AnonymBruker Skrevet 14. desember 2021 #1 Skrevet 14. desember 2021 Sånn lang marsipanrull Bortsett fra marsipankake.. Anonymkode: 3fafc...4fb
solmåneogstjerner Skrevet 14. desember 2021 #2 Skrevet 14. desember 2021 Deler det opp i biter og så spiser barna det. Mye billigere enn marsipan i godteriavdelingen. Barna elsker marsipan. Selv liker jeg det ikke.
AnonymBruker Skrevet 14. desember 2021 #3 Skrevet 14. desember 2021 Spise rett opp Anonymkode: 99133...9da 2
AnonymBruker Skrevet 14. desember 2021 #4 Skrevet 14. desember 2021 Lager mindre biter og dypper i mørk sjokolade. Anonymkode: dd9c7...5f2
AnonymBruker Skrevet 14. desember 2021 #5 Skrevet 14. desember 2021 Lager troika marsipankuler med sjokolade Anonymkode: 82bcb...c4b
AnonymBruker Skrevet 14. desember 2021 #8 Skrevet 14. desember 2021 Boller: https://www.koket.se/mitt-kok/roy-fares/saffransbullar-med-fordeg (bruker marsipan i stedet for mandelmasse i fyllet) Anonymkode: 08640...a0e 1
AnonymBruker Skrevet 14. desember 2021 #9 Skrevet 14. desember 2021 Jeg kjøper gjerne en mørk sjokolade alla denne f.eks eller andre typer med havsalt og legger marsipan over, 2 i en komboen er bare kanondigg! Anonymkode: 9710a...86e
Brunhilde Skrevet 15. desember 2021 #10 Skrevet 15. desember 2021 Knar inn Tia Maria, ruller kuler og dypper i mørk sjokolade. Og hvis jeg ikke gidder det, så ruller jeg kuler som får en mokkabønne på toppen. 😊 1
AnonymBruker Skrevet 15. desember 2021 #11 Skrevet 15. desember 2021 Brunhilde skrev (4 timer siden): Knar inn Tia Maria, ruller kuler og dypper i mørk sjokolade. Og hvis jeg ikke gidder det, så ruller jeg kuler som får en mokkabønne på toppen. 😊 Først smelter du sjokoladen? Og så stikker du gaffel i marspianbolla og dypper den i sjokolade? Over på tallerken og så stivne i kjøleskap? Anonymkode: 3fafc...4fb
Brunhilde Skrevet 15. desember 2021 #12 Skrevet 15. desember 2021 AnonymBruker skrev (45 minutter siden): Først smelter du sjokoladen? Og så stikker du gaffel i marspianbolla og dypper den i sjokolade? Over på tallerken og så stivne i kjøleskap? Anonymkode: 3fafc...4fb Jeg kjøper overtrekksjokolade fordi jeg er for lat til å lære meg temperering. Jeg legger kula på gaffelen, dypper og fisker opp igjen uten å stikke. Legger på bakepapir og lar stivne et kjølig sted. Så oppbevares de i bokser i kjøleskapet til de plutselig, på helt magisk vis, er spist opp. 3
AnonymBruker Skrevet 15. desember 2021 #13 Skrevet 15. desember 2021 Har en liggende i skuffen på kontoret. I tillegg lager vi figurer til jul og kuler dyppet i sjokolade og kakestrø til påske. Anonymkode: ac0ae...eab
AnonymBruker Skrevet 15. desember 2021 #14 Skrevet 15. desember 2021 Marsipanchips Søte 400 g ekte marsipan Pynt: sukker og kanel Skjær marsipanrullen i skiver. Pass på å få dem noenlunde jevnt tynne. Legg skivene på bakepapirdekkede stekeplater. Strø over sukker og kanel. Stekes midt i ovnen ved 180°C i ca 8 min (pass nøye på at kakene ikke blir for brune). Avkjøles på rist. Salte 375 g ekte marsipan Topping/Krydderurter 1 Frisk basilikum 1 Frisk timian 1 Frisk rosmarin 1 flaksalt 1 dl olje (raps- eller solsikkeolje) Skjær marsipanen I tynne skiver på ca. 2mm. Legg skivene på et bakepapirkledt stekebrett. Stek marsipanchipsen på 180° C i 8-10 min. inntil de er gyllene. Følg godt med under steketiden så de ikke blir for hardt stekt. La marsipanchipsen avkjøle i ca. 5 min. når de er ferdige. Pense chipsene med en smaksnøytral olje og dryss over flaksalt. Finhakk krydderurtene og dryss over. Marsipankonfekt 200 g marsipan 2 ss bringebærsyltetøy 150- 200 g hakket sjokolade til dypping(bruker Coop kokesjokolade) Evt knuste frysetørkede bringebær til pynt Bland sammen marsipan og bringebærsyltetøy til en jevn blanding. La marsipanen få hvile i kjøleskapet en halv times tid, slik at den blir enklere å jobbe med. Form marsipanen til passende kuler eller hjerter. Smelt sjokoladen over vannbad, og dypp marsipanen i den smeltede sjokoladen. Bruk en sjokoladegaffel/dyppegaffel eller vanlig gaffel. «Rist» av overflødig sjokolade og legg konfekten over på et stykke bakepapir. Dryss på eventuell pynt før sjokoladen stivner. Oppbevares kjølig. Anonymkode: 6265e...13c
AnonymBruker Skrevet 15. desember 2021 #15 Skrevet 15. desember 2021 http://halvtomtglass.blogspot.com/2009/12/stekt-marsipan-kake-pa-1-2-3.html?m=1 Anonymkode: 78254...3f6
Butter Skrevet 15. desember 2021 #16 Skrevet 15. desember 2021 (endret) Troika spiser den som den er evt med sjokoladetrekk Synes også den er god som en «sandwich» med tørket fiken og evt sjokolade. Lagde også noe ala dette en gang- nydelig - så mer pga tidsklemmen jeg ikke har lagd igjen.., https://www.bakelyst.no/oppskrift/smatt-og-godt/marinerte-fikenkuler/ Endret 15. desember 2021 av Butter
Arkana Skrevet 15. desember 2021 #17 Skrevet 15. desember 2021 I tillegg til en del av det som er nevnt bruker jeg det til: - kardemommesnurrer - Prices kjernemelkshorn - en type julekonfekt hvor man tar en daddel og fjerner steinen, legger en bit marsipan i hullet og en halv valnøtt oppå
AnonymBruker Skrevet 15. desember 2021 #19 Skrevet 15. desember 2021 Bruker det i kaker som kanelknuter og Sarah Bernhard og til konfekt og desserter. Anonymkode: 11f0c...0b9
AnonymBruker Skrevet 15. desember 2021 #20 Skrevet 15. desember 2021 Har en rund kule helt innerst i «cake pops» Anonymkode: 4f81a...199
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå