Gå til innhold

Dine beste tips for å minimere tidsbruk på matlaging i hverdagen?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Mitt beste tips er å lage mye når du først er i gang og frys ned. Når du først lager gryteretter, supper, kjøttsaus til pasta o.l. så lag ekstra mye slik at du kan fryse ned mat til både en, to eller flere dager til. Det er gull å ha ferdiglaget mat i fryseren som bare trenger å varmes opp. 

Lag ovnsretter som klarer seg selv mens du gjør andre ting. Du bare blander i en form eller legger utover et stekebrett og slenger i ovnen. Likeså er crockpot/slowcooker om du har også tidsbesparende. Legg i ingrediensene til en god gryterett eller suppe og så står den på lavt hele dagen og er ferdig til middag.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Planlegging er alfa og omega. Lag ukemeny og handlelister. Finnes apper der en kan velge retter , så kommer handleliste automatisk.


Om du har mulighet prepp på søndager. Frys ned i bokser tilsvarende familieporsjon og ta opp på kveld/morgen den dagen dere skal spise det.

Som over lag ekstra store porsjoner og frys ned halvparten.

Langtidsheva brød tar lite tid om du baker selv. (Begynte med dette selv etter sommeren og overraska over hvor enkelt det er å få til i en travel hverdag med barn og full jobb 😅).

Anonymkode: 96309...ec4

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enig med de over. Lag STORE porsjoner og frys ned. Tas opp kvelden før og tines eventuelt hvis det ikke er helt tint.

Mitt tips er å lage flere retter når du først er i gang. Det tar tid der og da, men det vil spare deg for enormt med tid totalt sett. 

Pizza, pizzaboller, lassagne, moussaka, pølsegryte, fiskegrateng, lapskaus, chili con carne, fløtegratinerte poteter, pytt i panne, fiskekaker, karbonader, spaghettisaus, osvosv. Lag det dere liker! Alt kan stort sett fryses. På denne måten er det bare grønnsaker/pasta/ris/ol som må lages der og da. Det andre varmes. Lykke til :)

Endret av Ugresset
Noen irriterende leifer
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I tillegg til å lage store middager slik at du får rester, liker jeg å ha noen raske go to-retter. Gjengangere her er pizza på ferdigbunn, kyllingstrimler eller laks med pasta og pesto, meksikansk tomatsuppe med masse tilbehør.

Ellers er god planlegging og ukeshandel gull. Da planlegges også matlagingen etter når jeg har god tid og kan lage store porsjoner, og når ting må gå raskt eller helst bare være mat som kan varmes opp.

Anonymkode: c4de2...b9e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...