AnonymBruker Skrevet 1. desember 2021 #1 Skrevet 1. desember 2021 Hender jo man blir invitert og vertskapen bruker vin i maten. Alkoholen blir jo koket bort. Spør av ren nysgjerrighet Anonymkode: 07ecb...76f
AnonymBruker Skrevet 1. desember 2021 #2 Skrevet 1. desember 2021 Null problem. Alkoholen koker bort. Anonymkode: e7970...aa6 7
Dolce Skrevet 1. desember 2021 #4 Skrevet 1. desember 2021 Selvfølgelig. Alkoholen forsvinner fort under koking. Men du er ikke den eneste som lurer på dette. For noen år siden hadde vi noen tidligere kollegaer på middag, og ett par hadde med seg sine to barn. Jeg hadde laget en stor gryte med spaghetti, kjøttdeig og tomatsaus. Tomatsausen hadde putret og kokt i 3,5 timer. Foreldrene ble dypt sjokkert og nesten aggressive da de fikk vite at det var 1,5 dl. rødvin i tomatsausen. At jeg våget å servere noe sånt til barn! I følge dem burde jeg nesten havnet i fengsel for å potensielt ha skadet de stakkars små barna for livet. 10
AnonymBruker Skrevet 1. desember 2021 #5 Skrevet 1. desember 2021 Ja, alkoholen kokes bort, så null problem. Syren i vin øker smaken på maten, spesielt gryteretter, sauser og supper. Anonymkode: b9fb0...fbc 1
AnonymBruker Skrevet 1. desember 2021 #6 Skrevet 1. desember 2021 Nei! ikke all alkoholen koker bort. Det blir igjen bittelitt, så til barn er det OK, men ikke til alkoholikere. https://www.godt.no/aktuelt/i/yvkg7g/fem-kjente-matmyter-du-ikke-skal-tro-paa Anonymkode: 84fbf...853 5
AnonymBruker Skrevet 1. desember 2021 #7 Skrevet 1. desember 2021 Her er et godt blogginnlegg som linker til forskning. https://lassel.blogg.no/1500302047_alkohol_forsvinner_ikke_ved_matlagning.html Anonymkode: 84fbf...853 4
AnonymBruker Skrevet 1. desember 2021 #8 Skrevet 1. desember 2021 3 minutter siden, AnonymBruker said: Nei! ikke all alkoholen koker bort. Det blir igjen bittelitt, så til barn er det OK, men ikke til alkoholikere. https://www.godt.no/aktuelt/i/yvkg7g/fem-kjente-matmyter-du-ikke-skal-tro-paa Anonymkode: 84fbf...853 For noe tull. Vet du hvor mye alkohol det er igjen om du koker ei gryte i 1 time og har brukt 1,5 dl røvin i et totalvolum på 2 l? Modne frukter på treet har en alkoholprosent på 0,6, skal ikke alkoholikere spise frukt? Anonymkode: 8c49c...b3e 5
AnonymBruker Skrevet 1. desember 2021 #9 Skrevet 1. desember 2021 Dolce skrev (3 timer siden): Selvfølgelig. Alkoholen forsvinner fort under koking. Men du er ikke den eneste som lurer på dette. For noen år siden hadde vi noen tidligere kollegaer på middag, og ett par hadde med seg sine to barn. Jeg hadde laget en stor gryte med spaghetti, kjøttdeig og tomatsaus. Tomatsausen hadde putret og kokt i 3,5 timer. Foreldrene ble dypt sjokkert og nesten aggressive da de fikk vite at det var 1,5 dl. rødvin i tomatsausen. At jeg våget å servere noe sånt til barn! I følge dem burde jeg nesten havnet i fengsel for å potensielt ha skadet de stakkars små barna for livet. Meget spesielt. Mine superkristne venner som aldri drikker alkohol godtar til og med rødvin i saus 😅 Anonymkode: 44ab2...b5a 1
AnonymBruker Skrevet 1. desember 2021 #10 Skrevet 1. desember 2021 4 minutter siden, AnonymBruker said: For noe tull. Vet du hvor mye alkohol det er igjen om du koker ei gryte i 1 time og har brukt 1,5 dl røvin i et totalvolum på 2 l? Modne frukter på treet har en alkoholprosent på 0,6, skal ikke alkoholikere spise frukt? Anonymkode: 8c49c...b3e Helt enig, hvis man ikke kan ha vin i maten pga. alkoholen, så er det egentlig ganske mye som alkoholikere ikke kan spise. Til og med kefir må styres unna i så fall. Anonymkode: c6dcb...a93 2
Miranda Bailey Skrevet 1. desember 2021 #11 Skrevet 1. desember 2021 Ja. Det er rus-effekten man er avhengig av som alkoholiker, ikke smaken (selv om det kan være en trigger, men smaken vil neppe være dominerende i en matrett). 5
AnonymBruker Skrevet 1. desember 2021 #12 Skrevet 1. desember 2021 Dolce skrev (4 timer siden): Selvfølgelig. Alkoholen forsvinner fort under koking. Men du er ikke den eneste som lurer på dette. For noen år siden hadde vi noen tidligere kollegaer på middag, og ett par hadde med seg sine to barn. Jeg hadde laget en stor gryte med spaghetti, kjøttdeig og tomatsaus. Tomatsausen hadde putret og kokt i 3,5 timer. Foreldrene ble dypt sjokkert og nesten aggressive da de fikk vite at det var 1,5 dl. rødvin i tomatsausen. At jeg våget å servere noe sånt til barn! I følge dem burde jeg nesten havnet i fengsel for å potensielt ha skadet de stakkars små barna for livet. Var disse foreldrene istand til å knytte skolissene sine selv? Anonymkode: 57e07...d4f
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå