Gå til innhold

Erfaring med perfekt svor på ribba med varmepistol?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Som overskriften sier! Noen som har testet dette ut?

Med vanlig verktøy varmepistol fra elsker biltema. Altså kke slike som selges til kjøkkenbruk. (De er vel forøvrig flamme som kommer ved bruk)

Anonymkode: bfb15...b32

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg var for mange år siden invitert på førjulsmiddag hos noen som brukte varmepistol. For å gjøre en lang historie kort - det endte med at vi spiste ribbe uten svor. Svoren ble nemlig veldig brent.

Personlig slår jeg et slag for Metode 2 hos Hobbykokken (ribba legges ett til to døgn i natron-salt-lake og langtidsstekes på lav varme)

Jeg har gjort dette de gangene jeg selv har laget ribbe, og har fått sprø og tannvennlig svor samt saftig ribbe hver eneste gang. Det beste av alt er at den nærmest lager seg selv, og man trenger bare å følge litt med de siste 20 minuttene når varmen er skrudd opp. 

  • Liker 3
Skrevet

Varmepistol er litt vanskelig hvis du ikke er vant til å bruke den. Skismørebrenner (eller Créme Brulée brenner) er enklere å kontrollere. Gammelt knep som fungerer bra, men bruk litt tid så du ikke brenner svoren.

Skrevet

Nei men har ikke all svoren sprødd seg når ribba er ferdigstekt holder det med noen minutter under grill. Vær forsiktig og følg med så den ikke blir brent

Anonymkode: f2cff...d7a

Skrevet

Bruk heller grillelementet i stekeovnen. Men hold godt øye med tiden. Bruker du varmepistol, blir svoren garantert brent uansett om du gjør det i bare ett par sekunder.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...