Catbert Skrevet 8. desember 2021 #1 Skrevet 8. desember 2021 Lurer på om jeg kan erstatte smøret med brelett i julekakene, feks sjakkruter? Vil gjøre kakene litt sunnere 😬
Hespe3 Skrevet 8. desember 2021 #2 Skrevet 8. desember 2021 I følge produktinformasjonen kan du bruke Brelett til baking dersom det står smeltet smør/margarin eller matolje i oppskriften. Men er det ikke bedre å bare lage/spise litt mindre av de tradisjonelle julekakene og heller lage noen andre sunnere varianter i tillegg, f.eks. sukkerfri pepperkaker med speltmel? Disse har jeg prøvd selv og de ble gode, men jeg tror du kan doble kryddermengden Her kan du også bytte ut smør med margarin om du foretrekker det. 2
AnonymBruker Skrevet 8. desember 2021 #3 Skrevet 8. desember 2021 Så veldig mye sunnereblir de vel ikke av det uansett. Anonymkode: ba6dd...351 5
AnonymBruker Skrevet 8. desember 2021 #4 Skrevet 8. desember 2021 Margarin fungerer istedet for smør. Pga allergi i huset baker jeg alle julekakene med blå melange. Det funker svært godt. Men et tips er at mange av margarintypene er saltfrie, mens meierismør inneholder litt salt. Så det kan være godt å ha litt salt i. Anonymkode: 5c795...b08 2
Catbert Skrevet 8. desember 2021 Forfatter #5 Skrevet 8. desember 2021 AnonymBruker skrev (39 minutter siden): Så veldig mye sunnereblir de vel ikke av det uansett. Anonymkode: ba6dd...351 Joho! Brelett har 390 kalorier, meierismør har 742 kalorier
Inwe Skrevet 9. desember 2021 #6 Skrevet 9. desember 2021 marykay skrev (20 timer siden): Joho! Brelett har 390 kalorier, meierismør har 742 kalorier Men mindre kalorier betyr jo ikke at det er sunnere.. Det betyr kun at det er mindre kalorier. Per kake vil det heller ikke ha all verden å si, da smør antagelig ikke er hovedingrediensen. 9
AnonymBruker Skrevet 9. desember 2021 #7 Skrevet 9. desember 2021 Nei, det vil ikke bli like godt. Ingenting slår smaken av smør. Anonymkode: 12595...4dd 7
AnonymBruker Skrevet 9. desember 2021 #8 Skrevet 9. desember 2021 AnonymBruker skrev (5 timer siden): Nei, det vil ikke bli like godt. Ingenting slår smaken av smør. Anonymkode: 12595...4dd Smør er så kvalmende og ekkelt Anonymkode: 6f136...728 2
Brunhilde Skrevet 9. desember 2021 #9 Skrevet 9. desember 2021 AnonymBruker skrev (6 timer siden): Nei, det vil ikke bli like godt. Ingenting slår smaken av smør. Anonymkode: 12595...4dd AnonymBruker skrev (37 minutter siden): Smør er så kvalmende og ekkelt Anonymkode: 6f136...728 Og sånn er det bare. Noen liker smør, andre gjør ikke. Jeg hadde ikke giddet å bake julekaker uten smør/margarin (litt avhengig av hva jeg baker). Hvis jeg skal spare kalorier velger jeg andre måter å gjøre det på. 11
AnonymBruker Skrevet 9. desember 2021 #10 Skrevet 9. desember 2021 Hvis du bare skal spise dem selv, kjør på! Hvis du skal servere til andre, nei, på ingen måte, spis heller færre julekaker. Anonymkode: 01490...f49 5
AnonymBruker Skrevet 9. desember 2021 #11 Skrevet 9. desember 2021 Det er ikke det du spiser mellom jul og nyttår som er viktig, det er det du spiser mellom nyttår og jul. Lag kaker med skikkelig smør eller dropp hele baksten. Anonymkode: a5570...d86 9
Gjest Cid Skrevet 10. desember 2021 #12 Skrevet 10. desember 2021 Haha jeg leste først omelett 😝 Det hadde blitt litt av en julekake
skrue Skrevet 11. desember 2021 #13 Skrevet 11. desember 2021 On 12/8/2021 at 1:08 PM, marykay said: Lurer på om jeg kan erstatte smøret med brelett i julekakene, feks sjakkruter? Vil gjøre kakene litt sunnere 😬 Jeg ville ikke ha gjort det. Men, hvorfor ikke prøve? Lag to små porsjoner (1/4 oppskrift feks) og sammenlign. Og, som alltid, det gjør eventuelt kakene litt mindre usunne, ikke litt sunnere
Gjest ABM Skrevet 11. desember 2021 #14 Skrevet 11. desember 2021 marykay skrev (På 8.12.2021 den 13.08): Lurer på om jeg kan erstatte smøret med brelett i julekakene, feks sjakkruter? Vil gjøre kakene litt sunnere 😬 Mange som tror det ja...men hvorfor skulle planteoljer som er kunstig herdet med hydrogen til ustabile molekyler være sunne? Rene giften er det...og og ren katastrofe for folkehelsa..
AnonymBruker Skrevet 11. desember 2021 #15 Skrevet 11. desember 2021 ABM skrev (5 minutter siden): Mange som tror det ja...men hvorfor skulle planteoljer som er kunstig herdet med hydrogen til ustabile molekyler være sunne? Rene giften er det...og og ren katastrofe for folkehelsa.. Dette. Smør er MYE sunnere enn margarin. Og kalorier bestemmer ikke sunnheten av et produkt. Er marshmallows sunnere enn oliven? Anonymkode: 119bb...fd7 7
Gjest ABM Skrevet 11. desember 2021 #16 Skrevet 11. desember 2021 AnonymBruker skrev (16 minutter siden): Dette. Smør er MYE sunnere enn margarin. Og kalorier bestemmer ikke sunnheten av et produkt. Er marshmallows sunnere enn oliven? Anonymkode: 119bb...fd7 Så absolutt...bruker kun meierismør her i huset..
Catbert Skrevet 11. desember 2021 Forfatter #17 Skrevet 11. desember 2021 Ok, alle flisespikkere! 😆 så er det ikke sunnere. Jeg vil bare ha julekaker med færre kalorier. Kommer uansett ikke til å spise mange av de da de skal tas med hjem til mor og far. Prøver både og 🤗 1
AnonymBruker Skrevet 11. desember 2021 #18 Skrevet 11. desember 2021 Kaker som skal bli sprø blir ikke sprø med Brelett. Da må man bruke smør eller Melange. Anonymkode: 69673...a0a
LiseTV Skrevet 11. desember 2021 #19 Skrevet 11. desember 2021 Bruker bare Melange. Smør smaker ekkelt.
Gjest Føsleguri Skrevet 11. desember 2021 #20 Skrevet 11. desember 2021 Jeg tror ikke de blir sprø med Brelett. Fra Brelett.no: "Brelett til baking Brelett egner seg ikke til alle typer baking, men om du har lyst på boller eller vafler, er Brelett godt – både i oppskriften og på selve sluttresultatet! Når det står smeltet smør/margarin eller matolje i oppskriften, kan du anvende Brelett."
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå