AnonymBruker Skrevet 8. desember 2021 #1 Skrevet 8. desember 2021 Hva er det du bare må lage hver gang du skal servere tapas? Anonymkode: 260bb...b7c
Brunhilde Skrevet 8. desember 2021 #2 Skrevet 8. desember 2021 Baconsurrede dadler, hjemmelaget aioli og hjemmebakt focaccia. 3
AnonymBruker Skrevet 8. desember 2021 #3 Skrevet 8. desember 2021 AnonymBruker skrev (1 time siden): Hva er det du bare må lage hver gang du skal servere tapas? Anonymkode: 260bb...b7c Hummus og falafler Focaccia Pan con tomate https://www.etkjokken.com/2016/07/pan-con-tomate-ristet-loff-med-tomat-og-olivenolje/ patatas bravas https://frukt.no/oppskrifter/patatas-bravas/ https://meny.no/oppskrifter/Gronnsaker/Aspargesbonner-med-sitronolje/ https://millasmat.com/salater/tabouleh-fra-libanon Anonymkode: 5224f...fdb
Camillapb Skrevet 9. desember 2021 #4 Skrevet 9. desember 2021 Lakseruller! Wrap, Philadelphia hvitløk, tine krydderost (rød), røket laks, ruccula, agurk🤤 1
Illumi Skrevet 9. desember 2021 #5 Skrevet 9. desember 2021 https://abraskitchen.com/beet-pickled-deviled-eggs/ Men erstatter majonesen med snøfrisk 🙂 1
AnonymBruker Skrevet 10. desember 2021 #6 Skrevet 10. desember 2021 Jeg har prøvd VELDIG mange hummusoppskrifter, men denne er min favoritt: https://cookieandkate.com/best-hummus-recipe/#tasty-recipes-28742-jump-target Koker kikertene selv, men tror dette med å la hvitløken ligge en stund i sitron, og å blande tahini med isvann er gode triks 😄 Ellers er baba ganoush nesten enda bedre om man kan grille auberginen på flammen 😊 Anonymkode: dc444...60e 1
AnonymBruker Skrevet 15. desember 2021 #7 Skrevet 15. desember 2021 Chilliscampi Bacondadler Kjøttboller i tomatsaus potatas bravas saltbakte poteter Miniwrap med snøfrisk og laks og med snøfrisk og spekeskinke Stekt chorizo Bruchetta Vårruller med chillisaus Grillspyd med grønnsaker Kyllingvinger Spansk tortilla Ostefat med nøtter og frukt Aioli Grønn salat Hvitløksbaguetter Focaccia Anonymkode: afca6...8fc 1
AnonymBruker Skrevet 15. desember 2021 #8 Skrevet 15. desember 2021 Kutt squash på langs og stek dem på svak varme i panna til de er myke (med havsalt). Kutt opp fetaost i lange stenger. Rull squashen rundt fetaosten og top gjerne med en litt spicy, tjukk tomatsaus eller olivenolje og balsamico. Anonymkode: 03d21...f47
AnonymBruker Skrevet 17. desember 2021 #9 Skrevet 17. desember 2021 Foccacia Aioli, grønn pesto/urtedressing Saltkokte poteter, patatas bravas Små spyd med søte tomater, runde kuler av mozzarella og basilikum. Baconsurret dadler Oliven Bruchetta Grønn salat, og gjerne noen grønnsaker, frukt og bær fordelt i skåler Et fat med spanske skinker og faste oster. Innimellom også noen myke oster, for eksempel dadler eller pepperkaker m/ blåmuggost. Kjøttboller i spicy tomatsaus Hvitvinsdampet blåskjell Marinert scampi Lefser med ulikt fyll Salte mandler Anonymkode: df8cb...36d
AnonymBruker Skrevet 17. desember 2021 #10 Skrevet 17. desember 2021 Ser ikke mange oppskrifter her da 😅 Anonymkode: 66d39...125 7
AnonymBruker Skrevet 17. desember 2021 #11 Skrevet 17. desember 2021 AnonymBruker skrev (3 timer siden): Ser ikke mange oppskrifter her da 😅 Anonymkode: 66d39...125 Vel, i HI spør ts kun om hva vi bare må lage til tapas. Oppskriftene kan lett googles. Anonymkode: df8cb...36d
AnonymBruker Skrevet 17. desember 2021 #12 Skrevet 17. desember 2021 4 hours ago, AnonymBruker said: Ser ikke mange oppskrifter her da 😅 Anonymkode: 66d39...125 Enig. Hadde håpet på oppskrifter folk har prøvd 😄 Lister med forskjellig tapas finner man jo over alt 🤷🏼♀️ Anonymkode: dc444...60e 2
Brunhilde Skrevet 18. desember 2021 #13 Skrevet 18. desember 2021 AnonymBruker skrev (9 timer siden): Enig. Hadde håpet på oppskrifter folk har prøvd 😄 Lister med forskjellig tapas finner man jo over alt 🤷🏼♀️ Anonymkode: dc444...60e Jeg lager baconsurrede dadler ved å rulle 1/2 - 1 skive nacon rundt og steke i ovn, 220 grader i ca 10 minutter. Focaccia lager jeg etter denne oppskriften fra Trines matblogg. Av og til har jeg oliven og cherrytomater oppå i stedet for rosmarin, det avhenger litt av hva jeg skal servere den til. Om jeg lager den som tilbehør til fiskesuppe har jjeg bare salt på. Aioli lager jeg ut fra en eggeplomme til en, en og halv dl olje. Jeg foretrekker Vita Hjertegodolje, jeg syns lett det blir for mye olivensmak hvis ikke. Bruker et par fedd hvitløk pr eggeplomme og en halv teskje Dijonsennep. Begynner med å vispe eggeplommen sammen med sennep og hvitløk, så sper jeg med oljen mens jeg visper. Smaker til med litt salt, pepper og sitronsaft til slutt. Håper dette var et bedre innlegg enn det første jeg la inn. Kos deg med tapas, det er jo noe av det beste som finnes. 1
AnonymBruker Skrevet 18. desember 2021 #14 Skrevet 18. desember 2021 Brunhilde skrev (2 timer siden): Jeg lager baconsurrede dadler ved å rulle 1/2 - 1 skive nacon rundt og steke i ovn, 220 grader i ca 10 minutter. Focaccia lager jeg etter denne oppskriften fra Trines matblogg. Av og til har jeg oliven og cherrytomater oppå i stedet for rosmarin, det avhenger litt av hva jeg skal servere den til. Om jeg lager den som tilbehør til fiskesuppe har jjeg bare salt på. Aioli lager jeg ut fra en eggeplomme til en, en og halv dl olje. Jeg foretrekker Vita Hjertegodolje, jeg syns lett det blir for mye olivensmak hvis ikke. Bruker et par fedd hvitløk pr eggeplomme og en halv teskje Dijonsennep. Begynner med å vispe eggeplommen sammen med sennep og hvitløk, så sper jeg med oljen mens jeg visper. Smaker til med litt salt, pepper og sitronsaft til slutt. Håper dette var et bedre innlegg enn det første jeg la inn. Kos deg med tapas, det er jo noe av det beste som finnes. Det var jo ikke bare deg JEG mente. Men tittelen er jo "din beste tapasoppskrift" så da sier det meg ikke mye at folk skriver foccacia. Men jeg skjønner jo såklart hva en baconsurret daddel er 😛 Anonymkode: 66d39...125 1
Brunhilde Skrevet 18. desember 2021 #15 Skrevet 18. desember 2021 AnonymBruker skrev (4 minutter siden): Det var jo ikke bare deg JEG mente. Men tittelen er jo "din beste tapasoppskrift" så da sier det meg ikke mye at folk skriver foccacia. Men jeg skjønner jo såklart hva en baconsurret daddel er 😛 Anonymkode: 66d39...125 Jeg tok det ikke som kritikk, og jeg tenkte på at jeg burde gitt oppskriftene, syns det var fint at du minnet på! (Og den focacciaen jeg lenket til er veldig, veldig god ) 1
