AnonymBruker Skrevet 16. desember 2021 #41 Skrevet 16. desember 2021 For å si det sånn, de sier mennesker smaker likt som svin…. Anonymkode: 833d7...598
Minya Skrevet 16. desember 2021 #42 Skrevet 16. desember 2021 Det er helt ærlig vanskeligere å koke spaghetti riktig enn det er å lage pinnekjøtt. Kjøp enten ferdig utvannet, eller vann ut en passe porsjon i 24 timer, bytt vann én gang. Beregn ca 500g per person. Bruk damprist i en kjele og legg pinneribbene oppå, hell på vann så det dekker dampristen, legg på lokk og sett plata på 1/2 styrke, senk temperaturen til 1/3 styrke etter en times tid eller så. Skal du koke i en bred kjele, bør du sette på ei klokke og etterfylle vann en gang i timen så det ikke tørrkoker. La det stå og dampe seg i minst tre timer, helst fire. Servér med poteter og kålrotstappe. Mandelpotet er vanlig, men det funker helt greit med hvilken som helst type potet. Jeg er vokst opp med både pinnekjøtt og ribbe i jula, så jeg er i grunnen vant med begge deler. De smaker helt forskjellig og jeg synes det har mer med dagsformen å gjøre hva jeg foretrekker. Ribbe er mer som kjøttfullt bacon med lite salt, mens pinnekjøtt skal smake salt sau. Ble helt satt ut da jeg fant ut at familien til HrMinya spiser kalkun på julaften oO Det er jo nyttårsmiddag det! 😛 2
Gjest Chiroptera. Skrevet 16. desember 2021 #43 Skrevet 16. desember 2021 AnonymBruker skrev (5 minutter siden): For å si det sånn, de sier mennesker smaker likt som svin…. Anonymkode: 833d7...598 Nei, kalv.
Honey Dew Skrevet 16. desember 2021 #44 Skrevet 16. desember 2021 Pinnekjøtt er jo det enkleste å lage. Dvs det lager seg selv. 1
Djungelvrål Skrevet 16. desember 2021 #45 Skrevet 16. desember 2021 AnonymBruker skrev (7 timer siden): Ts her Nå har jeg kjøpt en pakke med fjordland pinnekjøtt. Blir spist i ettermiddag Det blir spennende 😅 Anonymkode: 80ab1...76f Du vet at du må vanne ut i minst 24 timer og bytte vann en gang?
Brunhilde Skrevet 16. desember 2021 #46 Skrevet 16. desember 2021 Peonjenta skrev (11 minutter siden): Du vet at du må vanne ut i minst 24 timer og bytte vann en gang? Du vanner da ikke ut en Fjordland-middag? Ellers er det med utvanning av pinnekjøtt en smakssak. Vi vanner ut i max 12 timer, da blir pinnekjøttet slik vi liker det aller best. 4
AnonymBruker Skrevet 17. desember 2021 #47 Skrevet 17. desember 2021 Chiroptera. skrev (16 timer siden): Nei, kalv. Nei, svin! Menneske deler veldig mye likt med svin Anonymkode: 833d7...598
AnonymBruker Skrevet 17. desember 2021 #48 Skrevet 17. desember 2021 Hadde aldri blitt jul uten pinnekjøtt. Skjønner ikke folk som spiser ribbe til jul. Det smaker jo ingenting. Anonymkode: 3d862...f76 3
AnonymBruker Skrevet 17. desember 2021 #49 Skrevet 17. desember 2021 Jeg dør! For det første spør du hva noe smaker. Altså hallo, det er ikke så mye som smaker som pinnekjøtt. Så om det er bedre enn ribbe. Det finnes jo ingen fasit! Og så sier du at du ikke klarer å følge oppskriften på pinnekjøtt? Det er bare å legge pinner i bunnen av en kjele med litt vann og legge pinnekjøttet oppå! 🤣🤣🤣 Helt utrolig at vår art har overlevd når nivået hos enkelte er på minussiden. Anonymkode: ea118...237 1
AnonymBruker Skrevet 17. desember 2021 #50 Skrevet 17. desember 2021 Brunhilde skrev (21 timer siden): Du vanner da ikke ut en Fjordland-middag? Ellers er det med utvanning av pinnekjøtt en smakssak. Vi vanner ut i max 12 timer, da blir pinnekjøttet slik vi liker det aller best. Fjordland skal jo varmes i kokende vann. 😏 Anonymkode: ea118...237
