Gå til innhold

Svineknoke - lettsaltet eller røkt? Tilberedning?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Anbefaler dere røkt eller lettesaltet svinekonke?
Tenker å koke den, eller bør den stekes i ovnen? Hvor lang tid anbefaler dere å varmebehande den?
Takker for svar. Synes det er så godt og skal lage middag til kjæresten i morgen :)

Anonymkode: 1ff50...755

Videoannonse
Annonse
Skrevet
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Anbefaler dere røkt eller lettesaltet svinekonke?
Tenker å koke den, eller bør den stekes i ovnen? Hvor lang tid anbefaler dere å varmebehande den?
Takker for svar. Synes det er så godt og skal lage middag til kjæresten i morgen :)

Anonymkode: 1ff50...755

Røkt eller lettsaltet; det kommer vel kanskje an på hva du skal bruke den til. Jeg foretrekker lettsaltet, men kan tenke meg at om du skal bruke den i feks supper så kan røkt funke. Selv liker jeg å steke i ovnen.

Eks på oppskrift https://www.ungkarskokken.com/ovnsbakt-svineknoke-2/

https://www.serieliv.no/2018/03/23/paskegodt-svineknoke-i-ovn/

https://paleo.no/svineknoke-braiserte-gronnsaker/

Anonymkode: 3e84a...b1d

  • Liker 1
Skrevet
6 minutter siden, AnonymBruker said:

Røkt eller lettsaltet; det kommer vel kanskje an på hva du skal bruke den til. Jeg foretrekker lettsaltet, men kan tenke meg at om du skal bruke den i feks supper så kan røkt funke. Selv liker jeg å steke i ovnen.

Eks på oppskrift https://www.ungkarskokken.com/ovnsbakt-svineknoke-2/

https://www.serieliv.no/2018/03/23/paskegodt-svineknoke-i-ovn/

https://paleo.no/svineknoke-braiserte-gronnsaker/

Anonymkode: 3e84a...b1d

Takk for bra svar :) tenker helst å koke den med tilbehør som bakte rotgrønnsaker og en saus med sennep

Anonymkode: 1ff50...755

Skrevet

Personlig liker jeg best lettsaltet. Jeg pleier å koke den. Slenger opp i litt løk, gulrot osv slik at  jeg bruker av krafta til sausen.  
Du må nok skumme av når den koker.

Anonymkode: 73343...520

  • Liker 1
Gjest Hvemsomhelst
Skrevet
AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Takk for bra svar :) tenker helst å koke den med tilbehør som bakte rotgrønnsaker og en saus med sennep

Anonymkode: 1ff50...755

Det pleier jeg å gjøre. Lettsaltet knoke kokes/trekkes i 2 1/2 time og serveres med kålrotstappe.

Skrevet
1 minutt siden, AnonymBruker said:

Personlig liker jeg best lettsaltet. Jeg pleier å koke den. Slenger opp i litt løk, gulrot osv slik at  jeg bruker av krafta til sausen.  
Du må nok skumme av når den koker.

Anonymkode: 73343...520

Bra tips! Takk :)

Anonymkode: 1ff50...755

Skrevet
1 minutt siden, Hvemsomhelst said:

Det pleier jeg å gjøre. Lettsaltet knoke kokes/trekkes i 2 1/2 time og serveres med kålrotstappe.

Takk for nyttig svar. Leste noen steder om varmebehandlingstid opptil 24t i ovnen. 2,5t høres bra ut! 

Anonymkode: 1ff50...755

Gjest Hvemsomhelst
Skrevet (endret)
AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Takk for nyttig svar. Leste noen steder om varmebehandlingstid opptil 24t i ovnen. 2,5t høres bra ut! 

Anonymkode: 1ff50...755

Bare hyggelig 🙂 dette er sånn god, gammeldags husmannskost.  Enkel og grei.  Jeg var vant med å blande noen poteter sammen med kålrot og gjerne litt gulrot også.

Endret av Hvemsomhelst
Skrevet
4 minutter siden, Hvemsomhelst said:

Bare hyggelig 🙂 dette er sånn god, gammeldags husmannskost.  Enkel og grei.  Jeg var vant med å blande noen poteter sammen med kålrot og gjerne litt gulrot også.

Blir spennende å se om det faller i smak. Han er italiener..😊

Anonymkode: 1ff50...755

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...