Gjest Gjest Skrevet 10. oktober 2005 #1 Del Skrevet 10. oktober 2005 Jeg er ei 18 år gammel jente som endeliiig har funnet meg helgajobb på bakeri (utsalg) På Lørdagen skal jeg på opplæring. Jeg vil gjøre et godt inntrykk slik at jeg faktisk får beholde jobben. Poblemet er at jeg aldri har jobbet med slikt tidligere og vil gjerne vite litt mer om hva jobben dreier seg om. Spesielt om hvordan kassa i et bakeri er, er den like innviklet som på en butikk? Håper noen som jobber i et bakeri kan gi meg litt informasjon. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Scheherazade Skrevet 10. oktober 2005 #2 Del Skrevet 10. oktober 2005 Kommer jo selvfølgelig an på hvilket bakeri vi snakker om, er det en kjede eller en enkel butikk? Jeg har iallfall jobbet på bakeri/konditoriutsalg, i en av "kjedene" i Bergen, Lie Nielsen heter de. Jobbet i et utsalg, der varene ble kjørt ut, fordi alt lages på bakeriet i en avdeling. Kom på jobb om morgenen, stod stabler med ferske varer i butikken. Smurte rundstykker, smørbrød osv av ferske rundstykker og la i disken. Laget småretter som salater, lasagne osv og satt i disken. Puttet boller, rundstykker og brød på plass, tok ut kaker som eventuelt stod på kjøl fra dagen før, tok ned stoler (hadde servering) og generelt gjorde klart til kundene kom og bakeriet åpnet. Var to om morgenene, en smurte mat og en la på plass varer stort sett. Dette kommer jo selvsagt litt an på hvilket tilbud dere har da, om det er servering, småretter og så videre. Når butikken åpnet, solgte vi varer, ryddet bord, laget ny kaffe (stort sett hele tiden kaffe ja! ), småryddet litt og la flere varer i diskene etter behov. Kassesystemet vårt er ikke særlig innvklet, det baserte seg på PLU-koder, eneste er at det er mange koder å lære med en gang, så går det stort sett greit. Ved stengetid var det å vaske, rydde, tømme butikken for varer, ta opp stoler og generelt gjøre klart til neste dag. Det er nok mye å sette seg inn i med en gang, mye nytt vil det alltid være i ny jobb! Det jeg så på når vi fikk nye var stort sett to ting: -Om de var høflige med kundene, småpratet, ønsket god dag, osv, og de kunne anbefale og svare på spørsmål om varene. Ingen forventer at du skal kunne svare på alle srørsmål med en gang selvsagt, men etter en tid bør du ha en viss oversikt over innhold i kaker, allergimulige kaker og så videre. På slutten var jeg ekspert på alt fra bryllupskaker til julekaker, så dette kommer etterhvert. -Om de var initiativrike, hva gjør de når det ikke er kunder? Bare står og henger, eller finner på ting, som vaske litt her og der, rydde noen bord osv. Vil selvsagt ha sistenevnte. Lykke til, du klarer deg sikkert kjempefint! (Sorry dårlig og rotete skrevet, sprø gjerne om du lurer på noe) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå