Gå til innhold

Noen erfarne lefsebakere her?


Anbefalte innlegg

Skrevet (endret)

Sist helg skulle jeg for første gang på mange år prøve meg på å bake krinalefse-. Det ble ingen suksess, deigen ble "kort" (seig) og vanskelig å kjevle jevnt ut. Jeg jobbet meg likevel gjennom hele deigen og laget ferdig lefsene, men ser når jeg nå skulle prøve å bløte dem at de er tynne i midten og tykkere i kantene, og derfor vanskelig å bløte ordentlig.

Jeg smuldret mel, sukker og smør med hendene og arbeidet væske inn i deigen så forsiktig som mulig, likevel ble altså deigen seig. Det er mulig at det ble for mye mel i forhold til væske, selv om deigen kjentes ok ut. Det er også mulig at det ble for kaldt å la den hvile i kjøleskapet. 

Noen erfarne lefsebakere som har noen gode tips å komme med?

Endret av Roci
Feil i tittel

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...