Gå til innhold

Beste triks på kjøkkenet


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har dere lært av en proff, lest det et sted eller bare sett det? Hva er det beste hobbykokketrikset dere har i ermet, som er funksjonelt og dere bruker masse til hverdags og fest? 

Anonymkode: 8acc6...18a

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Å smake seg fram og lære seg å balansere smaker og hvordan man gjør det. Dette har jeg både lest meg til og prøvd meg fram til. 

Søtt, salt, syrlig og umami - helt essensielt. 

Anonymkode: 32a19...081

  • Liker 3
Skrevet

Temperere kjøttet før man steker det.

Stek i smør, aldri olje.

Anonymkode: cd5c8...3b0

Skrevet (endret)

Edit: Jeg klarer tydeligvis verken lese eller huske hvilken tråd det er jeg befinner meg i. Helt håplaus i dag!

Men for å svare på trådens tema:

- en teskje fennikelfrø (støtt eller hel) i tomatsaus til pasta
- en spiseskje gjærekstrakt i bolognese-saus for mer umami
- hvile etter steking av kjøtt. Helt utrolig hva ti minutters hvile kan gjøre!
- brunet smør i gulrotkake og brownies
- langtidsheving av gjærbakst
- ved baking: gram og kilo i stedet for desiliter og te- og spiseskje
- (digitalt) steketermometer er gull verdt
- lær å kjenne din stekeovn (ujevn og/eller varierende temperatur, kjøligere/varmere soner)
 

 

Endret av Hunter7
  • Liker 4
Skrevet

Å steke for det meste i olje, og så ha i smør/melange tilslutt. Det gir den beste stekingen og smaken. 

  • Liker 1
Skrevet

Pastavann i pastasausen

Anonymkode: d6e54...160

Skrevet

Hvis jeg koker mange egg, beholder jeg en liten del av vannet (som ble brukt til nedkjøling) i kjelen, så tar jeg på lokket og rister litt. Da er eggeskallet enkelt å fjerne.

Skrevet

•Frys ned hele hvitløksfedd(slipper å skreller hver gang man skal bruke og reduserer matsvinn ) Skreller den slik https://www.kk.no/livstil/skrell-hvitloken-pa-10-sekunder/67862061

 

•Skal man lage en rett med mye løk bruker jeg dette trikset for å skrelle

1. Kok dem i 1 minutt. 
2. Legg dem så rett i kaldt isbad.  
3. Kutt av toppen på løken og klem/dra skallet av.

•Fjerning  av avocadosteinen

https://www.vgtv.no/video/220393/avokado-trikset-du-boer-kunne?utm_source=portal-share-button

•Bløtlegger linser/belgfrukter/nøtter etc i kokende vann og ikke i kaldt vann. De er da klare til bruk etter 20 min i stedet for et døgn

Anonymkode: 74d22...c90

  • Liker 1
Skrevet

En teskje sukker i enhver tomatisert saus. Litt  ekstra smør. 

Anonymkode: 2102e...bf2

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...