AnonymBruker Skrevet 20. desember 2021 #1 Skrevet 20. desember 2021 Forutsatt at man har et variert kosthold ellers. Anonymkode: 54a8e...dd1
AnonymBruker Skrevet 20. desember 2021 #2 Skrevet 20. desember 2021 For å få variasjon? Anonymkode: 328f6...02d
Million Skrevet 20. desember 2021 #3 Skrevet 20. desember 2021 Poeng? Mener du om den ene er sunnere enn den andre? Det er jo sunt fett i fisk, sånt fett vi vil ha mer av, trenger i kroppen vår. Det er andre steder du bør skjære ned på kaloriene. Som smøret du steker fisken i for eksempel, eller sausen til maten. 1
AnonymBruker Skrevet 20. desember 2021 #4 Skrevet 20. desember 2021 Ja.. hvit fisk inneholder mer jod og betydelig mindre miljøgifter. Sånn sett, om man skal velge å bare spise en type bør man velge hvit fisk, og helst torsk. Det er fisket av en bærekraftig bestand, og er et bedre miljøvalg, dyrevelferdsvalg og miljøgiftsvalg. Anonymkode: be331...164 5
Lilletrille79 Skrevet 20. desember 2021 #5 Skrevet 20. desember 2021 Hvis du spiser torsk får du jod 😀det er det ikke så mye av i laks for eksempel.
AnonymBruker Skrevet 20. desember 2021 #6 Skrevet 20. desember 2021 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): For å få variasjon? Anonymkode: 328f6...02d Jeg kan variere mellom forskjellige feite fisker. Anonymkode: 54a8e...dd1
AnonymBruker Skrevet 20. desember 2021 #7 Skrevet 20. desember 2021 Million skrev (1 minutt siden): Poeng? Mener du om den ene er sunnere enn den andre? Det er jo sunt fett i fisk, sånt fett vi vil ha mer av, trenger i kroppen vår. Det er andre steder du bør skjære ned på kaloriene. Som smøret du steker fisken i for eksempel, eller sausen til maten. Bryr meg ikke om kalorier. Tenker på om det er viktige næringsstoffer man BARE får i seg av mager fisk. Anonymkode: 54a8e...dd1 1
AnonymBruker Skrevet 20. desember 2021 #8 Skrevet 20. desember 2021 Ut over det som er nevnt. Mager (hvit) fisk er oftere villfisk. Det er mange negative sider ved oppdrettsnæringen. Anonymkode: 3c737...68c 1
Brunello Skrevet 20. desember 2021 #9 Skrevet 20. desember 2021 Et vesentlig poeng er at det er godt. 2
MammaMums Skrevet 20. desember 2021 #10 Skrevet 20. desember 2021 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Ja.. hvit fisk inneholder mer jod og betydelig mindre miljøgifter. Sånn sett, om man skal velge å bare spise en type bør man velge hvit fisk, og helst torsk. Det er fisket av en bærekraftig bestand, og er et bedre miljøvalg, dyrevelferdsvalg og miljøgiftsvalg. Anonymkode: be331...164 Dette er kloke ord. Men, dersom man koster på seg villlaks- så er det en viktig fisk👍 og makrell👍 og sursild👍👍 Namm.. nå ble jeg sulten😅
AnonymBruker Skrevet 20. desember 2021 #11 Skrevet 20. desember 2021 Just now, MammaMums said: Dette er kloke ord. Men, dersom man koster på seg villlaks- så er det en viktig fisk👍 og makrell👍 og sursild👍👍 Namm.. nå ble jeg sulten😅 Villaks er også full av miljøgifter, som andre fete fisker. Anonymkode: 328f6...02d 1
AnonymBruker Skrevet 20. desember 2021 #12 Skrevet 20. desember 2021 Poenget er at hvit fisk også smaker godt 😁 Anonymkode: 28ac6...bb0 1
Million Skrevet 20. desember 2021 #13 Skrevet 20. desember 2021 (endret) AnonymBruker skrev (2 minutter siden): Bryr meg ikke om kalorier. Tenker på om det er viktige næringsstoffer man BARE får i seg av mager fisk. Anonymkode: 54a8e...dd1 Fet fisk er sunn fordi den inneholder mer omega 3 og flerumettede fettsyrer. Endret 20. desember 2021 av Million
AnonymBruker Skrevet 20. desember 2021 #14 Skrevet 20. desember 2021 1 minutt siden, AnonymBruker said: Bryr meg ikke om kalorier. Tenker på om det er viktige næringsstoffer man BARE får i seg av mager fisk. Anonymkode: 54a8e...dd1 Hvit fisk er hovedkilde til jod. Derfor vi anbefales å spise mer hvit fisk. Anonymkode: be331...164
Million Skrevet 20. desember 2021 #15 Skrevet 20. desember 2021 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Villaks er også full av miljøgifter, som andre fete fisker. Anonymkode: 328f6...02d Makrell har levd det samme livet som torsken, som noen skriver er den sunneste her, men makrellen regnes vel som fet fisk?
AnonymBruker Skrevet 20. desember 2021 #16 Skrevet 20. desember 2021 Just now, Million said: Makrell har levd det samme livet som torsken, som noen skriver er den sunneste her, men makrellen regnes vel som fet fisk? Alle fete fisker er fulle av miljøgifter, makrell er intet unntak. Anonymkode: 328f6...02d
AnonymBruker Skrevet 20. desember 2021 #17 Skrevet 20. desember 2021 2 minutter siden, Million said: Makrell har levd det samme livet som torsken, som noen skriver er den sunneste her, men makrellen regnes vel som fet fisk? Miljøgiftene lagres i fettet, dermed er det mer miljøgifter jo mer fett det er i fisken. Makrell er en fet fisk ja. Omega-3 fra fet fisk er jo bra for oss, men man kan få omega-3 fra andre kilder også. Anonymkode: be331...164
AnonymBruker Skrevet 20. desember 2021 #18 Skrevet 20. desember 2021 Villaks er nettopp blitt rødlistet, så det vil jeg sterkt anbefale å ligge unna inntil videre. Ellers mye fint om helsegevinstene ved å spise mager fisk her: https://www.diabetes.no/kosthold/matvaregrupper/kjott-fjarkre-og-sjomat/mager-fisk-tilbake-i-rampelyset/ Sitat Et regelmessig inntak av fisk har nemlig vist seg å kunne redusere risikoen for diabetes type 2 og hjerte- og karsykdommer som følge av en lavere forekomst av metabolsk syndrom (MetS). Sitat Mager fisk har vist seg i likhet med fet fisk å påvirke sentrale helseindikatorer i positiv retning, slik som kroppsvekt og livvidde, triglyseridnivå, HDL-kolesterolet – og muligens også blodtrykket. Dette kan bety at den fete fisken hittil har fått ufortjent mye av æren for de gunstige helseeffektene som er satt i sammenheng med et jevnlig inntak av fisk, og at bildet nå er i ferd med å forandre seg. Anonymkode: d7cd6...3b5
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå