Gå til innhold

oppskrifter med kastanjer


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Hei! 
noen som har noen gode oppskrifter som inneholder kastanjer? Finner lite på nettet. 
Er ute etter alt fra syltetøy til gode måter å riste de i ovn på - eller hva som helst  annet godt 🌰

Anonymkode: 7d56f...d6e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Kastanjer og søtpotet i filodeig
(obs stor posjon)

4 mellomstore søtpoteter (ca. 1 kg, eller litt mindre) 
1 løk 
noen stilker mynte 
noen stilker bladpersille 
2 hvitløkfedd 
200 kastanjer 
rapsolje 
salt og pepper 
1 pakke filodeig, store ark

Forvarm stekeovnen til 200 grader, og kle et stekebrett med bakepapir.

Skrell søtpotetene og skjær dem i terninger på cirka 2 centimeter. Grovhakk løk, mynte og persille. Finhakk hvitløk. Knekk eller skjær av skallet fra kastanjene, og skjær innmaten i fire.

Fordel søtpotetterningene utover stekebrettet. Ha over 2 spiseskjeer olje, salt og pepper, vend sammen og stek i 20 minutter.

Mens søtpotetene steker har du 1 spiseskje olje på medium varme i en stekepanne, og steker løk og hvitløk til det blir gyllent. Ha over i en bolle, rør inn hakket mynte, persille og kastanjer. Ha søtpotetene i når de er ferdig stekte.

Finn fram en stor ildfast form – helst rektangulær – med sider på 10–30 cm. Bruk to ark med bakepapir, slik at det dekker opp kantene. Du skal dekke cirka det samme området med filodeigark – men de skal stikke lenger opp langs kantene, slik at de kan brettes over fyllet til slutt. Du trenger minst to lag med filodeig, helst tre. Pensle olje mellom arkene slik at de holder fasongen. Ha søtpotetblandingen over, brett filodeigen sammen, husk på olje slik at det fester seg, og pensle olje øverst på pakken også.

Sett i ovnen og stek i 30 minutter. Før servering løfter du bakepapirarkene over på en skjærefjøl, og deler pakken i seks biter. Smaker best rykende varm.

Kandiserte kastanjer

Salt   
Kasjanjer  
Sukker

Lag et kryss i hver kastanje med en skarp kniv. Sett dem på et tykt lag med salt i en ildfast form slik at de står støtt. Kastanjene skal ikke saltes. Bakes i ovnen i 7-8 minutter på 200 C. Ta formen ut av ovnen, avkjøl og ta skallet av kastanjene. Legg de hele kastanjene på en bakeplate kledd med bakepapir. Strø rikelig med sukker over. Sett bakeplaten midt i ovnen å la stå til sukkeret har karamellisert seg. Brekk eller knus i mindre biter når den er kald nok til at du kan ta på den

Syltetøy

10 kastanjer 
7 dl brunt sukker 
2,5 dl vann 
En vaniljestang (du kan bruke vaniljeekstrakt i stedet. Bare sørg for at det er ordentlig vanilje og ikke en billig etterligning).

Lag først et horisontalt snitt i kastanjene og kok dem i 10 minutter. Deretter skreller du dem og knuser dem.

Løs deretter opp sukkeret i vannet og varm det på middels varme i omtrent 15 til 20 minutter. Rør hele tiden så det ikke karamelliserer seg.

Tilsetter deretter kastanje-puréen og vaniljen i sirupen.

Kok det over svak varme i 20 minutter.

Tilsett mer vann hvis du synes blandingen er for tykk.

 

 

Anonymkode: f09d3...708

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 hour ago, AnonymBruker said:

Spør ekornet i Istid-filmene

Anonymkode: f940c...672

Han kan nok mest om eikenøtter .. 

Anonymkode: f4023...283

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...