AnonymBruker Skrevet 17. desember 2021 #51 Skrevet 17. desember 2021 Det er rett og slett blasfemi at du sidestiller pinnekjøtt med ribbe!! Anonymkode: 13288...273
AnonymBruker Skrevet 17. desember 2021 #52 Skrevet 17. desember 2021 Jeg er oppvokst med ribbe på julaften, men jeg syns pinnekjøtt er bedre. Jeg liker salt mat og elsker kålrotstappe. Men det er ribbe som er julemat og det blir ikke jul uten lukten av ribbe og surkål. Pinnekjøtt kan jeg spise hele året, det er ikke spesielt julemat for meg. Anonymkode: b38fb...fcb
AnonymBruker Skrevet 17. desember 2021 #53 Skrevet 17. desember 2021 Pinnekjøtt er da også ribbe, selv om det ikke er svineribbe. Anonymkode: 988ad...fe5 1
AnonymBruker Skrevet 17. desember 2021 #54 Skrevet 17. desember 2021 Er smaken noe i nærheten av lammelår? Anonymkode: 0ab20...d22
AnonymBruker Skrevet 17. desember 2021 #55 Skrevet 17. desember 2021 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Er smaken noe i nærheten av lammelår? Anonymkode: 0ab20...d22 Nei Anonymkode: ea118...237 2
AnonymBruker Skrevet 17. desember 2021 #56 Skrevet 17. desember 2021 Jeg ELSKER pinnekjøtt. Elsker at det er salt og mørt. 🤤 Anonymkode: c85a4...8c9 2
AnonymBruker Skrevet 17. desember 2021 #57 Skrevet 17. desember 2021 AnonymBruker skrev (På 16.12.2021 den 12.29): Ts her Nå har jeg kjøpt en pakke med fjordland pinnekjøtt. Blir spist i ettermiddag Det blir spennende 😅 Anonymkode: 80ab1...76f AnonymBruker skrev (På 16.12.2021 den 12.30): Er fjordland røkt pinnekjøtt eller urøkt? Smaker fjordland likt som det pinnekjøttet du vil kalle perfekt laget? Ts Anonymkode: 80ab1...76f Oh no no no, selvfølgelig er ikke Fjordland pinnekjøtt det samme som det vi andre spiser på julaften! Det blir som å sammenligne grandiosa med en ekte italiensk pizza. Ja, det er "det samme" men selvfølgelig er det ikke det samme. Hvis du kjøper "Fjordland indrefilet" så får du selvfølgelig ikke noe som matcher en perfekt stekt indrefilet med tilbehør heller. Det smaker "helt ok" og smaker "pinnekjøtt" så du finner ut om du liker det eller ikke, men det er mye bedre om man lager alt fra bunnen.... Anonymkode: e7e17...b1b 1
AnonymBruker Skrevet 17. desember 2021 #58 Skrevet 17. desember 2021 Svineribbe forbinder jeg med en stakkars gris i en trang binge, vi har ikke det på julaften. Fåreribbe/pinnekjøtt er sau/lam som har gått fritt på fjellet, derfor smaker det mye bedre på alle plan. Vi spiser alltid fåreribbe på julaften. Yes Anonymkode: 47a87...77b
AnonymBruker Skrevet 18. desember 2021 #59 Skrevet 18. desember 2021 AnonymBruker skrev (13 timer siden): Jeg er oppvokst med ribbe på julaften, men jeg syns pinnekjøtt er bedre. Jeg liker salt mat og elsker kålrotstappe. Men det er ribbe som er julemat og det blir ikke jul uten lukten av ribbe og surkål. Pinnekjøtt kan jeg spise hele året, det er ikke spesielt julemat for meg. Anonymkode: b38fb...fcb Du kan jo spise ribbe også hele året 😅 Anonymkode: 3d862...f76
AnonymBruker Skrevet 18. desember 2021 #60 Skrevet 18. desember 2021 AnonymBruker skrev (50 minutter siden): Du kan jo spise ribbe også hele året 😅 Anonymkode: 3d862...f76 Nei, det er julemat for meg. Det er ikke pinnekjøtt. Anonymkode: b38fb...fcb
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå