Gå til innhold

Middag under 300 kalorier?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg er ikke så glad i varm mat. Så spiser mesteparten av kaloriene til frokost, lunsj og kvelds. Skal ned i vekt, så ønsker tips om sunne og lite kaloriholdige middager. 

Anonymkode: 3b39f...6c1

  • Liker 1
Videoannonse
Annonse
Skrevet

Tror jeg bare ville lagd en salat, wrap eller suppe.

Lite stykke kjøtt + grønnsaker med sitron? 

Anonymkode: 7de88...b33

Skrevet

Ingen sier at man må spise gitt mat til gitte måltid.

Mulig grovt knekkebrød med tomatskiver og krydder er en ok middag for deg. Eller havregrøt med bær. Eller eggerøre og litt kalkunskinke. 

Anonymkode: 1c505...74c

  • Liker 2
Skrevet

Alle oppskriften er utregnet og ligger enten under 300 eller på 300
 

GRESSKARSUPPE(dobbel porsjon)

½ stk flaskegresskar eller annen gressskar 
100 g gulrot 
½ stk løk 
1 fedd hvitløk 
½ stk rød chili 
½ ss olje 
¼ ts kajennepepper 
6 dl vann 
1 ts grønnsaksbuljong 
¼ ts salt 
½ stk lime

TOPPING 
¾ dl gresskarkjerner 
¾ dl alfalfaspirer

Skrell flaskegresskaret, del det i to, og skrap ut kjernene Ta vare på kjernene og rist dem (. Kutt gresskaret i jenvstore biter . 

Skrell gulrøtter, og skjær opp i jevnstore biter. Gjør det samme med løk, hvitløk og chili. 

Ha olje i en gryte og tilsett løken. La den frese et par minutter til løken er blank og myk, og tilsett deretter hvitløk, chili og kajennepepper.

Tilsett deretter grønnsaksbuljong og biter av flaskegresskar gulrot, gulrøtter . La det koke i 20-25 minutter, til grønnsakene er møre og fine.

Rist gresskarkjernene i en tørr panne på middels varme til de får en gyllen farge - vend de av og til i pannen. Sett stekepannen til side.  

Kjør grønnsaksblandingen til en glatt suppe med en stavmikser eller blender (vær forsiktig slik at du ikke brenner deg). Smak til med salt, kajennepepper og presset limsaft.

Server suppen rykende varm, med en klatt Q Drømmelett, ristede gresskarkjerner og alfalfaspirer.

 

GULROT- OG SØTPOTETSUPPE(Dobbelporsjon)

½ stk løk 
1 fedd hvitløk 
½ stk rød chili 
½ ss olje 
250 g gulrot 
100 g søtpotet 
6 dl vann 
1 ss grønnsaksbuljongpulver 
¼ ts salt 
¼ ts kajennepepper

TOPPING 
1 dl Ristede gresskarkjerner eller ristede valnøtter 
¾ dl alfalfaspirer 
1 ss basilikum

Skrell gulrøtter og søtpoteter, og skjær opp i jevnstore biter. Gjør det samme med løk, hvitløk og chili. 

Ha oljen i en liten gryte og tilsett løken. La den frese et par minutter til løken er blank og myk, og tilsett deretter hvitløk, chili og krydder.

Tilsett deretter kyllingkraft (eventuelt buljong eller utblandet fond), gulrøtter og poteter. La det koke i 20-25 minutter, til grønnsakene er møre og fine.

Rist gresskarkjernene i en tørr panne på middels varme til de får en gyllen farge - vend de av og til i pannen. Sett stekepannen til side.  

Kjør grønnsaksblandingen til en glatt suppe med en stavmikser eller blender og smak til med salt og kajennepepper.

Server suppen med ristede gresskarkjerner, alfalfaspirer og frisk basilikum.

PAPRIKA MED COUSCOUSFYLL(dobbelporsjon)

1 fedd hvitløk  
1 ts paprikapulver 
½ ss olje 
90 g fullkorncouscous, tørr 
2 stk rød paprika 
½ bunt bladpersille

SALAT 
50 g spinat 
¼ stk agurk 
1 stk tomat 
½ stk appelsin 
½ ss balsamicoeddik 
½ stk sitron 
¼ ts salt 
¼ ts pepper 

Sett stekeovnen til 200 °C varmluft. 

Finhakk hvitløk og stek den blank i olje i en kjele med tilhørende lokk. Ha også i 1/2 pakke paprikakrydder. Tilsett couscousen og rør om. Kok så couscousen etter anvisning på pakken.

Del paprika i to og ta ut kjernen. Legg paprikaen over i en stor ildfast form eller på stekebrett og bak den i 5–10 minutter. Når couscousen er ferdigkokt, fyller du de forstekte paprikaene med couscous og bak dem i ytterligere 15 minutter i stekeovnen. (Server couscousen du får til overs ved siden av.

