AnonymBruker Skrevet 11. desember 2021 #1 Skrevet 11. desember 2021 Ønsker tips til oppskrifter! Det kan være enkle oppskrifter eller de kan være avanserte! Har lyst til å lære nye retter, og det er mye spennende på nett men er flere ganger jeg har testet ut oppskrifter som rett og slett ikke har vært gode.. Er ekstra glad i indisk og ellers retter med mye smak, men alle tips tas imot 😄 Anonymkode: b478d...cfb
AnonymBruker Skrevet 11. desember 2021 #2 Skrevet 11. desember 2021 AnonymBruker skrev (1 time siden): Ønsker tips til oppskrifter! Det kan være enkle oppskrifter eller de kan være avanserte! Har lyst til å lære nye retter, og det er mye spennende på nett men er flere ganger jeg har testet ut oppskrifter som rett og slett ikke har vært gode.. Er ekstra glad i indisk og ellers retter med mye smak, men alle tips tas imot 😄 Anonymkode: b478d...cfb Chana masala 1 ss nøytral olje 1 stk liten løk, finhakket 1 stk hvitløksfedd 0.5 ss malt koriander 1 ts spisskumen 0.5 ts malt gurkemeie 1 ts finhakket fersk ingefær 1 stk grønn chili 2 stk tomater (flådd og hakket) 1 stk boks kikerter 0.5 ts garam masala Salt sitronsaft Frisk koriander Ha fettet i pannen og fres løken på medium varme til den er myk og gyllen, ca 6 - 7 minutter. Ha i hvitløken og fres ytterligere ett minutt. Tilsett malt koriander, gurkemeie og spisskumen. Rør inn de hakkede tomatene, chili og ingefær. La det koke i noen minutter. Tilsett kikertene og vann til en konsistens du liker. La det trekke under lokk på lav varme i ca 5 minutter. Smak til med garam masala, salt og sitronsaft og i la det trekke i ytterligere 5 minutter. Dryss over finhakkete, friske korianderblader. Serveres med ris, helst basmatiris. Tikka masala med blomkål 1 stk blomkål 1 stk liten boks røde linser 1 boks kikerter 1 stk rødløk 3 fedd hvitløk 1 stk chili 3 ss olje 1 ss revet ingefær 1,5 ss tandoori masala 1/2 ss paprikakrydder 2,5 dl kokosmelk 1 boks hakkede tomater 1/2 ts sukker 1 ts salt 1 skvis sitron Persille eller koriander Hell både linser og kikerter over i et dørslag, og skyll de godt i kaldt vann. La vannet renne av mens du gjør klar grønnsakene. Finhakk rødløk, hvitløk og chili (fjern steinene). Skrap skallet av en liten bit med ingefær og finriv den på et råkostjern. Del blomkålen i to, plukk av buketter som så deles i 4-6 biter, avhengig av størrelsen. Kok ris etter anvisning på pakken. Varm opp en gryte med olje. Ha i rødløk, hvitløk og chili, og la det surre noen minutter til løken begynner å bli myk. Tilsett revet ingefær, tandoori masala og paprikakrydder, og la det frese noen sekunder før du blander inn blomkålbitene. Blomkålbitene kan gjerne godgjøre seg et lite minutt i gryten før du tilsetter en boks med hakkede tomater, kokosmelk og litt sukker. La tikka masalaen koke i 10 minutter, slik at de gode smakene får utviklet seg. Skal du servere nanbrød til passer det fint å forvarme ovnen mens gryten putrer. Hver obs på at disse dersom du ønsker et glutenfritt alternativ! Ha linsene og kikertene i gryten, og la gryten få putre i et par minutter til. Smak til med salt og sitronsaft. Server en deilig vegetarvariant av tikka masala, sammen med ris, nanbrød og et dryss av persille eller koriander. Håper det smaker! Server med ris eller nan Libanesisk moussaka 1 kg aubergine, skrelt i zebramønster og skjært i terninger på 1-1,5 cm 1 dl + 2 ss olivenolje 1 løk, finhakket 5 hvitløksfedd, finhakket 2 ts malt allehånde 1 ts malt kanel 800 g flådde tomater, hakket (friske eller hermetiske) 1 dl vann 2 ts sukker 1 ss sitronsaft 2x400 g bokser hermetiske kikerter( skylt og avrent) finhakket bladpersille, til servering salt og pepper Sett ovnen på 230 grader, varmluft. Skrell aubergine i zebramønster og skjær i terninger på ca. 1,5 cm. Det er ikke så nøye akkurat hvordan dette går til så lenge bitene er omtrent like store. Bland med 1 dl olivenolje og litt salt. Fordel på 2 stekebrett og stek henholdsvis høyt og midt i ovnen til auberginene er nesten, men ikke helt myke (de skal ferdigkokes i tomatsausen), ca. 15 minutter. Slipp ut damp og vend en gang eller to underveis. Sett til side. Fres løk i 2 ss olivenolje i en tykkbunnet kasserolle på lav/medium varme til den er myk, men ikke har fått farge, 10-15 minutter. Ha i hvitløksfedd, allehånde, kanel og litt salt og pepper. Fres videre i ett minutt og tilsett tomat, vann og sukker. Bland godt sammen, kok opp og la putre under lokk i 10-15 minutter så smakene får satt seg litt. https://www.vegetarbloggen.no/2017/05/15/kremet-daal/#wprm-recipe-container-28146 http://juliesmatblogg.no/2016/04/05/vestafrikansk-peanottsuppe/ https://www.etkjokken.com/2019/06/falafel-oppskrift-midtosten/ Anonymkode: 48cff...b68 3
