Bokdamen Skrevet 19. desember 2021 #1 Skrevet 19. desember 2021 Skulle lage ripsgele i går for første gang. Dett gikk lenge veldig bra, og det smakte godt. Stivnet ikke på første test i kjøleskapet, så tilsatte litt mer sukker og så gikk det galt. Jeg tror jeg kokte det for lenge/hardt etter å tilsatt mer sukker (ble plutselig litt hektisk med hypre unger). Fikk ikke smakt skikkelig på det før det var på glass og kjølt ned, men det er «overkaramellisert», alt for mørkt og den friske smaken er borte. Hva skjedde, kokte jeg det ihjel?
AnonymBruker Skrevet 19. desember 2021 #2 Skrevet 19. desember 2021 For mye sukker og for mye varme. Skal ærlig innrømme at jeg bruker litt syltepulver. Klarer geletesten, og alt det der. Men det krever litt mer presisjon og tid, og innimellom bommer man likevel. Anonymkode: 73e7c...a02
Bokdamen Skrevet 19. desember 2021 Forfatter #3 Skrevet 19. desember 2021 AnonymBruker skrev (6 timer siden): For mye sukker og for mye varme. Skal ærlig innrømme at jeg bruker litt syltepulver. Klarer geletesten, og alt det der. Men det krever litt mer presisjon og tid, og innimellom bommer man likevel. Anonymkode: 73e7c...a02 Takk for tips, det blir definitivt syltepulver neste gang 😣 Men for mye varme, snakker vi da for høy varme, eller varme over for lang tid?
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå