Gå til innhold

Kokebok i julegave. Forslag ?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg tenkte at datteren min skal få kokebok i julegave. Hun elsker matprogrammer, men i praksis er hun på nullpunkter. Hun ønsker å komme i gang med å lære, men det blir helst med snakket. Hun et 26. 

Noen som har forslag til en kokebok som er overkommelig for en nysgjerrig nybegynner? 

Anonymkode: be2e3...c4e

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Kokkelære av Tom Victor Gausdal. Den er laget for å kunne være grunnbok for yrkesfagelevene som vil bli kokker. Den inneholder både enkle og avanserte retter, og har masse gode forklaringer. Særlig det siste gjør at jeg vil anbefale den til en nysgjerrig nybegynner. En annen fin ting er at du får mange enkeltoppskrifter, ikke bare hele retter, slik at du for eksempel kan slå opp brokkoli for å finne noe godt å gjøre med den. 

  • Liker 2
Skrevet

Hummus & granateple. Elsker den kokeboka. Den som blir mest brukt av alle jeg har 

Anonymkode: 1cc91...3b9

  • Liker 2
Skrevet

Hvis hun er veldig nybegynner, kan du jo gi Norges største matblogger Trine sin kokebok for unge kokker

Ellers har Trine gitt ut denne kokeboken HVERDAGSMAT som også er full av god mat. Hun har et par kokebøker til. 

  • Liker 1
Skrevet
Million skrev (9 timer siden):

Hvis hun er veldig nybegynner, kan du jo gi Norges største matblogger Trine sin kokebok for unge kokker

Ellers har Trine gitt ut denne kokeboken HVERDAGSMAT som også er full av god mat. Hun har et par kokebøker til. 

Du kan ikke gi en nybegynner bøker som legger til rette for å feile. Matbloggere i Norge tjener nok sine hensikter som inspirasjon hentet fra bilder, men det de gjør er å oversette oppskrifter fra engelsk til norsk. Og jeg ser at de endrer mengdene av ulike ting (spesielt ting som gjær og krydder) i slik grad at oppskriften ikke lengre gir mening, trolig fordi de ikke i særlig grad mestrer engelsk. Metodene gir heller ikke alltid mening, der man typisk inkluderer langtekkelige metoder uten effekt og ekskluderer effektive metoder som baking og tørrsteking.

Ts: det beste du kan gi noen som liker mat og ønsker å lære å lage mat er lenker til gode youtube-kokker. Verdien av video som viser konsistens, temperatur og metode er så stor at verdien av gammeldagse kilder til kunnskap som bøker er lav til ikke-eksisterende. Jeg tror ikke å lære å lage mat fra en bok gir mening for noen under 40.

Anonymkode: 49690...318

  • Liker 2
Skrevet

Ida Gran Jansen- Kjempesmart, helt enkelt

Eltefri bakst - Johnsen

Anonymkode: 8f270...70f

Skrevet

Boka til Ellen Aabol! Den burde appellere ift alder og målgruppe: Cj0KCQiA5OuNBhCRARIsACgaiqWG7QW11ovvxKKknukyTDVFzbIj5x8zcTc5Fxp5Vf3WvkizazLDV44aAnSAEALw

Skrevet

Kokebøker er ikke relevante lenger. Ikke gir de læring til nybegynnere heller.

Hva med et kurs i stedet for?

Anonymkode: df67c...faf

Skrevet

Kokkejævel sin nyeste « Hva skal vi ha til middag?» er fin for de som ikke er så drevne på kjøkkenet. « Alt Asiatisk» er kjempebra! «Christer redder hverdagen»  Kokkelære av Tom Victor Gausdal.

  • Liker 1
Skrevet
Gladidagogså skrev (34 minutter siden):

Kokkejævel sin nyeste « Hva skal vi ha til middag?» er fin for de som ikke er så drevne på kjøkkenet. « Alt Asiatisk» er kjempebra! «Christer redder hverdagen»  Kokkelære av Tom Victor Gausdal.

Stemmer for boka til Kokkejævel jeg også. Har brukt min nesten hver dag siden jeg kjøpte den. 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...