Skyll og tørk spinat. Ha den over på et serveringsfat eller i en salatskål. Kutt agurk, tomat og appelsin i terninger. Vend grønnsakene inn i spinaten og krydre med salt og pepper. Om du har balsamicoeddik, ha litt over salaten. 

Del sitron i båter. Skyll persillen i rennende vann og rist av vannet. Finhakk persillen og strø den over retten ved servering. Server sitronbåter ved siden av

BAKT POTET

1 stk bakepoteter

½ stk avokado 
¼ stk lime 
½ ts løk 
¼ fedd hvitløk 
¼ ts salt 
¼ ts pepper 
1 dråper tabasco(valgfritt)

Kle poteten med aluminiumsfolie og bak den midt i ovnen på 200°C i en drøy time, eller i mikrobølgeovnen på full effekt i 5-6 minutter, avhengig av størrelsen på poteten. 

Mos avokado med en gaffel og bland inn limesaft, finhakk løk og hvitløk. Smak til med salt og pepper.

Åpne poteten og hell guacamolen over.

Ha en dråpe tabasco på toppen av poteten

INDISK GRYTE(dobbelporsjon)

1 stk løk 
3 fedd hvitløk 
½ ss olje 
1 ss mild karripasta 
½ ts tomatpuré 
2 dl Kokosmelk, lett 
2¼ dl vann 
1 ss limesaft 
½ ss brunt sukker 
125 g gulrot 
125 g søtpotet 
63 g brokkoli 
63 g blomkål 
125 g brekkbønner 
½ ts salt 
1 ss finhakket koriander.

Varm olje i en stekepanne med høye kanter eller en kasserolle.

Fres løk og hvitløk og bland inn karripasta.

La det koke noen minutter sammen med løken slik at den gode smaken kommer frem.

Ha i tomatpuré, kokosmelk og vann.

Bland inn limesaft og brunt sukker.

Skjær gulrøtter og søtpotet i store biter.

Del blomkål og brokkoli opp i passe store buketter.

Tilsett søtpotet- og gulrotbitene i sausen og la koke i 10 minutter.

Ha til slutt i brekkbønner, blomkål og brokkoli, og kok i 5 minutter til. Smak til med salt.

Finhakk koriander og dryss over rett før servering.

 

Anonymkode: a5ea0...df4

  • Liker 2
Skrevet

Vannbaserte supper, torskefilet med grønnsaker, kyllingfilet med grønnsaker, små wraps med magert innhold, omelett med skinke, tomat og spinat. 

Anonymkode: aa703...b59

Skrevet

Kyllingsalat uten dressing. Ca 100 kcal i en kyllingfilet. Krydre den som du vil og kutt den i biter. Ha i hva du vil av salat - det meste av grønnsaker har jo knapt noen kalorier i det hele tatt, så da har du litt å gå på til stekeolje til kyllingen, litt olje/dressing til salaten, evt spe på med oliven og avocado for å mette litt mer.

Anonymkode: 052b7...800

Skrevet

Med 300 kalorier er det ekstra viktig,å fylle,på med protein og grønt for å bli mett. Spiser du veldig lite totalt siden middagen kun er 300?
 

uansett.. mange gode tips her. Vil bare slå et ekstra slag for egg (kokt, omelett) og fiskekaker (med høy andel fisk i). Mettende og næringsrikt, krever LItE forberedelse. Også andre fisketing som røkt laks og makrell som er gode i salat. 

Skrevet

1/2 pakke strimlet kyllingfilet á 450 gr = 225 kcal - stek hele pakken i en halv teskje olje, gir ca 3-5 gram olje på hele pakken, 27-45 kcal fordelt på 2 måltider. 

200 gram strimlet svinekjøtt gir 212 kcal, en pakke er 400 gr = 2 middager.

Proteiner er mitt go-to når det gjelder å holde det lavt på kalorier. Nok proteiner gjør at jeg holder meg mett lenger. 

Grønnsaker for å fylle på volum:

Brokkoli, 150 gram rå vekt, gir 42 kcal. Damper eller steker uten olje og smør. 

Blomkål, 150 gram rå vekt, gir 38 kcal.  Damper eller steker uten olje og smør 

Salat av crispsalat, spisspaprika, agurk, vårløk og litt mango (ca 50 gram) eller avokado (ca 25 gram, gir 50 kcal). 

Husk godt med krydder på kjøttet og blomkål/brokkoli. 

Jeg spiser ofte dette, men skal ha ca 500 kcal på middag, så har poteter og/eller gulrøtter i tillegg.

 

Anonymkode: 2703d...c17

Skrevet
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

1/2 pakke strimlet kyllingfilet á 450 gr = 225 kcal - stek hele pakken i en halv teskje olje, gir ca 3-5 gram olje på hele pakken, 27-45 kcal fordelt på 2 måltider.

Anonymkode: 2703d...c17

Skrev feil her, 225 gr = 250 kcal.

Anonymkode: 2703d...c17

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...