Gå til innhold

Hvit saus til fiskeboller?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Fiskemannen. 500 gr. Hvor mye saus, mest fiskebollekraft eller melk? H ør mye hv.mel?

Anonymkode: d015e...4ac

Skrevet (endret)
AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Fiskemannen. 500 gr. Hvor mye saus, mest fiskebollekraft eller melk? H ør mye hv.mel?

Anonymkode: d015e...4ac

Hvor mange skal ha mat?

Poteter som er metningsgarnityr?

Annen siderett/grønnsaker?

5o/50 smør og mel til en roux som ikke skal brunes, og så begynner du å spe ut med melk og kraften du har. Smaksett med muskat, salt og pepper.

 

Endret av O.G.
Skrevet

50/50 kraft og melk. Ca. 30 g. hvetemel evt. ca. 5 g. pr. dl. saus. 

Skrevet

Det kommer jo helt an på hvor mye saus du vil ha. 

Jeg pleier å ha 3/5 eller 3/4 kraft, resten melk. 

2 ss smør og to ss mel pr 4 dl væske. Jeg pleier å doble oppskriften, slik at det blir rett i underkant av 1 liter (men jeg aner ikke hvor mange du lager til). 

Anonymkode: 61d2b...85c

Skrevet

Jeg laget det i stad, og som alltid på slump 😛 Smelte en stor dæsj smør, riste oppi litt mel, så melk til passe konsistens. Gjerne en skvett lake eller litt salt.

Anonymkode: f1e98...e77

  • Liker 1
Skrevet

Jeg bruker all kraften som er i pakken og tilsetter melk til det blir passe. 

Anonymkode: d66b3...4c9

Skrevet
AnonymBruker skrev (6 minutter siden):

Fiskemannen. 500 gr...................

Anonymkode: d015e...4ac

 

AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

.....................

2 ss smør og to ss mel pr 4 dl væske. Jeg pleier å doble oppskriften, slik at det blir rett i underkant av 1 liter (men jeg aner ikke hvor mange du lager til). 

Anonymkode: 61d2b...85c

500g fiskeboller begrenser jo antall man kan lage til ganske betraktelig.  Sånn omtrent 3 eller 4 kan man jo elegant anta.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...