AnonymBruker Skrevet 18. desember 2021 #16 Skrevet 18. desember 2021 Marinert sopp og asparges 200 g sjampinjong, delt i to eller tre en stor neve ferske aspargesbønner, delt i to marinade: 1/2 dl olivenolje 1/2 dl soyasaus ca 1 ts rød chili, finhakket litt frisk gressløk eller persille, finhakket 2 fedd hvitløk, finhakket 1/2 ts sukker litt kvernpepper + evt litt salt (smak til) 1. Rens og kutt av nederste delen av stilken på sjampinjongene. Del de i 2 eller 3, ettersom hvor store de er, og ha de i en bolle. 2. Skyll og kutt av stilkendene på aspargesbønnene. Kok de såvidt møre i lettsaltet vann, ca 4 min. Skyll de i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen og legg de i bollen sammen med soppen. 3. Bland sammen marinaden og hell denne over sjampinjong og aspargesbønner, bland godt og sett til side i kjøleskap i minst 1 time. Aspargesgalette 1 butterdeigsplate 10 miniasparges dæsj olivenolje litt flaket havsalt nykvernet peppermiks Ta butterdeigen ut av fryseren og la den tine i ca 20 min. Kjevle til den er nesten halvparten så bred. Vask og rens aspargesene. Legg dem side ved side oppå butterdeigen. Spre over et godt dryss med havsalt og nykvernet pepper. Sprinkle over litt olivenolje. Stek deiligheten på 225 grader i 15 min, til den er gyllen, sprø og oppfluffet. Kutt den i biter. Salte mandler 4 dl vann 100 g (ca 1 dl) salt 200 g (ca 5 dl) mandler Kok opp vann. Ha i salt og rør rundt til oppløst. Nekter det å løse seg opp helt, ha i litt mer vann. Så snart saltet er oppløst, ha i mandler og trekk av varmen. La stå i 15-30 minutter, avhengig av hvor salte du ønsker dem. Står de en full halvtime, blir de veldig salte, så det kan lønne seg å prøve litt mindre første gang. Samtidig, forvarm ovnen til 190 grader, over- og undervarme. Renn av mandlene og fordel på et stekebrett kledd med bakepapir. Stek til mandlene begynner å bli lysebrune i midten, 10-12 minutter. Knekk en mandel for å sjekke fargen. De vil fremdeles være litt myke, men blir helt sprø etterhvert som de avkjøles. Avkjøl helt før servering Tomatsalat 8 stk Tomater Modne, evt. forskjellige typer 1/2 stk Rødløk 1 fedd Hvitløk 1 Potte Basilikum Liten 3 ss Olivenolje Extra Virgin 1 ss Balsamico Eddik Maldoon salt Pepper (Nykvernet) Rør sammen en enkel dressing av olivenolje og balsamico. Sak til med salt og pepper og finhakket hvitløk. Kutt tomatene i grove biter eller skiver. Bland sammen finsnittet rødløk, tomater og tilsett dressing. Rett før servering strør du over litt maloon salt og grovhakket eller revet basilikum. Aubergineskiver med tomatsalsa 1 aubergine i skiver Hvitløk Litt olivenolje Tomatsalsa: 4 snackstomater 1/2 løk Saften av 1 lime 2 ss olivenolje Frisk koriander Salt og pepper Fremgangsmåte Stek aubergineskivene på middels varme i olje, gjerne med en båt hvitløk i pannen. Jo lengre steketid, jo rundere og mildere smak. Tomater og løk hakkes i fine terninger. Press over saften av limen tilsett 2 ss god olivenolje og dryss over hakket koriander. Smak til med salt og pepper Anonymkode: 5224f...fdb
AnonymBruker Skrevet 28. desember 2021 #17 Skrevet 28. desember 2021 Den tomatsalaten der skal jeg sannelig prøve 😋 Anonymkode: 260bb...b7c
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå