Gå til innhold

Potetene blir så blaute


Anbefalte innlegg

Skrevet

Når jeg koker poteter synes jeg alltid de blir så blaute. Feks mandelpoteter som egentlig er veldig melne blir også det. Noen tanker om hva jeg gjør feil? Jeg tror ikke jeg koker dem for lenge heller, for ellers blir de ikke gjennomkokt 

Anonymkode: 2af2c...200

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Salt i vannet? Er ingen ekspert på poteter, men har du prøvd litt forskjellige typer? 

Anonymkode: 56db1...a96

Skrevet (endret)

Kok, hell av vannet og sett kjelen på platen igjen ca ett minutt :)

Endret av uglejenta
Skrevet
uglejenta skrev (Akkurat nå):

Kok, hell av vannet og sett kjelen på platen igjen ca ett minutt :)

Jeg pleier å gjøre det, men da er platen altså skrudd av. Har du varme på platen da? Kjelen er jo fortsatt like varm rett etter vannet er helt av, så jeg har tenkt det var nok😅

Anonymkode: 2af2c...200

Skrevet
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Jeg pleier å gjøre det, men da er platen altså skrudd av. Har du varme på platen da? Kjelen er jo fortsatt like varm rett etter vannet er helt av, så jeg har tenkt det var nok😅

Anonymkode: 2af2c...200

Nei, jeg gjør som deg! Bruker «restvarmen»😁

Skrevet

Damp med rist i stedet for å koke 😊

Anonymkode: 0cca3...197

Skrevet

Det er tråd på tråd her om spesielt mandelpoteter (rundt juletider dukker de opp igjen) og du er ikke alene om problemet!

Selv har jeg gitt opp mandelpoteter helt.

Anonymkode: beef0...c07

Skrevet
AnonymBruker skrev (På 19.11.2021 den 18.05):

Det er tråd på tråd her om spesielt mandelpoteter (rundt juletider dukker de opp igjen) og du er ikke alene om problemet!

Selv har jeg gitt opp mandelpoteter helt.

Anonymkode: beef0...c07

Den problematikken går vel stort sett på at de koker i stykker?

Anonymkode: 2af2c...200

Skrevet

Har du prøvd å dampe poterer? De selger slik enkel rist å ha i gryta. Fyller i vann som ligger under risten, potetene oppå, dampes enkelt.

Anonymkode: 2bbc7...97e

Skrevet

Hvis vannet fosskoker og er for varmt når man legger opp i potetene kan de gjerne bli sånn bløte og sandete. Husk at vannet skal koke normalt, heller ikke for svakt. 

Anonymkode: 31fb1...f67

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...