AnonymBruker Skrevet 11. desember 2021 #3 Skrevet 11. desember 2021 AnonymBruker skrev (3 timer siden): Chana masala 1 ss nøytral olje 1 stk liten løk, finhakket 1 stk hvitløksfedd 0.5 ss malt koriander 1 ts spisskumen 0.5 ts malt gurkemeie 1 ts finhakket fersk ingefær 1 stk grønn chili 2 stk tomater (flådd og hakket) 1 stk boks kikerter 0.5 ts garam masala Salt sitronsaft Frisk koriander Ha fettet i pannen og fres løken på medium varme til den er myk og gyllen, ca 6 - 7 minutter. Ha i hvitløken og fres ytterligere ett minutt. Tilsett malt koriander, gurkemeie og spisskumen. Rør inn de hakkede tomatene, chili og ingefær. La det koke i noen minutter. Tilsett kikertene og vann til en konsistens du liker. La det trekke under lokk på lav varme i ca 5 minutter. Smak til med garam masala, salt og sitronsaft og i la det trekke i ytterligere 5 minutter. Dryss over finhakkete, friske korianderblader. Serveres med ris, helst basmatiris. Tikka masala med blomkål 1 stk blomkål 1 stk liten boks røde linser 1 boks kikerter 1 stk rødløk 3 fedd hvitløk 1 stk chili 3 ss olje 1 ss revet ingefær 1,5 ss tandoori masala 1/2 ss paprikakrydder 2,5 dl kokosmelk 1 boks hakkede tomater 1/2 ts sukker 1 ts salt 1 skvis sitron Persille eller koriander Hell både linser og kikerter over i et dørslag, og skyll de godt i kaldt vann. La vannet renne av mens du gjør klar grønnsakene. Finhakk rødløk, hvitløk og chili (fjern steinene). Skrap skallet av en liten bit med ingefær og finriv den på et råkostjern. Del blomkålen i to, plukk av buketter som så deles i 4-6 biter, avhengig av størrelsen. Kok ris etter anvisning på pakken. Varm opp en gryte med olje. Ha i rødløk, hvitløk og chili, og la det surre noen minutter til løken begynner å bli myk. Tilsett revet ingefær, tandoori masala og paprikakrydder, og la det frese noen sekunder før du blander inn blomkålbitene. Blomkålbitene kan gjerne godgjøre seg et lite minutt i gryten før du tilsetter en boks med hakkede tomater, kokosmelk og litt sukker. La tikka masalaen koke i 10 minutter, slik at de gode smakene får utviklet seg. Skal du servere nanbrød til passer det fint å forvarme ovnen mens gryten putrer. Hver obs på at disse dersom du ønsker et glutenfritt alternativ! Ha linsene og kikertene i gryten, og la gryten få putre i et par minutter til. Smak til med salt og sitronsaft. Server en deilig vegetarvariant av tikka masala, sammen med ris, nanbrød og et dryss av persille eller koriander. Håper det smaker! Server med ris eller nan Libanesisk moussaka 1 kg aubergine, skrelt i zebramønster og skjært i terninger på 1-1,5 cm 1 dl + 2 ss olivenolje 1 løk, finhakket 5 hvitløksfedd, finhakket 2 ts malt allehånde 1 ts malt kanel 800 g flådde tomater, hakket (friske eller hermetiske) 1 dl vann 2 ts sukker 1 ss sitronsaft 2x400 g bokser hermetiske kikerter( skylt og avrent) finhakket bladpersille, til servering salt og pepper Sett ovnen på 230 grader, varmluft. Skrell aubergine i zebramønster og skjær i terninger på ca. 1,5 cm. Det er ikke så nøye akkurat hvordan dette går til så lenge bitene er omtrent like store. Bland med 1 dl olivenolje og litt salt. Fordel på 2 stekebrett og stek henholdsvis høyt og midt i ovnen til auberginene er nesten, men ikke helt myke (de skal ferdigkokes i tomatsausen), ca. 15 minutter. Slipp ut damp og vend en gang eller to underveis. Sett til side. Fres løk i 2 ss olivenolje i en tykkbunnet kasserolle på lav/medium varme til den er myk, men ikke har fått farge, 10-15 minutter. Ha i hvitløksfedd, allehånde, kanel og litt salt og pepper. Fres videre i ett minutt og tilsett tomat, vann og sukker. Bland godt sammen, kok opp og la putre under lokk i 10-15 minutter så smakene får satt seg litt. https://www.vegetarbloggen.no/2017/05/15/kremet-daal/#wprm-recipe-container-28146 http://juliesmatblogg.no/2016/04/05/vestafrikansk-peanottsuppe/ https://www.etkjokken.com/2019/06/falafel-oppskrift-midtosten/ Anonymkode: 48cff...b68 Tusen hjertelig takk!! Anonymkode: b478d...cfb
AnonymBruker Skrevet 11. desember 2021 #4 Skrevet 11. desember 2021 AnonymBruker skrev (59 minutter siden): Tusen hjertelig takk!! Anonymkode: b478d...cfb Det var så lite så. Er selv glad i mat med mye smaker og elsker å stå på kjøkknet så denne tråden passer meg perfekt. Så perfekt at jeg legger ved noen flere oppskrifter https://matkanalen.tv/serier/veggis-2/marokkansk-sotpotetgryte-med-quinoa/ https://www.etkjokken.com/2017/08/imam-bayildi-tyrkiske-fylte-aubergine-tomat-lok/ Søtpotetgryte med spinat og kikerter 1 stk løk 4 fedd hvitløk 1 ss ingefær, revet og frisk 1 ts gurkemeie 50 g curry paste, rød 4 dl hermetiske tomater, knuste 7.5 grønnsaksbuljong 4 ss peanøttsmør 4 dl kokosmelk 2 stk søtpotet 500 g kikerter salt sukker 1 stk lime 200 g spinat koriander(frisk) 0.5 dl peanøtter(hakkede) olje, nøytral, til steking lime, i båter, til servering Hakk løk og hvitløk. Varm en klunk olje i en tykkbunnet gryte og fres løk og hvitløk blank og myk. Tilsett ingefær, gurkemeie og karripasta. Fres videre under omrøring i et par minutter. Hell i knuste tomater og buljong. Kok opp og la det småkoke i ti minutter. Rør inn kokosmelk og peanøttsmør. Skrell søtpotetene og skjær dem i jevne biter. Ha søtpotetbitene over i gryta og la det småkoke til bitene er helt møre (cirka 15 min). Bland inn kikertene mot slutten av koketiden. Smak til med salt, en klype sukker og noen friske dråper limesaft, og rør til slutt inn spinaten. Dryss over koriander og peanøtter, og server limebåter ved siden av Thaisuppe med mye smak solsikkeolje til steking 1 gul løk 3 fedd hvitløk 1 bit ingefær, ca 4 cm 2 ss rød currypaste 2 bokser kokosmelk 3 dl vann 1 grønnsaksbuljongterning 2 ts soyasaus saft av 1 lime salt, pepper 1 pakke sukkererter 4 små gulrøtter 1/2 rød chili 2 vårløk 100- 140 g risnudler fersk koriander Kjør løk, hvitløk og ingefær i en stavmikser til du får en masse. Varm solsikkeolje i en kjele. Tilsett løkblandingen og stek i cirka ett minutt. Tilsett currypaste og stek i ett minutt til. Tilsett kokosmelk, vann, buljongterning, soyasaus og saft av 1 lime. La suppen koke i 20 minutter uten lokk. Smak til med salt og pepper. Forvell sukkererter. og skjær gulrøtter og sukkererter i tynne staver. Skjær så chili og vårløk i tynne skiver og finhakk koriander. Kok risnudler etter anvisning på pakken. Renn av vannet, tilsett litt solsikkeolje og sett til side. Når nudlene tilsettes suppen bør den serveres umiddelbart. ( Lager du suppen før den skal serveres venter du altså med å koke og tilsette nudlene). Topp suppeskålen med gulrøtter, sukkererter, vårløk, fersk koriander og chili. Rød curry 1 brokkoli 3 gulrøtter (ca 300 g) 1 grønn paprika 3 sjalottløk 3 fedd hvitløk 1/2- 1 rød chili 25 g ingefær 6 ts rød currypaste 1 boks kokosmelk 1 terning grønnsaksbuljong 2 dl vann 2 ts soyasaus (anbefaler sterkt sopp soyasaus kjøpt på internasjonal butikk!) saft av 1 lime fersk koriander vårløk olje til steking salt ris Del brokkoli i buketter, skjær gulrøtter i biter og paprika i strimler. Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili og finriv ingefær. Varm olje i en dyp stekepanne / wokpanne. Stek løk, hvitløk og ingefær et minutt, tilsett chili og currypasta og stek et par minutter til. Ha oppi kokosmelk, grønnsaksbujongterning, vann og soyasaus og kok opp ( under lokk.) Grønnsakene tilsettes etter hvor lenge de trenger å koke i sausen for å bli møre. Det er viktig at grønnsakene fortsatt har fin tyggemotstad når de er ferdige. Start med gulrøtter, før du tilsetter brokkoli og så paprika. Smak til med limesaft. Topp med hakket koriander og vårløk. Servers med ris Anonymkode: 48cff...b68
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå