Gå til innhold

Revisor


Gjest Gjest

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Hei,

jeg skal bli revisor, og har nettopp begynt på utdannelsen :)

Synes du skal lese litt pårevisorforeningens nettsider om revisoryrket, jobbmuligheter og utdannelsesmuligheter.

Det er to måter å få jobb som revisor:

-3 årig revisor på høyskole

-veldig mange siviløkonomer jobber i revisorselskapene

Jeg går på 3-årig revisor. Det er et tøft studium som krever jobbing, og det er karakterkrav på flere av de store eksamenene for å bli autorisert. Man må dessuten ha jobbet i 3 år for å bli autorisert. Når man går på skole er det veldig teoretisk, det er først når du begynner å jobbe at du lærer det praktiske. Du søker deg da som trainne i et revisjonsselskap, og da har de egne kursingsopplegg for de nyutdannede. Det er gode utviklingsmuligheter i yrket, og du kan etterhvert velge å ta HRS (høyere revisor studium) som kun tilbys på BI Oslo og NHH. Det vanlige er at revisjonsselskapene betaler studiet+30-40% lønn mens du videreutdanner deg. Men det er ikke noe krav om å ta HRS for å jobbe som revisor, men reviosjonsselskapene hjelper deg altså som regel økonomisk med videreutdannelsen siden de ser verdien av utdannende medarbeidere.

Jobbmulighetene begrenser seg ikke bare til privat sektor. Alle kommuner i dette landet må ansette en kommunerevisor, dessuten er riksrevisjonen spredt utover landet med avdelinger. Synes selv det virker utrolig spennende å jobbe som revisor i det offentlige, fokus blir i mindre grad på profitt men også å påse at politiske intensjoner blir ivaretatt. Men det kan nok være en utfordring å stri med budsjettene politikerne setter opp, da de litt for ofte er litt for optimistiske mht til hva man skal klare å få ut av hver krone.

Det sies at det er gode jobbmuligheter, men dette er vanskelig å spå noe om. Mengden revisorstudenter er jo temmelig konstant, men det avhenger jo også hvor mange sivøkonomer som velger den retninger og da kan konkurere ut de med revisorutdanninga. Etterspørselen etter revisorer henger også veldig sammen med hvordan regnskapsloven eventuelt blir forandret: hvis det blir strengere/mindre streng regnskapsplikt for småbedrfiter vil det direkte påvirke etterspørselen. Tendensen er imidlertid at vi ikke vil få mindre regnskapsplikt i dette landet (og verden forøvrig). Uansett om du ikke får jobb som revisor, har jeg tro på at det er en utdannelse som kan brukes til annet. Du kan nok få andre økonomistillinger av ymse slag, jobbe som regnskapsmedarbeider ol.

Jeg tror det er et spennende yrke, selvsagt under forutsetning at man ikke er redd for tall ;) Myten er jo at det er så tørt og kjedelig, men det er et variert yrke med mye kundekontakt, samtidig som det er en del rutiner som går igjen. Store utviklingsmuligheter hvis man ønsker det, men ikke noe press på å måtte bli karierrekvinne hvis man ikke ønsker det. Man legger etterhvert opp arbeidsdagen helt selv, og kan jobbe mye hjemmefra hvis man ønsker det. Mye kundekontakt og møter, men også jobbing på egenhånd. Arbeidsmengden er typisk størst første halvår av kalenderåret, da man jobber med årsregnskapet, men forberedelsene og oppfølgingen av kundene starter før nyttår også.

Håper dette var svar på noe av det du lurte på. Gå ellers og snakk med en studieveileder hvis du bor i nærheten av en høyskole som tilbyr revisorutdanning. De kan svare deg bedre :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...