Gå til innhold

Dolly Ducks markedsverdi


- Brian

Anbefalte innlegg

Ettersom begrepet "markedsverdi" tydeligvis er i vinden, og det er på moten å vurdere andre mennesker slik man ville ha vurdert en grillet kylling, lurer jeg på hvordan dette forholder seg i Andeby, der Donald og Dolly fortsatt er kjærester, selv om forholdet iblant blir satt på harde prøver.

Spørsmålet er: Hvorfor?

For ser man på Dolly som et kvekkende individ, har hun ikke mye å bidra med i et forhold; hun er kjedelig, konservativ, dominerende og sjalu, og til tross for at jeg ikke vet hvordan en hun-ands utseende blir vurdert med et kritisk blikk av en hann-and, vil jeg påstå at hun neppe er noen sexbombe. Heller er hun ikke så veldig ung sett med lokale øyne. Altså ikke mye positivt å si om henne.

Donald, derimot, er kanskje ikke verdens rikeste eller den med størst flaks, men han er tross alt en sympatisk and som sikkert også er mer ansvarsfull enn man kan få inntrykk av i fortellingene om livet hans; hadde oppdragelsen av Ole, Dole og Doffen vært helt på jordet, hadde de begynt med småkriminalitet for lenge siden - bortsett fra litt skulking av skolen, er inntrykket man sitter igjen med at de vokser opp til å bli tre fornuftige, unge menn.

Så det finnes sikkert mange andre kvinnelige ender i Andeby Donald kunne ha valgt i stedet for Dolly om han hadde gått inn for det; han har reist jorden rundt, er praktisk anlagt når ting skal fikses, kan umulig sies å være kjedelig, og slektskapet med verdens rikeste and trekker neppe ned Donalds attraktivitet som potensiell partner selv om det fortsatt er uvisst når han kan arve onkelens formue.

Slik at sett under ett, er forskjellen på Donalds og Dollys markedsverdi såpass stor at forholdet ikke burde fungere rent praktisk, og Donald burde definitivt ikke være den som kommer krypende tilbake, eller være sjalu på Fetter Anton; det er jo ingen grunn til å kjempe om Dollys gunst.

Hvorfor er Donald og Dolly da fortsatt kjærester etter så mange år - kan det ha en viss sammenheng med det håpløst gammeldagse begrepet "kjærlighet" ...?

main-qimg-3dd1ab930791e2ad4b3b9acd9502a0

cengb01.JPG

Endret av - Brian
  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Har du lest denne kronikken?

Agnes Bolsø skriver kort og godt om det tynne vitenskapelige grunnlaget Thuen og Kjøs har for uttalelsene sine.

Anonymkode: 27546...0d3

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (21 timer siden):

Har du lest denne kronikken?

Agnes Bolsø skriver kort og godt om det tynne vitenskapelige grunnlaget Thuen og Kjøs har for uttalelsene sine.

Anonymkode: 27546...0d3

Agnes Bolsø (født 4. juni 1953) er en norsk sosiolog, kjønnsforsker og tidligere landbruksforsker. Hun er professor ved Institutt for tverrfaglige kulturstudier ved NTNU, tidligere førsteamanuensis i sosiologi ved ved Senter for kjønnsforskning ved NTNU

 

HAHAHA😂🤪 Nei, dette blir for dumt. Få i det minste inn noen evolusjonsbiologer/evolusjonspsykologer om du vil motstride Thuen og Kjøs.

Anonymkode: e8efa...0de

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...