Liker 2
Skrevet
Brunhilde skrev (1 time siden):

Jeg har som regel kjøpesyltetøy og smaker meg frem. 1/2 boks rømme og 1-2 gode ss med syltetøy pleier å fungere bra, syns jeg. Fikk det en gang som smaksprøve på en butikk og de fleste som har fått det servert har likt det godt.

Takk. Må teste dette en gang🙂

  • Liker 2

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...