Gå til innhold

Kan jeg lage en kake i en gryte?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg har ingen kakeformer, men har gryter med metallhåndtak. Kan jeg putte denne i ovnen og lage en kake i den?

Anonymkode: 44769...e3f

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Hvilket materiale er det i gryten og er det belegg inni den?

Har du navn og bilde på gryten?

Anonymkode: 72e8f...b22

Skrevet
7 minutter siden, AnonymBruker said:

Hvilket materiale er det i gryten og er det belegg inni den?

Har du navn og bilde på gryten?

Anonymkode: 72e8f...b22

Jeg har ikke bilde eller navn. Den er gammel, har arva den. Den består kun av ett materiale, ikke noe belegg. Jeg vil gjette på rustfritt stål når jeg googler. Jeg ville da putta bakepapir nederst. 

Anonymkode: 44769...e3f

Skrevet

Jeg pleide å lage sånn oppned-ostekake i gryta mi før når jeg ikke hadde form. Hvor man først starter med å lage gelétoppingen og lar den stivne nederst i gryta. Ostekrem og kjeksbunn oppå der igjen når geleen har fått stivne. La den avkjøles og "sette seg" i kjøleskapet før man snur gryta rundt og slår litt på grytebunnen så kaka sklir ut. Var genialt for da fikk geleen en pen buet kant (kjelen var buet i bunnen) istedetfor helt kantete som er vanligst

Anonymkode: 4e485...860

  • Liker 1
Skrevet
5 minutter siden, AnonymBruker said:

Jeg pleide å lage sånn oppned-ostekake i gryta mi før når jeg ikke hadde form. Hvor man først starter med å lage gelétoppingen og lar den stivne nederst i gryta. Ostekrem og kjeksbunn oppå der igjen når geleen har fått stivne. La den avkjøles og "sette seg" i kjøleskapet før man snur gryta rundt og slår litt på grytebunnen så kaka sklir ut. Var genialt for da fikk geleen en pen buet kant (kjelen var buet i bunnen) istedetfor helt kantete som er vanligst

Anonymkode: 4e485...860

Det hørtes lurt ut!

Men jeg trenger å kunne lage sukkerbrød til bløtkake. Tror du jeg skal prøve meg på å lage den i gryte og tenke på den som en kakeform? Hva er sjansen for at det kan gå?

Anonymkode: 44769...e3f

Skrevet

Hva med å bruke langpanne? Dele den av, om den blir for stor? 

  • Liker 2
Skrevet
2 minutter siden, nordlending said:

Hva med å bruke langpanne? Dele den av, om den blir for stor? 

Ahhh! Det kunne vært noe! Jeg har aliminumsfolie. Kanskje jeg kunne lagd en slags form av den og så hatt den i langpanna?

Anonymkode: 44769...e3f

Skrevet
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Ahhh! Det kunne vært noe! Jeg har aliminumsfolie. Kanskje jeg kunne lagd en slags form av den og så hatt den i langpanna?

Anonymkode: 44769...e3f

Jeg delte av en gang ved å sette en brødform i den ene siden, også tror jeg at jeg tok folie eller ekstra bakepapir på den siden av formen som ble mot kaken. Godt mulig det funker å lage en kant med bare folie, vil tro det holder så lenge røren holder seg på plass før du setter den i ovnen 😊

Jeg ville testa det før jeg forsøkte en kasserolle, det for meg at det kan være vanskeligere å få stekingen riktig ift. temperatur. 

  • Liker 3
Skrevet
2 minutter siden, nordlending said:

Jeg delte av en gang ved å sette en brødform i den ene siden, også tror jeg at jeg tok folie eller ekstra bakepapir på den siden av formen som ble mot kaken. Godt mulig det funker å lage en kant med bare folie, vil tro det holder så lenge røren holder seg på plass før du setter den i ovnen 😊

Jeg ville testa det før jeg forsøkte en kasserolle, det for meg at det kan være vanskeligere å få stekingen riktig ift. temperatur. 

Tusen takk! Da prøver jeg det i morgen!

Anonymkode: 44769...e3f

Skrevet
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Tusen takk! Da prøver jeg det i morgen!

Anonymkode: 44769...e3f

Lykke til! 😊 

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...